اسم نون هاى خوشكلم شد لبونار، چونكه شبيه اناره ولى انار نداره، به جاش لبو داره كه اين رنگ طبيى و زيبا رو به نون ميده.
براى اين دستور خاص من از پوره لبو كاملا پخته استفاده كردم. لبوها حسابى شيرين بودند و من فقط با آب پختمشون. بعد از پخت هم پوره كردم. اگر داخل ميكسر فقط خيلى ريز ميشه ولى پوره نميشه، از آبى كه داخلش پخته كم كم بهش اضافه كنيد تا پوره و نرم بشه. غلظتى مثل ماست داشته باشه خوبه.
اين نون شيرين نيست و براى شيرين كردنش ميتونيد تا ١/٣ پيمانه شكر به خمير اضافه كنيد.
مواد اولیه :
آرد حدودا ٣،١/٢ پیمانه
کره ١/٤ پيمانه (٥٦ گرم)
پوره لبو ١،١/٤ پیمانه
شیر ١/٤ پيمانه
مایه خمیر فورى ٢،١/٤ قاشق چایخوری
شکر ٣ قاشق سوپخورى
تخم مرغ ٢ عدد
نمک ١ قاشق چایخوری
پودر هل ٣/٤ قاشق چايخورى( اختيارى)
برای رویه :
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ٢ قاشق سوپخوری
کنجد, تخم خرفه (اختيارى)
مایه خمیر، شکر و شیر رو مخلوط میکنیم. با تخم مرغ و پوره لبو مخلوط میکنیم.
نمک رو با نیمی از ارد مخلوط و به باقی مواد اضافه کنید. کره که به دمای محیط رسیده و نرم شده رو همراه پودر هِل با خمیر مخلوط میکنیم و بعد باقی ارد.
10 دقیقه ورز میدیم. اگر از آرد همه منظوره يا نان فانتزى استفاده کنید همین حدود که گفتم کافیه , اگرنه حتما مقدارش تغییر میکنه. خمیر باید نرم و لطیف باشه، با اضافه کردن آرد زیاد خمیر رو زیادی سفت نمیکنیم. داخل کاسه ای که کمی چرب باشه قرار میدیم و روش رو میپوشونیم، مدت ١ ساعت استراحت میدیم تا حجیم بشه.
فر رو هم با 350F / 180C روشن میکنیم تا گرم بشه.
بعد خمیر رو به ١٢ تا ١٤ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر کدوم رو یه ورز کوچولو بديد. ازش يه كوچولو جدا كنيد، هردو رو گرد كنيد و كنار بگذاريد. پس بايد درنهايت بايد به تعداد مياوى گلوله ريز و درست داشته باشيم.
بزرگترها رو روی سینی فر بچينيد. تخم مرغ و شیر رو مخلوط و روی نونها میمالیم. خمير كوچولوها رو طبق تصوير برشِ + ميزنيم، پره هاش رو باز ميكنيم و روى خمير پايه قرار ميديم.
(سر قيچى رو به آرد آغشته ميكنيم تا كار راحت تر بشه)
براى اينكه مطمئن بشيم كين سُر نميخوره و سرِ انار كج نميشه، ميتونيم يه خلال دندون از وسطش رد كنيم تا جاش فيكس بشه. مجدد روى خميرها رو تخم مرغ بزنيد. روشون چندتا دونه کنجد و تخم خرفه بریزید. نون رو مدت ٢٥-٢٠ دقیقه داخل فر قرار میدیم تا بپزه و پف کنه.
نوش جون ……
No comments:
Post a Comment