Pages

Wednesday, November 19, 2014

سالاد کینوا و اسفناج


آیا دانه کینوآ رو میشناسید ؟
کینوآ گیاهیه که به خاطر دانه‌های خوراکی‌اش معروفه. البته جزو غلات نیست اما خواصی مشابه و حتی بیشتر داره. در آمریکای جنوبی کشت می‌شه و خوشبختانه گفته می‌شه که کشت آن در ایران نیز شروع شده. «اینکاها» به این دانه‌ها «مادر همه‌ی دانه‌های خوراکی» می‌گن چون خواص فوق‌العاده‌ای داره. اگر از مشکلات گوارشی رنج می‌برید، کلسترولتون بالاست یا می‌خواید لاغر شید می‌تونید به این دانه‌ها اعتماد کنید. روش پخت آن مانند برنجه و یکی از مواد غذایی سالم برای سلامتی. اگر از خواصش میخواید بدونید، اینجا مطلب رو بخونید : خواص کینوا


من خیلی با سالادهای سرد به عنوان وعده غذای اصلی میونه ای ندارم اینه که این سالاد رو هم گرم درست کردم. به جای اینکه سبزیجات رو تازه با کینوای سرد مخلوط کنم، همه رو با چند قطره روغن پختم داخل فر و با کینوای گرم مخلوط کردم.

مواد اولیه :

کینوا 1/2 پیمانه
آب مرغ یا سبزیجات 1 پیمانه
گوجه ریز 12 تا 15 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
پیاز قرمز 1 عدد
لیمو ترش 1/2
نمک و فلفل سیاه
اسفناج
روغن زیتون 


برای شروع گوجه ها رو دونیم میکنیم و پیاز و فلفل دلمه ای رو خلالی خرد میکنیم. روی سینی فر پهن میکنیم. چند قطره روغن روشون میپاشیم و کمی نمک و فلفل. داخل فر گرم با حرارت 375 درجه فارنهایت قرار میدیم تا بپزند. بین 25 تا 30 دقیقه زمان میبره. بستگی داره بگذارید کبابی بشند یا نه. من نذاشتم خیلی له بشند و تیره. 


برای پخت کینوا، همیشه 2 برابر آب نیاز داریم چون جذب آبش بالاست. تو مواد اولیه گفتم آب مرغ یا سبزیجات ولی اگه نداشتید آب جایگزینش کنید. کینوا و آب رو روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاد. کمش میکنیم و 15 تا 20 دقیقه زمان میدیم تا مایع رو به خودش بکشه و کامل بپزه. یادمون باشه قرار نیست بهمون تهدیگ بده، فقط بپزه مثل کَته.

بعد از پخت کمی چسبندست. اگه برای سالاد سرد استفاده میکنیم میگذاریم کاملا از حرارت بیافته. اگرنه 5 دقیقه بعد از برداشتن از روی حرارت بهش زمان میدیم و با چنگال مخلوطش میکنیم تا دونه دونه بشه.


مقدار اسفناج رو ننوشتم. هرچقدر دوست داریم اضافه میکنیم. من از برگهای کوچیک اسفناج استفاده کردم. همه رو دسته کردم و باریک باریک قیچی زدم. از اونجایی که قراره سالاد اسفناج باشه, من اسفناج زیادی اضافه کردم . 

همه سبزیجات رو همراه کینوا و آب لیمو ترش و نمک و فلفل مخلوط میکنیم و سالاد آمادست. اسفناج هم با همون گرمای سایر مواد نرم میشه. 


عاشقش شدم ... خیلی خوشمزست.
زیر دندون قرچ قوروچ میکنه ... خوشمان آمد :)


5 comments:

  1. سلام
    کینوا تو تهران هست اگه جواب مثبته ممنون میشم جاش رو بگین

    ReplyDelete
  2. هایپراستار داره بسته ای 38000 تومن

    ReplyDelete