Pages

Monday, October 7, 2013

موزلی - Muesli




این دستور رو خیلی کلی مینویسم چون جای مانور زیاد داره. اسمش رو " موسلی" یا "موزلی" یا هر چیز دیگه ای تلفظ میکنند ولی ما تو این بلاد کفرمون بهش میگیم "موزلی".
صبحانه ای با اصالت اروپایی که امروز در کل دنیا رایجه. متشکل از غلات، میوه های خشک، دانه ها و مغز های مغذی که با شیر یا ماست طبیعی همراه میشه و در کنارش میوه های تازه اون رو به یک وعده غذایی سالم و پر انرژی تبدیل میکنند.
در وصفش همین بس که من ترجیح میدم اسمش رو بگذارم بمب انرژی. دستور چند تا بمب دیگه رو هم پیش از این گذاشته بودم; مافین دانه های مغذی و حریره جودوسر.
حسن بزرگ این دستور اینه که از شکر صنعتی استفاده نمیشه.

مواد لازم:

1 پیمانه کنجد، تخم کتان
1 پیمانه تخم آفتابگردان، تخم کدو ...
1 پیمانه پودر درشت نارگیل
4 پیمانه جودوسر پرک
1،1/2 پیمانه گردو، بادام، فندق، پسته، ...
1 تا 1،1/2 پیمانه میوه های خشک (کشمش، انجیر، زردآلو، کرنبری، ...)
3 عدد سیب
1/2 قاشق چایخوری پودر هل
1/2 قاشق چایخوری دارچین
1/2 قاشق چایخوری زنجبیل
1/2 پیمانه روغن زیتون یا آفتابگردان
1/2 پیمانه عسل یا شیره درخت افرا
1 پینچ نمک

*** اینکه در هر ردیف چند مورد رو ذکر کردم، حق انتخاب داریم و میتونیم از ترکیب چند تا استفاده کنیم یا هربار که درست میکنیم فقط از یکی استفاده کنیم و هربار به موزلی تنوع مزه بدیم.


برای شروع بگم که 
4 پیمانه جودوسر پرک داریم. من از مخلوط هر دو نوعش (old-fashioned و oatmeal) استفاده میکنم. اگه دقیقا نمیدونید چیه اینجا رو بخونید : تفاوت جودوسر و جو

احتیاج به 2 تا سینی فر داریم. فر رو با حرارت 250 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
سیبها رو باپوست یا بی پوست، ریز خرد میکنیم، مکعبهای 1×1.
من اینبار از مخلوط کنجد و تخم کتان، مخلوط تخم کدو و آفتابگردون، گردوی خرد شده، روغن زیتون و عسل استفاده کردم.
یادمون باشه که دانه ها و مغزها باید حتما خام باشند.
همه مواد اولیه رو به جز میوه های خشک با هم خوب مخلوط میکنیم تا حسابی به هم آغشته بشند. اینکه گلوله گلوله میشه خیلی خوبه و دقیقا چیزیه که ما میخوایم.

اگر دوست نداریم دونه های ریز کنجد و آفتابگردون و امثال اون رو زیر دندون حس کنیم، قبل از مخلوط کردن اونها رو با هم آسیاب میکنیم تا جایی که خرد و یکدست بشند، نه اینکه کاملا پودر بشند.


کف سینیهای فر رو با چند قطره روغن چرب میکنیم و مواد در 2 سینی پهن میکنیم. داخل فر قرار میدیم برای 90 دقیقه، تا برشته بشند. نکته مهم اینکه حتما باید هر 30 دقیقه یکبار سینی رو خارج کنیم و مواد رو زیرو رو و مجددا پهن کنیم.
بعد از 1 ساعت و نیم موزلی آماده خارج کردن از فر شده. فقط اینکه اگه خواستیم برشته تر بشند،  حداکثر 10 دقیقه دیگه هم میگذاریم بمونه ولی باید خیلی حواسمون باشه که نسوزه.


از فر که خارج شد تا داغه میوه های خشک رو اضافه میکنیم. در مورد انجیر و برگه زردالو و امثالهم باید از قبل خرد شده باشند.
من از کشمش طلایی و خرمای خشک استفاده کردم.
این خرما که میگم از مراکش میاد و سفت و خشکه. اسمش رو دقیقا نمیدونم چیه. اگر از خرمای ایرانی استفاده کردیم بهتره نیم ساعت آخر اضافش کنیم تا اونم برشته بشه.


در نهایت زمان میدیم کاملا خنک بشه تا داخل ظرف دربسته عرق نزنه. من تقریبا یه شب تا صبح زمان دادم.


موزلی رو همراه شیر یا ماست طبیعی میل کنید و میوه های تازه رو باهاش همراه کنید؛ بلوبری، توت فرنگی، موز، هلو ...


این میوه فسقلی های من که طعم بهشت میدن اینجا بشون میگیم cerise de terre یعنی گیلاس زمینی. البته فرانسه زبونای دیگه فکر میکنم نام دیگه ای رو براش استفاده میکنند.
خیلی شیرین و خوشمزند ولی قیمتش بالاست و همین رواجش رو کم کرده.


1 comment:

  1. خیلی عالیه عاطفه چون ،من خیلی این جور صبحانه رو دوست دارم ،دستتون درد نکنه و نوش جان

    ReplyDelete