Pages

Friday, August 15, 2014

پودینگ بلوبری



این تیپ دسرها در ایران به فروماژ معروفه و به خاطر بافت ژله ایش کمتر کسی این دسر خوشمزه و ساده رو دوست نداره. خیلی میشه روش مانور داد، با میوه های مختلف و تزئینات خوشکل.
فروماژ در زبان فرانسه به معنی پنیره و شاید بافت نرم و شکل و شمایل سفت و سختش این اسم رو روش گذاشته. ولی خوب در این دیار غربت ما همون پودینگ یا کِرِم بهش میگند.

مواد اولیه:

بلوبری 300 گرم
شیر 2 پیمانه
خامه 2/3 پیمانه
نشاسته ذرت 2،1/2 قاشق سوپخوری
شکر 10 قاشق سوپخوری
پودر ژلاتین 2 قاشق سوپخوری
آب سرد 7 قاشق سوپخوری


اینکه میزان شکر رو با قاشق گفتم چون شکر رو کم کم اضافه کردم تا به شیرینی مناسب برسه.

برای شروع قالب رو با یکی دو قطره روغن که روی دستمال چکوندیم چرب میکنیم.همین یه ذره کافیه. قالب رو داخل فریزر میگذاریم تا سرد بشه.

بلوبری رو میکس میکنیم تا پوره بشه.اگه یه تیکه هایی ریز از پوست بلوبری داخلش باقی موند اشکالی نداره. 

7 قاشق سوپخوری آب سرد رو داخل کاسه کوچکی میریزیم و پودر ژلاتین رو روش میپاشیم. صبر میکنیم تا ژلاتین آب رو کامل به خودش جذب کنه. چند ثانیه داخل مایکروویو میگذاریم تا داخل آب حل و شفاف بشه.

از سرِ شیر چند قاشق برمیداریم و نشاسته رو داخلش حل میکنیم.
باقی شیر و خامه رو با شکر روی حرارت میگذاریم تا گرم بشه.انتخاب خامه ،اینکه چند درصد باشه با خودتون. قاعدتا با خامه پرچرب تر خوشمزه تر میشه ولی تفاوت مزه اونقدری نیست که به کلی کالری اضافه تر بیازه. من از خامه 15% استفاده کردم. 
وقتی ازش بخار بلند شد و شکر حل شد مخلوط شیر و نشاسته رو میریزیم و هم میزنیم. شیر شروع به غلیظ شدن میکنه. پوره بلوبری و ژلاتین حل شده رو هم میریزیم.


نباید بگذارید مواد بجوشه. اینقدری که گرم بشه کافیه.
مواد رو داخل قالب میریزیم و برای حداقل 4 ساعت داخل یخچال میگذاریم.


برای سرو کناره های دسر رو از قالب جدا میکنیم به آرومی تا هوا بره اطرافش. بعد قالب رو تا جایی که ارتفاع دسر هست داخل آب ولرم فرو میبریم و بلافاصله برش میگردونیم.
البته قالبهای من کوچیک و سیلیکونی بودند و من دیگه توی آب نزدمشون. خیلی راحت جدا شد.


برای تزئین از میو ه تازه و برشهای ژله بلوبری میتونیم استفاده کنیم.
دسر سبک و خوش خوراکیه. نوش جون :)


3 comments:

  1. عالی بود ولی بدی این وب سایت اینه ک\ه نمیشه دستور تهیه آن را کپی کرد

    ReplyDelete
    Replies
    1. دوست گلم
      این دستورا که همیشه اینجا هستند و برای شما ذخیره شدند
      هر بار که دنبال دستوری بگردید با دسته بندی کناره صفحه میتونید پیداش کنید
      اگر نه پرینت اسکرین میتونید بگیرید از صفحه یا لینکه مربوط به دستور رو سیو کنید
      :)

      Delete
    2. دوست عزیز میتونی جاوا رو رو مرورگرت غیر فعال کنی و به راحتی راست کلیک/کپی انجام بدی.
      متاسفانه بلاگر های غیر حرفه ای از این دستور های جاوا زیاد استفاده میکنند و نمیدونند این دستورها به راحتی قابل بلاک کردنه و با این کار اعتبار وبلاگشون پایین میاد.

      Delete