Pages

Saturday, June 2, 2012

کیک وارونه گلابی کاراملی


من کلا عاشق دسر هایی هستم که میوه پخته داشته باشه، مخصوصا این کیکهای برگردون.
برای اینجور کیکها یا از کارامل به شکلی که گفتم استفاده میکنیم یا مثل بقیه دستورهایی که گذاشتم از شکر پاشی داخل قالب.


مواد لازم :

کره 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1 پیمانه
تخم مرغ  2 عدد
شیر 1/2 پیمانه
آرد 1،1/2 پیمانه
بکینگ پودر 1،3/4 قاشق چایخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
دارچین  1/2  قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
جوز هندی 1 پینچ
گلابی 2 یا 3 عدد

مواد لازم برای کارامل :

کره 2 قاشق سوپخوری
شکر 1/2 پیمانه
آب 1 قاشق سوپخوری

فر رو روشن میکنیم با حرارت 350 درجه فارنهایت تا گرم بشه.
کره، آب و شکر رو داخل قابلمه کوچولویی میریزیم و میگذاریم تا جوش بیاد و کارامل بشه. کارامل قهوه ای روشن که بشه کافیه چون توی فر هم دوباره گرما میبینه.

کارامل رو کف قالبی که برای کیک در نظر گرفتیم میریزیم و تا داغه توی ظرف پخشش میکنیم. چون سریه سرد میشه و سفت. اگه کارامل همه جای قالب به طور هماهنگ پخش نشد مهم نیست. میتونیم قالب رو از قبل گرم کنیم تا به پخش شدن کارامل کمک کنه.
گلابی ها رو پوست میگیریم، برشهای نازک میزنیم و روی کارامل میچینیم، دور تا دور قالب. وسط حلقه ایجاد شده رو هم با گلابی میپوشونیم. اگه از گلابی ها اضافه اومد ریز خرد میکنیم تا با خمیر مخلوط کنیم.


کره و شکر قهوه ای رو مخلوط میکنیم. تخم مرغها رو یکی یکی اضافه میکنیم همراه وانیل. شیر رو هم مخلوط میکنیم.
آرد، بکینگ پودر، نمک و ادویه ها رو توی ظرف دیگه ای مخلوط میکنیم و در 2 یا 3 مرحله به مواد اضافه میکنیم.


دیواره های قالب رو با چند قطره روغن چرب میکنیم و مایع کیک رو روی گلابی ها میریزیم.



مدت 45 تا 50 دقیقه داخل فر میگذاریمش تا بپزه.
از فر که درش آوردیم دیواره های کیک رو با یه چاقو از دیواره قالب جدا میکنیم و بلافاصله کیک رو توی ظرفی برش میگردونیم. چون اگه سرد بشه کارامل سفت میشه و کیک به کف قالب میچسبه.



به به .... خیلی خوشمزه شده بود. با دوستهای کلاس زبان خوردیمش.




13 comments:

  1. عالی بود دسستتون درد نکنه ....

    ReplyDelete
  2. سلام عاطفه جون ممنون بابت این که خیلی قشنک توضیح میدی مراحل کار رو عزیز میشه هر وقت تونستی کیک کاراملی و یا کیک با لایه های کارامل مثل تی تاپ آموزش بدی
    باز ممنون من تازه با ویلاگ شما آشنا شدم خیلی خیلی متشکرم

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی سمیه جان
      در اولین فرصت
      منم شنیدم کیک کاراملی خیلی خوشمزست
      خودمم نپختم تا به حال
      حتما درست میکنم و دستورش رو میذارم عزیز

      Delete
  3. خیلی خوشگله .توفکر اینم که درستش کنم.دارم دنبال چیزی میگردم که واسه اخر هفته درست کنم..چون خونه یکی از دوستامون دعوتیم .ایا میشه همراهش سسی معرفی کنید؟؟مثل همین سس کارامل ؟.فکر میکنید خوبه یا چیز دیگه ای پیشنهاد میکنید؟؟؟؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jun
      Fek nakonam sose caramel mpnaseb bashe
      Chon golabihash tu caramel pokhtand
      Kenare keikaye varune mamoolan ye cop bastani vanili ya ye ghashogh khame form gerefte serv mikonand
      Age na farda haminja ye dasture kuchulu barat mizaram ke be nazaram kheili khube

      Delete
  4. قربونت برم الهی ..دستت درد نکنه عزیز دلم ..از اون باسلوق هم خیلی خیلی خوشم اومد ..دلم میخواد وقتی دارم میرم خونه یکی از این دوستای غیر ایرانیمون درستش کنم و پزش رو بدم ..ازش هر کدوم که درست کردم عکس میندازم و برات میزارم تو صفحه فیس بوکت ..قربان تو سما

    ReplyDelete
    Replies
    1. منم تا به حال خیلی باسلوق درست کردم واسه دوستام
      خیلی خوششون میاد
      یه جوری مزش رو توصیف میکنند که ما موقع خوردنش تا به حال بش فکر هم نکردیم
      این کرم که دستورش رو مینویسم به نظرم خیلی خوبه
      چون کیکت هم میوه داره هم کارامله زیرش به نظرم سس خیلی مناسب نیست براش
      کیکت رو یه برش بزن از وسط و این کرم رو بمال بین دو لایه
      لایش رو نازک نمال
      و 2 لایه لازم نیست به هم خیلی بچسبه
      خوشکل میشه فکر کنم
      تزیین روش میوه کارامل شدست و رنگش تیرست
      و کرم هم که سفیده
      یه چیزی مثل این عکس
      http://www.radio-canada.ca/emissions/images/480x270/151665.JPG

