برای این لواشک از سیب سبز ترش استفاده کردم. هر مدل سیب ترشی که در دسترس باشه میتونیم استفاده کنیم.
کرنبری هم میوه مناطق سردسیر هست. میوه تازه ترش و گسه ولی وقتی میپزه فقط ترشه. خاصیت مهمش اینه که بعد از پخت خود به خود ژله ای و سفت میشه, اگر مرباش رو بپزید بعد از پخت خودش داخل یخچال سفت میشه.
البته کرنبری رو اگر خشک تهیه کنید شیرین هست چون مردم این ولایت مزه ترش رو مثل ما خیلی دوست ندارند و موقع خشک کردن میوه بهش شکر اضافه میشه.
مواد اولیه :
سیب ترش درشت ۷ عدد
کرنبری تازه ۲ پیمانه
آب لیمو تازه ۳ قاشق سوپخوری
آب ۱/۲ پیمانه
نمک ۱ پینچ
سیبها رو خرد میکنیم و همراه باقی مواد میپزیم (من سیب ها رو پوست نگرفتم), با شعله متوسط و در قابلمه رو میبندیم تا میوه ها حسابی نرم بشند و بپزند.
بعد مخلوط میوه رو میکس میکنیم تا یکدست بشه. البته پوست و دونه های کرنبری رو هنوز هم میتونیم ببینیم.
فر رو با حرارت ۱۷۵ درجه فارنهایت روشن میکنیم.
کف سینی فر رو کاغذ شیرینی پزی پهن میکنیم, این مواد به اندازه ۲ تا و نصفی سینی فر بهمون لواشک میده. مایع لواشک رو با ضخامت ۳ تا ۴ میلیمتر پهن میکنیم و روش رو صاف میکنیم تا یکدست بشه.
حدود ۴ ساعت داخل فر میپزیم و بعد ۷,۸ ساعتی هم در دمای محیط قرار میدیم تا حسابی خشک بشه. زمان پخت البته خیلی بستگی به ضخامت مواد داره.
اگر منطقه گرمسیر و خشک زندگی میکنید و آفتاب داغ و هوای خشک دارید که به جای اینکار, سینی لواشک رو مقابل آفتاب داغ قرار بدید تا لواشک خشک بشه.
بعد از گذر این زمان لواشک به راحتی قابل جدا شدن از کاغذه, میتونیم با همون کاغذ هم برش بدیم و نگهداری کنیم.
.. نوش جون ..
اوووووووی وقتی میپزه هم گسه خدایی چطوری میخوری اووق دوست ندارم حیف نیست لواش درست کنی با این همه زحمت اونم با کرنبری گس که ته مزه تلخ داره
ReplyDeleteمریم جان گفتم که وقتی میپزه دیگه گس نیست, فقط ترشه
Deleteمن با میوه تازش پلو و کیک و چیزای دیگه هم درست کردم
در ضمن ممنون میشم اگه تو صفحه من اوق نزنید, یه جای دیگه بالا بیارید لطفا
من همین الان ریختمشون توی قابلمه. خدا کنه خوب بشه. میشه دستور چند تا غذای دیگه جز شیرینی رو با کرنبری بدین؟
ReplyDeleteسلام دوست عزیز
Deleteبله حتما, دستور یه نون و یه شیرینی رو آماده دارم که باید بنویسم
یه کوفته هم قبلا دستورش رو گذاشتم که در دسته بندی غذاهای گوشتی یا کرنبری میتونید پیداش کنید
وای یعنی واقعا مزه لواشک های خودمون رو میده؟ من فکر کنم به زودی ورشکست بشم بسکه این لواشک های حاضری پر از اسید سیتیریک رو خریدم. من مرض ترشی خوردن دارم در حد وحشتناک. داشتم با خودم فکر میکردم با فروزن بری درست کنم لواشک ولی حالا فردا میرم کرنبری و سیب میخرم
ReplyDeleteخدا کنه حسابی ترش باشه. از حالا دهنم آب افتاد 😍
ممنون از دستورتون
وای یعنی واقعا مزه لواشک های خودمون رو میده؟ من فکر کنم به زودی ورشکست بشم بسکه این لواشک های حاضری پر از اسید سیتیریک رو خریدم. من مرض ترشی خوردن دارم در حد وحشتناک. داشتم با خودم فکر میکردم با فروزن بری درست کنم لواشک ولی حالا فردا میرم کرنبری و سیب میخرم
ReplyDeleteخدا کنه حسابی ترش باشه. از حالا دهنم آب افتاد 😍
ممنون از دستورتون