Pages

Wednesday, March 20, 2013

قرابیه بادامی


این شیرینی خوشمزه که معرف حضور همه هست.
تهیش زیاد سخت نیست و یکی مثل من که دستش به شیرینی داغ و تازه قنادی نمیرسه خودش دست به کار میشه و آمادش میکنه.


مواد لازم:

بادام پوست گرفته 150 گرم
سفیده تخم مرغ 2 تا 3 عدد
شکر دانه ریز 150 تا 200 گرم
بکینگ پودر 1/8 قاشق چایخوری
بادام، پسته، شکر (برای تزئین)
عصاره بادام 

در سیر و سیاحتی جهت پیدا کردن یه دستور خوب به این نتیجه رسیدم که 98 درصد محتویات دستورها یکسانه. این شد که مقدار مواد رو حدودی نوشتم و دلیلش رو توضیح میدم.



برای شروع بادام رو با آب گرم خیس میکنیم و پوستش رو میگیریم.
بادام رو چند بار از چرخ گوشت رد میکنیم یا با دستگاه غذاساز حسابی پودرش میکنیم. برای این کار وقت بگذارید، مهمه.
اگر از چرخ گوشت استفاده کردیم بقیه مراحل رو با همزن ادامه میدیم و اگر مثل من از غذاساز، با همون ادامه میدیم.

شکر و بعد سفیده های تخم مرغ رو یکی یکی اضافه میکنیم. اینقدر باید هم بخوره که ذرات بادام و شکر بین دو انگشت قابل لمس نباشند و مایع غلیظ کشداری بدست بیاد.
تعداد سفیده بسته به اندازه تخم مرغها داره. معمولا وقتی اندازه تخم مرغ در دستورها ذکر نمیشه اندازه استاندارد سایز بزرگه که روی بسته بندیها ذکر میشه. مگر اینکه در دستور تاکید بشه تخم مرغ کوچک یا متوسط یا درشت.

با 2 سفیده و 150 گرم شکر شروع میکنیم. اگر غلیظ شد سفیده بعدی رو کم کم (نه یکباره) همراه کمی شکر اضافه میکنیم. غلظت مایع باید به قدری باشه که هم از قیف به راحتی قابل عبور باشه و هم روی سینی خیلی پخش نشه.
در آخر بکینگ پودر رو اضافه میکنیم و میتونیم از 2، 3 قطره اسانس بادام استفاده کنیم، اگه ندارید وانیل بریزید. 



مقداری بادام و پسته رو برای تزئین خرد و با شکر مخلوط میکنیم.



فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
کف سینی فر کاغذ شیرینی پزی پهن میکنیم.
مواد رو داخل قیف میریزیم و با اندازه های مساوی و با فاصله روی سینی میریزیم. روشون رو از مخلوط پسته و بادام و شکر میپاشیم. مدت 20 تا 30 دقیقه در فر باشند تا بپزند.
زمان بستگی داره به بزرگی یا کوچکی شیرینی و اینکه بخوایم چقدر روش طلایی بشه.



بعد از پخت زمان میدیم تا خنک بشند، اگر نه زیر شیرینی به کاغذ میچسبه.


شیرینیها رو پس از کامل خنک شدن داخل ظرف درداری در یخچال نگه میداریم تا خشک نشند.


اونقدر ها هم که فکر میکردم سخت نبود فقط یه کمی قلق داره که بعد از یه بار درست کردن دیگه میاد دستمون :-)


نوش جونتون باشه دوستای گلم ........

3 comments:

  1. عاشقشمممم اومممم . دستت درد نکنه عاطفه جون .

    ReplyDelete
  2. عزیز میشه از این پودر بادام ها که در بازار هست استفاده کرد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله میشه ... ولی مطمئن بشید که حسابی پودر شده و دونه درشت داخلش نداره

      Delete