دفترچه یادداشتی برای یادآوری خوشمزه هایی که لحظات کنار هم بودنمان را شیرین تر و به یادماندنی تر میکنند
Tuesday, March 15, 2016
Monday, March 14, 2016
Friday, March 11, 2016
بستنی نارگیلی
هیچی بیشتر از یه نوشیدنی یا اسموتی خنک یا چند قاشق از بستنی که مزشو دوست دارم نمیتونه کمک کنه تا گاهی خستگی هام از یادم بره یا اعصاب به هم ریختم رو سر جاش برگردونه ... ..............
برای درست کردن این بستنی چی لازم داریم :
شیر عسلی یک قوطی ۳۰۰ میلیلیتر
شیر نارگیل یک قوطی ۴۰۰ میلیلیتر
شیر ۱ پیمانه
خامه ۱ پیمانه
نارگیل پودر یا رنده ۳/۴ پیمانه
عصاره نارگیل یا وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
Wednesday, March 9, 2016
Tuesday, March 8, 2016
نان کشمشی صلیبی
اسم این نون کشمشی های خوشمزه هست Hot cross bun, یه نون نرم و شیرین کشمشی با یه صلیب روش که ریشه مذهبی داره و در گذشته در روز های خاصی پخته میشده. تاریخچه جالبی داره که میتونید اینجا بخونیدش; Hot cross bun
مواد اولیه:
آرد حدودا ۳,۱/۳ پیمانه
کشمش ۳/۴ پیمانه
مایه خمیر ۲,۱/۲ قاشق چایخوری
کره ۱/۲ پیمانه (۱۱۵ گرم)
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۱ پیمانه
شکر ۱/۳ پیمانه (یا شکر قهوه ای)
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
دارچین ۳/۴ قاشق چایخوری
جوز هندی ۱/۴ قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق سوپخوری
برای رویه:
آرد ۱/۲ پیمانه
آب ۶ قاشق سوپخوری
شکر ۱/۲ قاشق سوپخوری
عسل ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
Thursday, March 3, 2016
رولت خامه ای
یعنی اون مزه ای که رولت ایرانی داره, هیچ رولتی نداره. ما غربت نشینا همش دنبال نوستالژی هامون بدو بدو میکنیم, در حالی که وقتی ایران بودیم و همه چی در دسترس, دیر به دیر یادش میافتادیم. من تا قبل از مهاجرت خیلی اهل خامه خوردن و شیرینی های پر خامه نبودم, اما حالا همش دنبال رسیدن به اون بافت و مزه شیرینی و خامه ایرانی ام.
همسرم یه برش از این رولت که خورد گفت یعنی این خود اصل جنسه :) منم که کلی ذوق کردم بلاخره به فرمول مورد نظر رسیدم. حالا فرمول که میگم نه اینکه خیلی پیچیدست و من یه معادله عجیب کشف کردما !! اتفاقا سادگی کیک هست که دوست داشتم. تخم مرغ زیاد نداره و نیاز به جدا کردن سفیده و زرده نیست, و اصلا بوی تخم مرغ نمیده.
مواد اولیه :
آرد ۸۵ گرم
شکر ۸۵ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل ۱ قاشق چایخوری
شربت بار ۲ قاشق سوپخوری
خامه فرم گرفته شیرین
کمی کره
برای شربت بار:
گلاب ۱/۳ پیمانه
آبلیمو تازه ۲ قاشق سوپخوری
شکر ۱,۱/۴ پیمانه
آب ۱/۳ پیمانه
corn syrup (یا بادکا یا گلوکز یا عسل) ۲ قاشق سوپخوری
Monday, February 29, 2016
کِرِپ نازک
من کرپ رو نازک دوست دارم و راه حل مناسب برای رسیدن بهش غلظت مناسب مایع اولیه کرپ هست.
معمولا با شیره درخت افرا (maple syrup) سرو میشه, اگر نه با هرچی که دوست دارید میشه سرو کرد, میوه های تازه فصل, انواع سس یا کرم. دستور تهیه سس توت فرنگی, سس سیب و بلوبری و کرم پرتقال رو قبلا گذاشتم. کرمی مثل کرم پرتقال رو بهتره کمی رقیق تر برداریم برای سرو کنار کرپ یا پنکیک.
مواد اولیه:
آرد ۱ پیمانه
شیر ۱,۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
کره آب شده ۱ قاشق سوپخوری
شکر ۲ قاشق سوپخوری
عصاره وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱ پنچ
Wednesday, February 24, 2016
تارت نارگیل
مواد اولیه :
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱/۲ پیمانه
شیر ۱,۱/۲ پیمانه
شیر نارگیل ۱,۱/۲ پیمانه
پودر نارگیل ۲ پیمانه
نشاسته ذرت ۱/۲ قاشق سوپخوری
عصاره نارگیل یا وانیل ۱ قاشق چایخوری
پودر نارگیل ۲ پیمانه
نشاسته ذرت ۱/۲ قاشق سوپخوری
عصاره نارگیل یا وانیل ۱ قاشق چایخوری
سمنو
والا ما هرچی بو میکشیم بلکه یه کم بوی بهار بیاد فایده نداره, یعنی همه جا برف و یخه و دمای هوا یه عالمه زیر صفر. تا مدتی بعد عید هم البته ادامه داره. کلا اینجا خیلی دیر بهار میشه.
