Pages

Wednesday, November 27, 2013

ترشی سالاد فصل


این ترشی مورد علاقه منه که واقعا از خوردنش سیر نمیشم. خیلی وقتا میرم سر شیشه و خالی خالی میخورمش. بچه هم بودم تنها ترشی بود که خیلی دوست داشتم و مثل نقل و نبات میخوردمش.
:-)
اسمهای مختلفی داره و در قسمتهای مختلف ایران و شاید بهتره بگم در هر خانواده ای یه اسمی داره; ترشی سالاد فصل، ترشی گوجه ای، سالاد مشهدی، ترشی مشهدی، ...  اما تو خانواده ما به سالاد فصل معروفه و بهترین توجیه هم برای اسمش اینه که واقعا سالادیه که برای فصل سرد و کمبود سبزیجات تازه تهیه میشه. اون چیزی که برای من جذابه تو این ترشی لوبیاشه چون استفاده ازش در ترشی های مخلوط دیگه مرسوم نیست.

مواد لازم :
هویج، کرفس، لوبیاسبز، گل کلم، فلفل دلمه ای (مقدار مساوی از هریک)
پوره گوجه، سرکه، نمک (برای هر 3 لیوان گوجه، 1/2 لیوان سرکه و 2،1/2 قاشق غذاخوری نمک)
فلفل ریز تند
سیر
فلفل سیاه


Tuesday, November 19, 2013

نان هل سوئدی


تقریبایک سال پیش دستور نان زعفرانی سوئدی رو گذاشته بودم. امروز هم دستور نان هل رو میگذارم که البته حدود یک ماه پیش برای اولین بار درستش کردم. میتونم بگم همون نون شیرمال خودمونه که بهش هل اضافه شده.
شکل نون باید گیس باف باشه، 3 تایی یا بیشتر. نان زعفرانی خیلی شیرین نیست و بوی زعفرونش کاملا محسوسه ولی این نون شیرینه و بوی هل خیلی مشخص نیست. من که قهوه خور نیستم ولی آی با چایی میچسبه :-)

برای خمیر:
مایه خمیر 2 قاشق سوپخوری
آرد 5 تا 6 پیمانه
شیر ولرم 1،1/3 پیمانه
کره 5 قاشق سوپخوری
شکر 2/3 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد کامل + 1 زرده
نمک 1 قاشق چایخوری
پودر هل 2 قاشق چایخوری

برای رویه:
سفیده تخم مرغ 1 عدد
خامه یا شیر 1 قاشق چایخوری
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
کمی شکر
کنجد یا بادام پرک

Sunday, November 17, 2013

مینی تارت آناناس




این شیرینی یه کمی زمان بره ولی خوب اگه دنبال تنوع و مزه های جدید هستید حتما امتحانش کنید.

مواد لازم:
مربای آناناس با 2 عدد آناناس
زرده تخم مرغ 1 عدد

برای خمیر:
کره 250 گرم
پودر شکر 75 گرم
خامه 170 گرم
پنیر خامه ای 50 گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
نشاسته ذرت 30 گرم
آرد400 گرم


Sunday, November 10, 2013

مربای آناناس


این مربا خیلی خوشمزه تر از اونی شد که فکر میکردم و مثل همیشه برای مربا من ترجیح میدم روشی رو استفاده کنم که احتیاج به اضافه کردن آب نداشته باشه و مربا با آب خودش بپزه.

مواد لازم :

1/2 پیمانه شکر
2 تا 3 سانتیمتر چوب دارچین
1 عدد آناناس ( با وزن حدود 1800 گرم)

Wednesday, November 6, 2013

پوره کدوحلوایی


این دستور رو میگذارم که کمی صرفه جویی کرده باشم و در هر دستور مربوط به کدوحلوایی زمان و مکانی صرف بازنویسی نکرده باشم.

این روزا هم که بازار کدوحلوائی مخصوصا تو فیسبوک خیلی داغه :-)

Monday, November 4, 2013

پتاژ گل گلم


در مورد پتاژها در دستورهای قبلی کمی توضیح دادم که اگه اونها رو قبلا نخوندید بد نیست یه نگاه اجمالی بهش بندازید.
همونطور که قبلا هم گفتم دستور پایه ثابته ولی بسته به سلیقه میتونید تغییرش هم بدید.

مواد لازم:

گل کلم 500 گرم
پیاز 50 گرم
تره فرنگی 50 گرم
کرفس 50 گرم
کره 50 گرم
سیب زمینی متوسط 1 عدد
سیر 1 حبه
آب مرغ 1 لیتر
خامه 2 تا 3 قاشق سوپخوری
نمک - فلفل
برگ بو 1 عدد

Friday, November 1, 2013

نان کنجد



پیش از این چند تا دستور نون گذاشته بودم با دستورهای مشابه؛ گره های سیردار، نان نرم سبوس دار، نان نرم، نان سبزیجات معطر. خمیر خیلی خوبیه و بسته به شرایط بعضی از مواد اولیه کم و زیاد شدند. خمیر اولیه اسمش soft bread (نان نرم) بوده که مثل اسمش واقعا نرمه و حسابی پف میکنه.
این بار هم همون خمیره با کمی تغییر و نتیجه خیلی خوب. این نون رو زیاد درست میکنم چون عاشق بوی کنجدم.

مواد لازم :
شیر ولرم 1 پیمانه
مایه خمیر 1 قاشق سوپخوری
شکر قهوه ای 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن کنجد 3 قاشق سوپخوری
کنجد سیاه 2 قاشق چایخوری
آرد حدود 350 گرم
سبوس

برای روی نان:
آب سرد 1/2 پیمانه
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
کنجد سفید - سبوس


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...