Pages

Monday, July 23, 2012

کریسپی سیب و آلوی سیاه



کریسپ crisp در واقع یه خمیر ترده متشکل از کره، شکر قهوه ای، آرد و جو دوسر که به عنوان روکشی برای لایه ای از میوه ها توی ظرفمون استفاده میشه و در کانادا و آمریکا رایجتره. شاید بهتر باشه بگیم نوع مغذی تر crumble هست که زادگاهش بریتانیاست و متشکل از آرد، شکر و کره است. از هر دوشون به عنوان روکش تارتها هم استفاده میشه که در اینصورت کلمه کریسپ یا کرامبل به اسم تارت اضافه میشه.
بسته به طعم میوه ای که استفاده میکنیم میتونیم مغز ها یا دونه ها رو به صورت پودر یا خرد شده با خمیر کریسپ مخلوط کنیم. 
دستوری که من همیشه ازش استفاده میکنم، یه دستور مغذیه از یه شف کانادایی کبکی و حاوی سبوس هم هست. یه دسر خوشمزه و خوش عطر که حداقل بدون عذاب وجدان میشه خوردش چون اینقدری توش میوه و چیزای به درد بخور دیگه پیدا میشه که میشه شکر و کره رو فراموش کرد.

مواد لازم:
سیب 4 عدد
آلو سیاه 3 یا 4 عدد
نشاسته ذرت 4 قاشق چایخوری
کره 2 قاشق سوپخوری
لیمو ترش 1/2
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ

برای رویه:
جو دو سر پرک 1/2 پیمانه
سبوس 1/3 پیمانه
پودر نارگیل 1/3 پیمانه
آرد 1 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
بکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
کره 3 قاشق سوپخوری
آب میوه طبیعی 4 قاشق سوپخوری

من ترجیه میدم از مخلوط چند نوع سیب استفاده کنم، سیب سبز بافت سفت تری داره و کمی ترشه، سیب زرد نرم و شیرین وسیب قرمز بافت خیلی نرمی داره ، زودتر میپزه و گاها له میشه. پس با چند نوع سیب، بعد از پخت مخلوطی از چند عطر و طعم رو خواهیم داشت. آلوهایی هم که ما اینجا داریم ترش نیستند و همین اندازه شکر براش مناسبه.

سیبها و آلوها رو خرد یا خلالی میکنیم. نشاسته ذرت، شکر قهوه ای، دارچین، جوز هندی، آب لیمو ترش تازه و کره آب شده رو با میوه ها  مخلوط میکنیم. مخلوط رو داخل پیرکس یا ظرف دیگه ای که به اندازه کافی بزرگ و مسطح باشه میریزیم.




توی همون ظرف که مخلوط میوه ایمون توش بوده، تمام مواد اولیه خمیر رو با هم مخلوط میکنیم. نباید خمیر یکدست و صافی داشته باشیم، همین قدر که مواد به خورد هم رفته باشند کافیه.



خمیر رو با دست روی میوه ها میریزیم. احتیاج نیست همه جا یکدست و صاف و یک اندازه باشه. اتفاقا بهتره که بعضی جاهاش گلوله گلوله بشه و یکدست نباشه، که توی عکسها هم تا حدودی مشخصه.
دسرمون رو مدت 45-50 دقیقه داخل فر با حرارت 350 درجه فارنهایت قرار میدیم تا بپزه (فری که از قبل گرم شده).

زمان سرو کردن دسرمون بعد از اینکه از فر خارجش کردیم سلیقه ایه، میتونیم صبر کنیم کاملا سرد بشه و توی یخچال بگذاریمش یا نیمه گرم سروش کنیم. وقتی سرد میشه شربت تولید شده از میوه ها غلیظ تر میشه ولی اگه مثل من و مثل این عکسها صبر ندارید واسه خوردنش، شربتش رقیق تره.


مزه و بوش عالیه و به اندازه کافی پر خاصیت و کم ضرر و آسون. تنها ایرادی که از نظر من این دسر داره اینه که شربت حاصل از پخت میوه ها، دور ظرف باقی میمونه و ظاهرش رو خراب میکنه.


چند تا نکته کوچولو و کاربردی:

* به جای پودر نارگیل میتونیم مغز ها یا دونه ها رو به صورت پودر یا خیلی خرد شده بکار ببریم.
* در مورد آبمیوه هم باید بگم کارش جمع کردن خمیره و از هر آبمیوه ای که داشته باشیم میتونیم استفاده کنیم به شرطی که طعمش متفاوت از ترکیبمون نباشه و خیلی هم شیرین نباشه. البته توی دستور اصلی از آب سیب طبیعی استفاده شده.
* این دسر رو با هر ترکیب میوه ای دوست داشته باشیم میتونیم درست کنیم.