اشکال نداره, ما خودمون بهار رو میاریم تو خونه هامون. با چیدن سفره ۷ سین و شیرینی پزون و دورهمی و دید و بازدید, و البته سمنو پزون که به اندازه بقیه آسون نیست :) ولی به نظرم به زحمتش میارزه چون خیلی مزش رو دوست دارم. کار وقت گیر و انرژی بری هست و اگه چند نفری انجام بشه خوب خیلی بهتره.
این سمنو رو هم البته پارسال پختم, نشد که دستورش رو بنویسم. دیگه وقتی آماده شد یه هفته به عید بود و دیر برای اینکه کسی بخواد تازه شروع کنه. بعد هم درگیر بازارچه نوروزی و شیرینی پزون و این حرفا ... دیگه گذاشتمش برای امسال.
دستورش رو مینویسم بلکه انرژی بگیرم برای دوباره پختنش. سر پا ایستادن زیاد لازم داره و امسال یه کم برام سخته. با این وجود مطمئن هستم که آخرش شکمو بودنم به تنبلی ها غلبه میکنند و بلاخره انجامش میدم. پارسال که تنها بودم, امسال باید رو کمک آقای همسر حساب کنم :)
مواد اولیه :
آرد ۳,۵ تا ۴ کیلو
گندم ۱ کیلو
آب ۴ لیتر
بادام بوداده بدون نمک (یا هر آجیل دیگه ای)
بادام بوداده بدون نمک (یا هر آجیل دیگه ای)
Thursday, February 18, 2016
مینی پای شکلات و پرتقال
به این تارت های فینقیلی خوشمزه, در واقع به این نوع پیچیده شدنشون hand pie یا pop tart میگیم, که حالا واسه اینکه خیلی پیچیده نشه همون مینی پای اسمش رو گذاشتم. البته خیلی هم شبیه دامپلینگ شدند. خلاصه هرچی خواستید صداش کنید که ناراحت نمیشه :)
اندازه خمیر باید اینقدری باشه که پای داخل دست جا بشه و نیازی به برش نباشه, واسه همینه که اسمش hand pie هست. برای داخلش هم از هر ترکیب میوه ای پای میشه استفاده کرد.
مواد اولیه :
شکلات شیری یا تلخ
کرم پرتقال
از این کرم میتونیم برای پر کردن تارت هایی مثل تارت میوه ای تابستونی که قبلا دستورش رو گذاشتم استفاده کنیم و روش رو با برش های پرتقال یا هر میوه فصلی دیگه پر کنیم, یا برای پور کردن پیراشکی ها, یا برای سرو روی کیک . اینبار برای یه مینی تارت آمادش کردم که دستورش رو در پست بعدی میگذارم.
مواد اولیه :
شکر ۱/۲ پیمانه
کره ۷۰ گرم (۵ قاشق سوپخوری)
تخم مرغ ۳ عدد
نشاسته ذرت 1 قاشق سوپخوری
آب پرتقال تازه ۳ پیمانه
رنده پوست ۲ پرتقال
Monday, February 15, 2016
کلوچه فومن
دیگه آدم شکمو همین میشه :) دستش وقتی به خوراکی های خوشمزه نمیرسه خودش دست به کار میشه.
حالا فکر کنید که آدم خودش به اندازه کافی شکمو باشه, بعد جناب فرشید خان منافی هم هرروز هرروز تو برنامه رادیو پس فردا حرف از کلوچه فومن بزنه. دیگه یعنی چاره ای باقی نمیمونه جز دست به کار شدن و پخت و پز. هه هه ... ...........
یه کم شاید پیچیده به نظر بیاد, ولی روش تهیه ساده ای داره. مهم طرز پیچیدنش هست و البته مهر خاص خودش رو داره تا یه کلوچه واقعی بشه که من هم مهرش رو ندارم.
برای خمیر:
آرد ۴,۱/۴ تا ۴,۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
کره ۱۵۰ گرم
شکر ۱/۲ پیمانه
ماست ۱/۳ پیمانه
شیر ولرم ۱/۲ پیمانه
مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
مواد میانی:
پودر گردو ۱,۱/۲ پیمانه
شکر قهوه ای ۱ پیمانه
دارچین ۲ قاشق چایخوری
جوز هندی ۱ عدد کامل
آرد ۳ قاشق سوپخوری
کره ۳ قاشق سوپخوری
گلاب ۲ قاشق سوپخوری ( دلخواه )
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری ( دلخواه )
برای رویه:
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۱ قاشق سوپخوری
Subscribe to:
Posts (Atom)