Pages

Sunday, July 8, 2012

مرغ و میوه های خشک


این ترکیب همراه مرغ عالی میشه و میشه همراه پلو یا کنار یه سالاد میل کرد.

مواد لازم:
ران کامل مرغ 4 عدد
پیاز درشت 1 عدد
گردو 1/2 پیمانه
کشمش 1/2 پیمانه
کرنبری خشک 1/2 پیمانه
آلو 1/2 پیمانه
مرزه و ترخون خشک 1 قاشق مربا خوری
نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، میخک، دارچین
سیر یا پودر سیر
آب لیمو ترش تازه

آلوهایی که من اینجا میخرم شیرینند و مزه خورش بیشتر به شیرینی نزدیک میشه. پیش از این جای آلو و کرنبری، از زردالو و زرشک استفاده کردم و اون هم خوب شد.


پیازداغ میکنیم، ادویه ها و سیر رو هم باهاش تفت میدیم تا بوی ادویه در بیاد. میوه ها رو خرد میکنیم و اونها رو هم تفت میدیم.
مرزه و ترخون خشک رو اضافه میکنیم که اگه تازش رو داشته باشید خیلی بهتره. ولی مقدار بیشتری باید بریزیم چون سبزی ها بعد از خشک شدن حجمشون چندین برابر کم میشه.



تکه های مرغ رو تفت میدیم(که البته اینجا من تفتش ندادم چون نمیخواستم چرب و چیلی بشه) و همراه ترکیب بالا و آب، نمک و آبلیمو تازه میگذاریم تا بپزه.

خورشمون قهوه ای خوشرنگی میشه و لعاب میده. اگه با پلو میخواهیم سروش کنیم کمی آبدارتر برش میداریم و اگر نه صبر میکنیم سسش کاملا غلیظ شه.

به به ... خیلی دوست دارم این مزه ها رو با مرغ.


همین ترکیب برای مرغ شکم پر هم خیلی مناسبه.
با همین مقدار مواد برای یه مرغ کوچیک 1200-1300 گرمی.

پوست مرغ رو با دست با احتیاط از گوشت مرغ فاصله میدیم طوری که پاره نشه. نمک، فلفل، پودر سیر و کمی آویشن رو مخلوط میکنیم و با دست زیر پوست مرغ روی گوشت میمالیم.
مواد رو داخل شکم مرغ میریزیم و با یه خلال دندون یا نخ سوزن پوست مرغ رو از قسمتی که پرش کردیم میبندیم. انتهای رانها رو به هم میبندیم.

داخل ظرفی که کمی چرب شده قرارش میدیم. من داخل پیرکس رو فویل کشیدم که هم مرغ نچسبه هم شستن ظرفش راحت بشه.



داخل فر با حرارت 350 درجه فارنهایت حدود 2 ساعت و نیم قرارش میدیم. تو این مدت نیم ساعت یه بار از روغنی که داخل ظرف جمع میشه روی مرغ میریزیم تا با همون طلایی بشه و خشک هم نشه.

این هم نتیجه کار.
بفرمایید ... !!


6 comments:

  1. وای‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی کاملا خوشمزه بودنش حس میشه . عالیییییییی شده عاطفه جون دستت درد نکنه عزیزم .

    ReplyDelete
  2. قربونت عارفه جان ...

    ReplyDelete
  3. atefe joon manzoretun zardaloie khoshke?iani bargast?tarkibe alo siaho zereshk khob mishe?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله عزیزم
      منظورم برگه هست
      آلوهای خشکی که من اینجا میخرم شیرینه
      اگه آلو ترش ایرانی باشه زرشک لازم نیست
      همون کشمش کفایت میکنه
      من کلا یه ترکیب ترش و شیرین انتخاب میکنم

      Delete
  4. merci azizam pas man az tarkibe bargeo zereshk estefade mikonam iebaram az alo ba keshmesh ama ie soal golam man kerenberi inja nadaidam age dorost talafozesh konam? on nabashe ke moshgeli bevojod nemiare?bebakhshid ziad soal mikonam in morabaie kivito bekham dorost konam shirin mikham dorost konam 3peimane ke har kodomesh225gr hast ziad shirin nist?baraie limo ham 100gr kafiee?bebakhshidaaaa dige taze karam.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. درستش
      cranberry هستش
      نه دیگه بسه همون 2 تا هم

      برای مربا هم متوجه منظورت نمیشم عزیزم
      یعنی چی 100 گرم برای لیمو

      به نظرم با 2 پیمانه شروع کن
      بعد از ریختن آبلیمو بچش
      اگه دیدی اونقدری که میخوای شیرین نیست شکر اضافه کن

      Delete