Pages

Monday, May 13, 2013

کیک کارامل



این کیک خیلی نرمه و برای روکش کردن و تزئین هم خیلی مناسبه.

برای کیک :
تخم مرغ 2 عدد
شکر 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
آرد 1،1/3 پیمانه
شیر گرم 1/2 پیمانه
روغن کانولا 1/4 پیمانه+ 2 قاشق سوپخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 3/4 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
(چون کیک همراه کارامل سرو میشه من از 1/2 پیمانه شکر استفاده کردم که کیک رو کم شیرین میکنه. اگر شیرینی بیشتر دوست داریم میزان شکر رو به 2/3 پیمانه افزایش میدیم.)

برای کارامل:
کره 2 قاشق سوپخوری
شیر 1/4 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
عسل 1/4 پیمانه
آبلیموی تازه 1/2 قاشق چایخوری


فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.

برای شروع سفیده و زرده تخم مرغها رو جدا میکنیم.
1) سفیده ها رو با همزن اونقدری میزنیم تا حسابی پف کنه و از ظرف نریزه. نیمی از شکر سفید رو بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. تا مراحل بعد رو انجام بدیم سفیده ها رو داخل یخچال میگذاریم.


2) زرده و وانیل رو با همزن مخلوط میکنیم و روغن رو کم کم بهش اضافه میکنیم.


3) تمام مواد خشک رو در ظرف دیگه ای مخلوط میکنیم. شکر قهوه ای نرم و خیسه و باز شدنش ممکنه آسون نباشه. به هرحال مواد خشک باید یکدست باشند و میتونیم مخلوط مواد رو الک کنیم تا مطمئن بشیم شکر قهوه ای هم از هم باز شده.

من از شکر قهوه ای روشن استفاده کردم که کیک خیلی تیره نشه. ولی نوع تیرش مزه قویتری داره.


وسط مواد خشک رو گود میکنیم و مخلوط شماره 2 و شیر گرم رو داخلش میریزیم و مخلوط میکنیم. یادمون باشه شیر نباید داغ باشه.
همزن رو کنار میگذاریم و سفیده زده شده رو اضافه میکنیم. با لیسک به آرومی و از یک جهت مخلوط میکنیم. زیاد و به سرعت هم نمیزنیم چون کیک  لطافتش رو از دست میده.


قالب رو چرب میکنیم و کفش رو کاغذ روغنی پهن میکنیم. مایع رو داخل قالب ریخته و مدت 45 دقیقه میپزیم. بعد از پخت 10 دقیقه ای زمان میدیم تا خنک بشه و از قالب خارجش میکنیم.


برای کارامل، شکر قهوه ای، شیر، کره و عسل رو مخلوط و روی شعله میگذاریم تا گرم بشه و شکر قهوه ای کاملا در باقی مواد حل شه.
چند دقیقه ای رو حرارت بمونه تا قلهای ریز بزنه و غلیظ و یکدست بشه.

از شعله برش میداریم و آبلیموی تازه رو اضافه میکنیم. در این مرحله رنگ کارامل تیره شده به اندازه کافی.


کارامل رو تا داغه داخل شیشه ای که میخوایم نگهش داریم یا روی کیک خنک شده میریزیم و زمان میدیم تا سرد بشه و خودش رو بگیره.



نوش جون ....

source:ricardocuisine.com

11 comments:

  1. وای عاطفه جون عجب کیکی! خیلی هوس انگیزه .دستتون درد نکنه

    ReplyDelete
  2. bah bah doostam, aliyeeee

    ReplyDelete
  3. salam. ye soal dashtam, shoma che ardi estefade mikonin bara cake pazi? mamnon

    ReplyDelete
    Replies
    1. از آردی که به نام "آرد سفید" میشناسیمش
      سبک و مناسبه شیرینی و کیک پزی

      Delete
  4. سلام دوست هنرمندم من با اجازتون شما رو لینک کردم اگر دوست داشتید شما هم منو لینک کنید خوشحال و ممنون میشم

    ReplyDelete
  5. دستتون درد نکنه عاطفه جان عزیز خیلی عالی شده و خیلی خوشمزه باید باشه مثل همه کاراتون...♥

    ReplyDelete
  6. وای من عاشق کارامل و هر چیز کاراملی هستم عالی شدهههههههههه

    ReplyDelete