Pages

Saturday, May 19, 2012

کیک وارونه سیب



این یکی از رسیپی های مورد علاقه منه و چندین بار امتحانش کردم. چون هم از میوه توش استفاده شده هم اینکه وارونه است. هم خوش مزست هم زیبایی خاص خودشو داره. دستور پختش هم از یکی از آشپزهای معروف Québec هست به نام Ricardo البته با یه ابسیلون تغییرات برای راحتی کار.

مواد لازم :

سیب 5 عدد
تخم مرغ 2 عدد
آرد 2 پیمانه (250 گرم)
شیر 3/4 پیمانه (180 سی سی)
کره 3/4 پیمانه (170 گرم)
شکر قهوه ای 1,1/2 پیمانه (300 گرم)
بکیینگ پودر 2 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
نمک 1/4  قاشق چایخوری

و مقداری شکر سفید و کره


فر رو روی 350 درجه فارنهایت یا 180  درجه سانتی گراد روشن میکنیم تا گرم بشه.
سیبها رو پوست میگیریم ، یکی رو خرد میکنیم و 4 تای دیگه رو به صورت حلقه های نازک برش میزنیم. هر چی برشها نازکتر باشند نتیجه کار بهتر میشه.



کره ای که به دمای محیط رسیده و نرم شده با شکر قهوه ای خوب مخلوط میکنیم و اونقدر میزنیم تا رنگ مخلوط روشن بشه و ذرات شکر از هم باز بشه. تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و چند دقیقه هم میزنیم و بعد از اون شیر.
مواد خشک رو تو ظرف دیگه ای با هم مخلوط میکنیم به جز شکر سفید.
در 2 مرحله به مواد کیک اضافه میکنیم و هم میزنیم. در آخر هم سیب خرد شده رو میریزیم.

میتونیم کمی مغزهای خشک هم داخلش بریزیم. من حدود 2/3 پیمانه بادام خرد شده ریختم. چون بودن قسمتهای ترد رو داخل کیک نرم خیلی دوست دارم.


کف و دیواره های قالب رو با کره کاملا چرب میکنیم ، مقداری شکر سفید داخل قالب ریخته و با چرخوندن قالب تمام کف رو به شکر آغشته میکنیم. هرچی لایه شکر ضخیم تر باشه کارامل بیشتری تولید میشه (مخصوصا کف قالب خیلی مهمه). تو این مرحلست که باید بگم در مصرف کره صرفه جویی نکنید چون احتمال چسبیدن میوه به قالب رو کم میکنه.
از بین حلقه های سیب اونهایی که از وسط سیبها در اوردیم جدا میکنیم و کف قالب میذاریم. ستاره ای که وسط حلقه هاست ظاهر خوبی به کیکمون میده بعد از پخت. باقی سیبها روهم روش می چینیم.







مواد اماده رو روی سیبها میریزیم و داخل فر میگذاریم، به مدت 50 تا 60 دقیقه.
بعد از پخت باید بلافاصله قالب داغ رو روی ظرفی برگردونید تا کیک خارج بشه. چون شکرها اطراف کیک کارامل شدند و با سرد شدن به قالب می چسبند.


این که میبینید قالبم مستطیله و کیکم مربع، جریان اینه که عکس مراحل کار یه بار دیگست و عکس کیک یه بار دیگه.



Bon Appetit !

source:ricardocuisine.com



2 comments:

  1. سلام این عالیه
    فقط میشه از کاغذ شیرینی پزی هم استفاده کرد?
    فری

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      فکر نمیکنم مشکلی پیش بیاد
      راحت تر هم جدا میشه از قالب
      :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...