به نظرم شیرینی عید همیشه باید خیلی خاص باشه. نه اینکه لزوما سخت و پیچیده باشه, باید در حین سادگیش, متفاوت باشه و مزه بهشت بده.
این شیرینی ها دقیقا همین خاصیت رو دارند. اسمش رو ترجمه نکردم چون اگه ترجمه بشه شاید بهتر باشه اسمشون رو بگذاریم راحت الحلقوم یا هلو برو تو گلو :) بافت شیرینی مثل نون برنجی میمونه تقریبا, تو دهان آب میشه اینقدری که نرمه.
مواد اولیه :
آرد ۱,۱/۲ پیمانه (185gr)
نشاسته ذرت ۱/۲ پیمانه (65gr)
پودر قند ۱/۴ پیمانه (30gr)
کره ۱ پیمانه (227gr)
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
عصاره وانیل ۱ قاشق چایخوری
برای روی شیرینی :
پودر قند
پودر پسته, پودر هل, ... (اختیاری)
آرد و پودر نشاسته و نمک رو مخلوط میکنیم.
کره باید به دمای محیط رسیده باشه. در ظرف دیگه ای با پودر قند و عصاره وانیل مخلوط میکنیم و اینقدری هم میزنیم تا پودر قند کاملا در کره حل بشه و کرمی شکل بشه.
* همینجا بگم که منظورم از عصاره وانیل, عصاره مایع هستش نه وانیل شکری. به جاش میتونیم از هر عصاره دیگه ای استفاده کنیم. من خیلی وانیل دوست ندارم. به همون مقدار عصاره بادوم ریختم.
مواد خشک رو هم اضافه میکنیم. خیلی ورز نمیدیم که روغن میندازه. خمیر چسبنده هستش هنوز ولی ارد بیشتری اضافه نمیکنیم. این خمیر کره زیاد داره و هر اندازه ارد اضافه کنیم به خورد خمیر میره.
خمیر رو داخل پلاستیک میگذاریم و کمی پهنش میکنیم. حد اقل برای ۱ ساعت داخل یخچال استراحت میدیم.
از یخچال که بیرون اومد, ۲ تا کار میشه باهاش کرد. یا همین الان از خمیر گلوله های کوچکی میگیریم و کنار هم با کمی فاصله داخل سینی فر میچینیم, که دیگه بعدش شیرینی یه راست میره داخل فر برای پخت.
یا کاری که من کردم ؛ خمیر رو چهار قسمت میکنیم. هر قسمت رو جدا گونه لوله میکنیم, با قطر ۲ تا ۲,۵ سانتی متر. خمیر به خاطر کره زیاد خیلی زود به دمای محیط میرسه و نرم میشه. بهتره با کمک سلفون خمیر رو لوله کنیم. سر و ته سلفون رو میبندیم و ۱ ساعت دیگه داخل یخچال استراحت میدیم.
و اما برای برش خمیر از یک چاقوی تیز استفاده میکنیم. ضخامت هر برش باید ضخیم باشه , بین ۱ تا ۱,۵ سانتی متر. چون شیرینی حین پخت باز و ضخامتش کم میشه و بعد از پخت هم بسیار شکننده هستش. شیرینی ها رو داخل سینی فر روی کاغذ روغنی میچینیم.
فر رو باید از ۲۰ دقیقه زودتر روشن کنیم تا گرم بشه , با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت . شیرینی رو برای ۱۰ تا ۱۲ دقیقه میپزیم. بعد از پخت تا ۵ دقیقه بهشون دست نمیزنیم که پودر میشند. صبر میکنیم حرارتشون رو از دست بدند.
برای روی شیرینی پودر قند رو روشون الک میکنیم. طبق دستورهای پایه تا همینجا شیرینی آمادست.
اما برای اینکه مزه ایرانی بهش بدم کمی پودر هل رو با پودر قندی که روش الک کردم مخلوط کردم, و در آخر پسته کاملا پودر شده پاشیدم :)
۲ تا نکته مهم ؛
اول اینکه وقتی خمیر رو شکل میدیم, بهتره کل خمیر رو یک باره از یخچال خارج نکنیم. چون سریع نرم میشه و کار کردن باهاش سخت.
دوم اینکه شیرینی آماده شده رو در دمای محیط نگهداری کنید که نرم بمونه. داخل یخچال سفت میشه (به خاطر کره زیاد). اگر هم در یخچال گذاشتیم نیم ساعت قبل مصرف بگذاریم به دمای محیط برسه تا نرم بشه و به اون خاصیت مهم تو دهان آب شدنش برسیم :)
source:giverecipe.com
همیشه شیرینی های که نشاسته ذرت دارن , لطیف و خوشمزه میشن
ReplyDeleteوالا شکلشون هم میگه بپر تو گلو بهترین گزینه هست :))))))
خیلی جالب توجه بود , مرسی عزیزم
merci az lotfe to gildaye aziz
Deleteخیلی عالیه عاطفه جون ، واقعا خیلی منحصر به فرد بود . خیلی ممنون
ReplyDeletemerci azizam :)
Deleteسلام این شیرینی به نظر که خیلی خوشمزه میاد ولی در دستورش دو نکته بود که میشه دقیقتر بفرمایید . اولا یک پیمانه کره دقیق نیست چون کره حتی وقتی به دمای محیط هم برسه شکل داره و نمیشه تو پیمانه به راحتی اندازه زد میشه مقادیر را به گرم هم بفرمایید . دوما مواد خشک را با همزن یا لیسک یا دست اضافه کنیم ؟
ReplyDeleteیه پیمانه کره میشه ۲۲۷ گرم.
Deleteخیلی فرقی نمیکنه . مهم اینه که زیاد با صورت بالا هم زده نشه تا به روغن نیوفته.
میتونید از لیسک استفاده کنید ولی خمیر سفت بشه دیگه با لیسک نمیشه همش زد. اگر از همزن استفاده میکنید با صورت پایین حتما.