      پودر قند 1 پیمانه
      کره 4 قاشق سوپخوری
      وانیل 1/2 قاشق چایخوری
      پنیر خامه ای (فیلادلفیا
      همه رو با هم با همزن برقی بزن
      لای کیک که مالیدیش حداقل 1 ساعت بگذارش تو یخچال

      جایگزین مناسبی برای خامست
      خیلی شیرین نیست
      و برای روکش کیکهای ساده هم میتونی استفادش کنی

      Delete
    2. خیلی خیلی زیاد ازت ممنونم دوست خوبم..امیدوارم همیشه دلت شاد و لبت پرخنده باشه

      Delete
  5. عاطفه جونم پنیر نگفتی چه میزان؟؟؟بعد ش برای دستور کیک گفتی کلابی ها رو میچینیم ته طرفی که کارامل مالیدیم و بعد شروع بع توضیح دادن مایع کیک کردی...عیبی نداره اگه گلابی ها با اون کارامل سرد بشن؟؟..ممنونم گلم

    ReplyDelete
  6. Salam atefeh Jon , man mikhastam in keiko dorost konam mikhastam bedonam mishe az kare roghan estefade kard??va man kheili keikam pof nemikone shenidam age sifide va zarde ro joda koni behtar pof mikone ,hala mishe ke in karo bokonam dar morede in keik??
    Va ye soale dige panire khamei ke bara desere tramiso ya chiz keik bekar mire yani mishe az Philadelphia estefade kard?? Mamnun golam sharmane ke enghad soal kardam

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست من
      یکی یکی جواب ها رو مینویسم برات
      اول اینکه کره رو میتونی با مارگارین جایگزین کنی
      ولی با روغن نه
      چون مثلا 1 پیمانه کره برابر 1 پیمانه روغن نیست
      چربی روغن بیشتره از کره
      چون کره ترکیبی از روغن و شیر هست که اگه دقت کرده باشی روی حرارت از هم جدا میشند
      ولی روغن فقط روغنه و دیگر هیچ
      دوم اینکه جدا کردن سفیده و زرده به درد همه کیکها نمیخوره
      میتونی اینکار رو بکنی ولی زیاد فایده نداره
      تو کیکهایی که میزان تخم مرغ زیاد و چشمگیره به دردمون میخوره
      مثلا کیک اسفنجی 6 تا تخم مرغ داره در مقابل 6 قاشق آرد
      میبینی که آردش خیلی کمه و سفیده ای همش زدیم و پف کرده باعث پف کیک میشه
      ولی تو کیکی که 2 ، 3 تا تخم مرغ داریم
      با کلی آرد، حتی اگه سفیده رو بزنی سنگینی آرد
      و بقیه مواد نمیذاره سفیده اثر کنه
      همینقدر که تخم مرغ و شکر و کره رو اینقدر بزنی که رنگشون روشن بشه کافیه
      چیزایی که برای پف کیک مهمند اینه که
      همه مواد به اندازه باشند، فر از 20 دقیقه قبل گرم شده باشه
      موقع پخت در فر رو باز نکنیم چون فر یهویی سرد میشه
      ارد رو قبل از مخلوط کردن الک کن
      قالب رو طبقه وسط فر بگذار
      اما سوال بعدی
      پنیری که برای تیرامیسو استفاده میشه
      ماسکارپونه هستش
      مطمئن باش ایتالیایی ها هم همونقدری روی غذاهاشون تعصب دارن که ما داریم رو غذاهامون
      اگه اونا قرمه سبزی بپزند و توش نخود و هویج بریزن اون دیگه قرمه سبزی نیست
      ولی اسمش رو میذارن قرمه سبزی
      ما هم همینطور
      میشه ماسکارپونه رو با فیلادلفیا جایگزین کرد ولی اصل تیرامیسو این نیست
      و مزه خاص این دسر به خاطر طعم خاص پنیرشه
      ولی پنیری که برای چیزکیک استفاده میشه دقیقا فیلادلفیا هست
      که کم نمکه و کرمی شکل هستش و خامه داره توش

      سرت رو درد آوردم
      :-)
      فقط یه چیز کوچیک
      اینکه سعی کن پایه رو دستکاری نکنی
      و به رسیپی احترام بذاری
      حیفه کلی زحمت بکشی و نتیجه خوب از آب در نیاد
      مثلا یک کیک رو میشه 1000 مدل دستکاریش کرد و بهش یه چیزایی اضافه یا کم کرد
      تا هر بار طعم جدیدی داشته باشیم
      ولی در نهایت یه چیزایی مثل کره و آرد و ... مقدارشون ثابت میمونه

      Delete
  7. وب خیلی زیبایی دارید ، دستتون درد نکنه . اگه دوست داشتی منو لینک کنی آدرسم اینه
    http://ashpazibaozra.blogspot.com/
    ممنونم

    ReplyDelete