Pages

Friday, June 8, 2012

کیک شکلاتی


دستور پخت این کیک از شف محبوب من از آشپزهای معروف Québec هست به نام Ricardo. فقط تو دستور اصلی از جوش شیرین استفاده شده بود که من   بکیینگ پودر رو جایگزینش کردم.

مواد لازم:

آرد 2 پیمانه
پودر کاکائو 3/4 پیمانه
بکیینگ پودر 2 قاشق چایخوری
نمک 1/4  قاشق چایخوری
کره 3/4 پیمانه
شکر 1,1/2 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
شیر  1,1/2  پیمانه
وانیل

مواد لازم برای سس شکلات:

کره 1/4 پیمانه
پودر کاکائو 1/2 پیمانه
پودرقند 1،3/4 پیمانه
شیر 1/4 پیمانه
وانیل




فر رو روی 350 درجه فارنهایت یا 180  درجه سانتی گراد روشن میکنیم.
کره ای که به دمای محیط رسیده و نرم شده و شکر رو با هم خوب مخلوط میکنیم. تخم مرغ ها رو یکی یکی همراه کمی وانیل اضافه میکنیم و چند دقیقه هم میزنیم و بعد از اون شیر.
مواد خشک رو تو ظرف دیگه ای با هم مخلوط میکنیم: آرد، پودر کاکائو، نمک و بکیینگ پودر. در 2 یا 3 مرحله به مواد کیک اضافه میکنیم و هم میزنیم. این اضافه کردن باید همراه الک کردن انجام بشه.
کف و دیواره های قالب رو کاملا چرب میکنیم، مایع کیک رو داخلش میریزیم و داخل فر میگذاریم، به مدت 60 تا 70 دقیقه.
قبل از خارج کردن کیک از فر بهتره با وارد کردن یه سیخ چوبی نازک پختن داخل کیک رو چک کنیم.
از فر که خارجش کردیم 15 دقیقه صبر میکنیم تا کمی خنک بشه و از قالب درش میاریم.



برای آماده کردن سس روی کیک همه مواد رو با هم داخل قابلمه کوچکی میریزیم و روی حرارت میگذاریم. کمی هم میزنیم تا کره اب بشه و مواد مخلوط بشند و صبر میکنیم تا بجوشه و غلیظ بشه، غلظتی تقریبا در حد عسل.
سس رو وقتی حاضر میکنیم که کیک رو از قالب خارج کردیم و خنک شده. 





سس شکلات رو همونطور گرم روی یک میدیم. کار بهتری که قبلش میشه کرد اینه که کیک رو از وسط برش بدیم و یه لایه از سس روی کیک بمالیم و صافش کنیم. لایه دوم رو روش بذاریم و بعد سس شکلاتی رو روی کیک بدیم.
من این کیک رو برای تولد یه دوست آماده کردم. این مواد کیک بزرگی بهمون میده. منم یه کمی از مایع رو جداگونه داخل یه قالب کوچولو برای جناب همسر ریختم و یه کیک کوچولو هم تحویل گرفتم.



Bon Appetit !

source:ricardocuisine.com



4 comments:

  1. Cheghad in keik alyee, bah bah kheili khobe bara sosesh khame ehtyaj nist, akhe byshtare sosa khame ahtyaj dare, rasti Che pofe khobi karde, khoshbehalet ke neghad Khob keikat pof mikone , man to keik dorost koardan hanoz vared nashodam va keikam khelil kam pof mikone, mamnu doste khobam

    ReplyDelete
    Replies
    1. سمانه جون
      این سس مثل آیسینگ میمونه
      سفت میشه و شکننده
      تو دمای محیط
      ولی اگه گاناش باشه خامه داره
      عزیزم کیکت اگه میخوای خوب پف کنه
      فرت رو از یه ربع قبل گرم کن
      حین پخت در فر رو باز نکن
      آرد رو با مواد خشک دیگه که مخلوط کردی تو مایع کیک الک کن حتما خوب میشه
      :-)

      Delete
  2. Salam man in cako dorost kardam khaili aali shod dastetoon dard nakone, vali zamani ke gotin (60-70 min) khaili ziad bood taghriban too 40 min cake pokht va dige age bishtar mimoond ziresh misookht. bazam mamoon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوستم حتما سایز قالبامون یکی نبوده
      البته اگه حرارت فرت همین قدر بوده
      :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...