Pages

Saturday, September 15, 2012

کراکت تن ماهی



یک غذای ساده، سریع و کم هزینه. خیلی مناسبه برای دوستانی که وقت زیادی برای آشپزی ندارند.


برای سس:
ماست 1/3 پیمانه
مایونز 1/3 پیمانه
لیمو ترش 1 عدد
فلفل سیاه - نمک

برای کراکت:
تخم مرغ 2 عدد
پیازچه 4 عدد
گشنیز خرد شده 1/2 پیمانه
آرد سفید 1/4 پیمانه
آرد سوخاری 3/4 پیمانه + آرد سوخاری اضافه
سس خردل 1 قاشق سوپخوری
سس تند
نمک
ریحان خشک 1 قاشق چایخوری
پاپریکا 1 قاشق چایخوری
تن ماهی (170 گرمی) 4 قوطی


اول از همه سس رو آماده میکنیم. قسمت سبز یا زرد لیمو رو با رنده ریز رنده میزنیم و آب لیمو رو میگیریم. با ماست، مایونز، فلفل سیاه و کمی نمک مخلوط میکنیم. سس رو داخل یخچال نگه میداریم تا زمان مصرف که البته خیلی هم دیر نیست.



برای کراکت، تمام مواد رو همراه پیازچه و گشنیز خرد شده و جز تن ماهی با هم مخلوط میکنیم تا خمیری شکل بشند. سس تند رو مثل نمک بسته به ذائقمون میریزیم. من از سس خردل dijon استفاده کردم.



تن ماهی رو اضافه میکنیم. نباید اونقدر هم بزنیم که بافت تن کامل متلاشی بشه. بهتره تکه های ماهی قابل مشاهده باشند.


آرد سوخاری رو داخل ظرفی میریزیم. از مواد به اندازه یک نارنگی برمیداریم و به شکل دایره ای به ضخامت 1 سانت درش میاریم. بهتره اندازه کراکت بزرگتر از این نباشه چون بافتش خیلی ترده و سرخ کردنش در اندازه کوچکتر راحت تره. هر دو طرف کراکت و اطرافش رو آغشته به آرد سوخاری میکنیم.
به جای اینکه دونه دونه درستشون کنیم و داخل روغن بگذاریمشون، به اندازه ای که تابه جا داره کراکت درست میکنیم و همزمان سرخشون میکنیم. تا سرخ بشند سری بعدی رو آماده میکنیم.
داخل تابه رو هم پر از روغن نمیکنیم. با کمی روغن (وقتی که داغ شد) هر طرف کراکت رو فقط 2 دقیقه با شعله زیاد سرخ میکنیم و برای سری بعدی دوباره روغن میریزیم. اینطوری دیگه مجبور نیستیم داخل روغن سوخته دفعه قبل سری جدید رو سرخ کنم.


از این مقدار مواد 14 یا 15 عدد کراکت خواهیم داشت.
همراه سس سروشون میکنیم. سرد یا گرم در هر 2 صورت مزه خیلی خوبی داره و به دلیل اینکه طولانی مدت سرخشون نکردیم سبزیهای داخلشون تازگی و طعم اصلی خود رو از دست ندادند.



نوش جان ..........

source:canalvie.com

19 comments:

  1. :) عالی است دستت درد نکنه عاطفه جان

    ReplyDelete
  2. ایییییم ، معلومه خوشمزست ، گشنیز همایونی باشه و خوشمزگی نباشه :))))
    واقعا از بافتش لذت بردم ، مرسی خانومی

    ReplyDelete
    Replies
    1. واقعا مزش خاصه
      خودم کلی خوشم اومدددددد
      جات خالی رزی جون

      Delete
  3. اسم ماهی که میاد من ، ناخودآگاه دست و پام شل میشه ...عاشق ماهیم
    به خصوص که به این روشها هم تهیه شه ....یومی ی ی ی

    ReplyDelete
    Replies
    1. من خودم همه جور ماهی رو نمیتونم بخورم
      فقط تیلا پیا و سالمون میخورم
      و میگو
      همین کراکت رو با ماهی هم میخوام امتحان کنم

      Delete
  4. دوست میدارم بسیار زیاد . نوش جونتون .

    ReplyDelete
  5. عالی شده. خیلی ممنون

    منتظرتونم.

    ReplyDelete
  6. malome khooooooooshmazast khanoom
    dastet dard nakone

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی لیلا جونم
      راستی گیاهخوار باشی میگو و ماهی هم نمیخوری ؟؟!!

      Delete
  7. Man ino dorost Kardam, khosh maze shod. Merc az shoma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جون دوست عزیز
      چه خوب که خوشتون اومد
      :-)

      Delete
  8. vaghan khoshmaze bood khili aliiiiiii :*****************************

    ReplyDelete
  9. dastet dard nakone,eshala dorostesh mikonam ,maalome ke kheili khoshmazast

    ReplyDelete
  10. Aya misheh tu fer ham gozasht?

    ReplyDelete
    Replies
    1. میشه دوست عزیز ... سینی فر رو کمی چرب کنید و یک طرفش که چند دقیقه موند بر گردند.
      فقط طولانی مدت داخل فر نباشه چون مواد داخلش نیاز به پخت طولانی ندارند و ممکنه خشک بشه.

      Delete