Pages

Monday, October 20, 2014

رول کدوحلوایی و دارچین



این رولهای خوشکل رو آخر هفته ای که خونه یه دوست خوب برای BRUNCH دعوت بودیم آماده کردم. دلم برای طعم کدوحلوائی تنگ شده بود :) به به
هم برای صبحانه خیلی میچسبه هم عصرانه یا دسر.

برای خمیر:
مایه خمیر 3 قاشق چایخوری
آب ولرم 1/2 پیمانه
شیر 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1/4 پیمانه
کره آب شده 1/3 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
نمک 1/2 قاشق چایخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
زنجبیل 1/4 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
میخک 1 پینچ
آرد 3.1/2 تا 4.1/2 پیمانه

برای داخل رولها:
کره 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
شکر سفید 1/2 پیمانه
دارچین 2 قاشق چایخوری
زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/4 قاشق چایخوری
میخک 1/4 قاشق چایخوری

برای آیسینگ:
پنیر خامه ای 120 گرم
کره 1/4 پیمانه
پودر شکر 1،1/4 پیمانه
وانیل 1/2 قاشق چایخوری


اول از همه بگم که برای خمیر همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند. مواد اولیه سرد باعث میشه خمیر نون دیر عمل بیاد.
پوره کدوحلوائی رو هم با این روش تهیه میکنیم : روش تهیه

مایه خمیر رو با آب ولرم مخلوط میکنیم و 10 دقیقه زمان میدیم تا عمل میاد. اگه مایه خمیر فوری استفاده میکنیم که میتونیم مستقیما با باقی مواد مخلوط کنیم.
شیر، شکر قهوه ای، کره آب شده، پوره کدوحلوائی، تخم مرغ و مایه خمیر عمل اومده رو مخلوط میکنیم.
در ظرف دیگه ای هم آرد، نمک و ادویه ها رو مخلوط میکنیم.
اگر از آرد همه کاره استفاده کنیم مقدار آردی که گفتم کافیه اگر نه مقدارش ممکنه کم یا زیاد بشه پس با مقدار آرد کمتری شروع میکنیم. من با 2.5 پیمانه شروع کردم و تا خمیر جمع بشه 3.5 پیمانه آرد نیاز بود. حدود 1 پیمانه هم زمان ورز دادن و شکل دادن خمیر روی میز کار لازم شد.

مواد خشک رو به مواد مایع نون اضافه میکنیم. مخلوط میکنیم تا خمیر جمع بشه. روی میز کار آرد میپاشیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم.


خمیر نرم و سبکیه. ادویه داخل خمیر هم زیاد نیست. فقط اینقدری که به قوی شدن مزه کدوحلوائی کمک کنه.
کاسه رو با یکی دو قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش برمیگردونیم. روش رو میپوشونیم و 1 تا  1.5 ساعت زمان میدیم تا حجیم بشه.
خمیر که عمل اومده با وردنه باز میکنیم. یه مستطیل 9×15 اینچ ( 23×38 سانتیمتر). زیر خمیر حسابی باید آرد پاشی بشه تا نچسبه به میز کار و راحت باز بشه.


برای داخل رول، کره که به دمای محیط رسیده و نرم وکِرِمی شده روی تمام سطح خمیر میمالیم. نیاز نیست کره رو روی حرارت آب کنیم.
شکرها و ادویه ها رو مخلوط میکنیم و روی خمیر پخش میکنیم. بعد خمیر رو از طول رول میکنیم. با یه چاقوی تیز رول رو به 12 تا 15 قسمت تقسیم میکنیم.
به یک قالب 13×9 اینچ (33×23 سانتیمتر) نیاز داریم. 12 تا رول داخلش جامیشه. کف قالب رو چرب میکنیم و کمی شکر سفید میپاشیم. رولها رو میچینیم و روش رو میپوشونیم برای 45 دقیقه تا 1 ساعت تا مجددا حجیم بشه.
موقع رول کردن خمیر ممکنه شکرها مقداریش بریزه از خمیر که میتونیم بعد از چیدن رولها داخل قالب، بپاشیم روشون.


همونطور که تو عکس هم مشخصه دوباره کلی پف میکنه خمیر.
اون 3 تا حلقه که بیرون قالبه هم از دوطرف و وسط خمیر باقی مونده. سر و ته خمیر معمولا برش نامرتب و کوتاه بلندی میخوره. اشکالی نداره. وقتی حجیم بشند مرتب و خوشکل سرجاشون می ایستند. داخل یه قالب کوچیک گذاشتمشون.

فر رو با دمای 350 درجه فارنهایت میگذاریم 20 دقیقه ای گرم بشه بعد نون رو میگذاریم بپزه، حدود 30 تا 35 دقیقه.
داخل فر دیگه خیلی پف نمیکنه. چون اونقدری که باید عمل اومده در دمای محیط.
بعد از پخت نون رو تا گرمه از قالب درمیاریم چون کف قالب شکر پاشیده بودیم و این باعث میشه نون با خنک شدن به قالب بچسبه. برای جلوگیری از چسبیدنش میتونیم از کاغذ شیرینی پزی کف قالب استفاده کنیم.


برای آیسینگ، پنیر خامه ای و کره باید به دمای محیط برسند تا نرم بشند. با وانیل و پودر شکر مخلوط میکنیم.
پودر شکر هرچی بیشتر باشه آیسینگ رقیقتر هم میشه. بیشتر اضافه کردنش بسته به خودمون داره.
موقع سرو روی رول میریزیم.


خوشمزه شد .. جای همه خالی
source:http:inspiredbycharm.com



2 comments:

  1. ادمين عزيز چرا وقتي من خمير رو درست كردم بعد از استراحت بازم بدست ميچسبه؟اصلا مث شما كه راحت رول كردين نبود وهمش به ميز كه ارد هم پاشيده بودم روش مي چسبيد.ممنون رويا

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست گلم
      باید اینقدری آرد بهش اضافه میکردین که به دست نچسبه
      منظورم اول کاره
      حین ورز دادن رو میز کارتون آرد پاشی کنید مدام و تا جایی ادامه بدید که دیگه اصلا به دست نچسبه
      ولی در حین حال خمیر نرمه و لطیف
      تو این مرحله اگه خمیرتون به اندازه کافی ورز بخوره هم به یه دست شدن خمیر کمک میکنه
      میزان آرد هم نسبت به چیزی که من تو دستور گفتم ممکنه تغییر کنه
      بسته به آردی که استفاده میکنید
      امیدوارم مشکلتون برای دفعه بعد حل بشه :)

      Delete