Pages

Monday, February 12, 2018

کلوچه سیب


اصلا اسمش هم خوشمزست، کلمه کلوچه کلا کلمه خوشمزه ایه :)
این کلوچه ها مربوط به سیب چینی اول پاییز هست که فرصت نشده بود دستورش رو بنویسم. روش تهیه چند مدل کلوچه دیگه رو هم قبلا نوشتم که میتونید اینجا ببینیدشون : انواع کلوچه

مواد اولیه ای که لازم داریم :

برای خمیر:
آرد 2،1/2 تا 2،3/4 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
کره 75 گرم (1/3 پیمانه)
شکر 1/4 پیمانه
ماست 1/4 پیمانه
شیر ولرم 1/2 پیمانه
مایه خمیر 1،3/4 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری

مواد میانی:
سیب درشت 3 عدد
شکر قهوه ای 120 گرم
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1/4 قاشق چایخوری
آب لیمو تازه 1/2 قاشق سوپخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
گردو یا بادام خرد شده (اختیاری)

برای رویه:
تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری




همین اول کار بگم که ادویه هایی که دوست داریم رو میتونیم به مواد میانی کلوچه اضافه کنیم. گردو رو هم میشه با مغزهای دیگه جایگزین کرد.
مواد اولیه که برای خمیر استفاده میکنیم باید زودتر از یخچال دربیاریم تا به دمای محیط برسند.

برای شروع مایه خمیر رو با شیر ولرم و یه قاشق غذاخوری از شکری که برای خمیر کنار گذاشتیم مخلوط میکنیم. 10 دقیقه زمان میدیم تا عمل بیاد. در ظرف دیگه ای تخم مرغ رو با باقی شکر مخلوط میکنیم. ماست, کره نرم شده و مایه خمیر عمل اومده رو یکی یکی اضافه میکنیم.


مثل همیشه بگم که اگه از آرد همه منظوره (all purpose)استفاده کنیم همین مقدار که گفتم کافیه اگر نه مطمئنا مقدارش تغییر میکنه. پس اگر از هر آردی استفاده میکنیم بهتره با کل ارد شروع نکنیم. مثلا من با یک و نیم پیمانه شروع کردم . آرد و نمک رو با هم مخلوط میکنیم. وسط آرد رو گود میکنیم و مایع آماده شده رو داخلش میریزیم. مخلوط میکنیم تا خمیر جمع بشه, باقی آرد رو کم کم اضافه میکنیم. خمیر رو با آرد زیاد سفت نمیکنیم. هرچی سبکتر و نرمتر باشه کیفیت بهتر میشه. سطح کار رو آرد پاشی میکنیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم.
کف کاسه ای رو با 2 قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش میگذاریم. روش رو میپوشونیم و یه گوشه میگذاریم تا پف کنه، برای یک و نیم ساعت.

برای آماده کردن مواد میانی سیبها رو پوست میگیریم و رنده میزنیم. همراه کره و شکر روی حرارت میگذاریم. سیب آب میندازه، بهتره حرات بالاتر از متوسط باشه تا آبش سریع کشیده بشه بدون اینکه سیب له بشه. در آخر آب لیمو، ادویه ها و گردو رو اضافه میکنیم و از روی حرارت برمیداریم. زمان میدیم تا خنک بشه. من بعد خنک شدن مواد رو به 12 قسمت تقسیم میکنم تا موقع پیچیدن خمیر با مقدار مساوی داخل کلوچه ها قرار بدم.


خمیر آماده رو به 12 قسمت مساوی تقسیم میکنیم. هر کدوم از تکه ها رو گلوله و بعد کمی باز میکنیم. لبه های خمیر رو با دو قطره آب خیس میکنیم. خمیر رو کف دست حالت گود نگه میداریم و از مواد داخلش میگذاریم. همونطور که در عکس مشخصه اطراف خمیر رو میاریم وسط و مثل بقچه به هم میچسبونیم و میبندیم. خمیر گلوله شده رو مثل کوفته بین دو دست نچرخونید
خمیر رو از سمت بسته شده روی سطح کار برمیگردونم و با فشار دست نازک میکنیم و داخل سینی فر که کمی چرب یا با کاغذ شیرینی پزی پوشانده شده میچینیم. همه این کارها کمک میکنه تا مواد میانی کاملا وسط کلوچه قرار بگیره.


در آخر روی کلوچه رو با هر قالبی که داشتیم طرح میندازیم، خمیر نباید پاره بشه. تخم مرغ رو با شیر مخلوط میکنیم و با قلم مو روی کلوچه ها میمالیم. میتونیم روش رو یه کم تخم خرفه, کنجد یا حتی تخم خشخاش بپاشیم.
قبل از پخت روی کلوچه ها رو با خلال دندان چند تا سوراخ میکنیم تا حین پخت خمیر خیلی پف نکنه.


فر رو از ۲۰ دقیقه زودتر روشن میکنیم با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت تا گرم بشه. کلوچه ها رو میپزیم برای ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که روشون طلایی بشه.


No comments:

Post a Comment