همگی لذت ببرید ... نوش جون


15 comments:

  1. salam bebakhshid ie soal dashtam man be linke dostaneton miram az peimanehashon sar dar nemiaam mishe ie tozihi bedib????/

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام
      http://www.yemalilar.com/2011/03/blog-post.html
      این لینک از پیج یکی از دوستانه
      با توضیحات کامل
      اگه منظورتون رو درست متوجه نشدم و این لینک جواب سوالتون نیست دوباره پیغام بگذارید
      :-)

      Delete
  2. azizam man chon vasaiele pishrafte estefade nemikonam manzoram ine ke tarazoie dijitali nadaram tu inja hamaro be garam neveshte mikhastam bedonam vaghti tu veblage in dostemon neveshte 1ghashoghe ghaza khori mishe aza iek ghashoghe ghaza khori khodemon estefade kard ia mige iek peimane mishe az iek livan estefade konim??????bebakhshid aziatet kardam
    chon man aslan ziad ashpaze khobi nistam

    ReplyDelete
    Replies
    1. به جای پیمانه از لیوان معمولی میتونید استفاده کنید، لیوانهای متوسط دسته داری که روزانه استفاده میکنیم تقریبا معادل 1 پیمانه هستند
      ولی قاشق غذاخوری معمول معادل قاشق سوپخوری اندازه گیری نیست، تقریبا 1/5 قاشق غذاخوری سر صاف میشه 1 قاشق سوپخوری اندازه گیری
      به هر حال اگه میخواهید نتیجه بهتری بگیرید به نظرم بهتره که پیمونه های استاندارد رو داشته باشید که خیلی راحت پیدا میشند و همه جور جنس و قیمتش رو هم میشه پیدا کرد
      مخصوصا برای شیرینی ها مهمه که اندازه ها دقیق باشند دوست من
      موفق باشید
      هر سوالی داشتید پیغام بگذارید
      اذیتی در کار نیست
      خوشحال میشم اگه بتونم به کمکی بکنم

      Delete
  3. ghorbonet beram azizam vaghan merciii ke bem komak mikoni man ashpazio kheili dost daram dar kenaresham kheili nashi va bi tajrobe kasio ham nadaram komakam kone be ghole marof dar ghorbatam azizam....man be linke hame dostan miram va az tajarobeshon ham estefade mikonam golam man peimone haie ashpazi daram be tartib 150 100 75 45 gr hast azizam ama vaghti be linke ieseri dostan miram asan sar dar nemiaram golam bi adabie ama shoma chekar mikonid?????in linko ke dadid kheili vasam sakhte chon osole ashpazi be daghigh bodane va manam ke tarazoi chizi nadaram age pishnadi darid bem begin........bazam mamnon

    ReplyDelete
    Replies
    1. dooste nashenase man .... in andaze ha ba hich kudum az peimoone haye andaze giri nrmikhune
      behtare peymoonehaye andaze girie ke mamooli ri tahie konid , dige inke neveshtane inke chan geram hast har peimoone baraye hame chiz karbord nadare
      chon masalan yek peimoone ard hodude 100 geram vali yek meimoone shekar 225 geram hast
      peimoone haye estandard 4 tayi hastand
      1 1/2 1/3 1/4
      va az rooye jadval ha tooye linki ke betoon dadam mitunid tabdilleshoon konid
      masalan:

      آرد و پودر قند
      1/4 cup = 30 grams
      1/3 cup = 40 grams
      1/2 cup = 60 grams
      1 cup = 110 grams

      age tooye recipi be peimoone dade bashan ke tabdil ham nemikhad asoon mishe

      Delete
  4. نسرین از ونکوورJuly 29, 2012 at 1:23 AM

    عزیز دلم ممنونم از دستورات بسیار عالیتون .اگه ناراحت نمیشین ؛ میخواستم بهتون بگم که این طرح داشتنِ صفحه تون خیلی چشم رو اذیت میکنه .کامۀ ساده باشه یا لالقل یک رنگ ساده و ملایم .نه طرح دار
    الهی که همیشه شاد و سلامت باشین عزیزم

    نسرین از ونکوور

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون از پیشنهادت دوست من ... عوضش میکنم
      راستش این طرح رو خودم خیلی دوست دارم
      :-)

      Delete
  5. خیلی دوست می دارم. یهنی یکی از علایقم همین خوشمزه ست.
    شکر قهوه ای عالیه. ممنون
    آپم و منتظر نظراتت.

    ReplyDelete
  6. Hala ke shoma in hame az ashpazi va shirinipazi lezzat mibari, har vaght ke lezzat bordanet tamoom shod va axaye blogetam gerefti, ye neda be ma bede ke ma ham biaym va az khordanesh lezzat bebarim:))) doatam mikonim, valla!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. age ghol midi 2aa koni az in be bad bayad ye shab dar mion betoon bezangam
      ;-)

      Delete
  7. خیلی خوشمزست من یکبار خوردم محشره دستت درد نکنه کارهات عالیه

    ReplyDelete
    Replies
    1. کارهای خودت عالی تره که دوستم ... با اون عکسای خوشگل

      Delete
  8. ba salam va ba tashakor az pageton .kheyli khoshhalam ke in safhe ra dedam.vaghean honarmanded.man ham dar hamsayegiye shoma hastam.ba sepase faravan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز .. شما لطف دارید نسبت به من
      کاش اسمتون رو مینوشتید یا عضو میشدید همسایه مهربان من
      به هر حال خوش اومدید به خوشمزه خونه خودتون

      Delete