Pages

Saturday, September 1, 2012

رشته پلو با لبو


رشته پلو هم یکی از غذاهای سنتیه که در مناسبتها بیشتر مورد توجه قرار میگیره و مانند هر غذای دیگه ای روشهای مختلفی برای پخت و سروش وجود داره. من هم از وقتی به یاد میارم رشته پلو رو به شکلهای مختلفی خوردم چون مادر و مادربزرگم اون رو همیشه با گوشت و سبزیجات مختلف همراه کرده و میپختند. به این شکل که گوشت یا سبزیجات با تکه های درشت یا کامل لابلای پلو قرار میگیره که به نظر من یه روش پخت بینظیره چون مواد و پلو عطر و طعمشون رو به هم میدن و نتیجه خوبی حاصل میشه. از طرفی هم هر بار میتونه متنوع و متفاوت از دفعه قبل باشه. 

یکی از ترکیباتی که خیلی میپسندم همراه لبو هست، البته نه دقیقا به این شکلی که من درست کردم. معمولا برشهای چغندر و مرغ لابلای پلو قرار میگیره ولی من از گوشت چرخ شده و چغندر رنده شده استفاده کردم تا بافت غذا یکدست تر باشه. 

مواد لازم:

برنج
رشته پلویی
چغندر قرمز
پیاز
گوشت چرخ شده
نمک، فلفل، تخم گشنیز، زیره سیاه


مقدار مواد سلیقه ایه و میتونه متغیر باشه. من برای 1،1/2 پیمانه برنج از 1 پیمانه رشته پلویی استفاده میکنم. 

رشته پلویی که من استفاده میکنم سفید رنگه و ترکیبش با رشته آش یکیه, یعنی آرد و آب و نمک. فقط خیلی نازکترند. رشته های خونگی هستند که به صورت دستی تهیه شدند و قبل از پخت داخل تابه داغ کمی تفتشون میدم که تقریبا قهوه ای میشند. رشته هایی که تو بازار هست رو تا به حال استفاده نکردم و نمیدونم چرا بعضیشون تیره ترند. ولی خوب ترکیبشون حتما همینه. 

چغندر رو با رنده درشت رنده میزنیم تا حین پخت له نشند و قابل مشاهده باشند یا به صورت خلالهای باریک خرد میکنیم. 
پیازداغ میکنیم، گوشت چرخ شده رو همراهش تفت میدیم، ادویه رو اضافه میکنیم در نهایت چغندر رنده یا ریز شده.




رشته رو (اگر رشته سفید استفاده میکنیم) داخل تابه داغ بدون روغن یا هر چیز دیگه ای تفت میدیم، مثل آردی که برای حلوا تفت میدیم. رنگ رشته ها طلایی و قهوه ای بشه کافیه.

برنج رو که از قبل خیس کردیم داخل آب جوش میپزیم تا جایی که شکوفا بشه و کمی قد بشه. قبل از اینکه آبکشش کنیم رشته رو اضافه میکنیم. 30-40 ثانیه همراه برنج بجوشه کافیه.

برای ته دیگ از چغندر برش زده استفاده میکنیم. ته قابلمه میچینیمشون و برنج و مواد گوشتی رو لایه لایه روشون میریزیم و برنج رو دم میکنیم.
ته دیگمون تیره میشه به خاطر رنگ قرمزی که چغندر پس میده، مثل ته دیگ آلبالو پلو، ولی طعم خوبی داره. 


بعد از دم کشیدن، پلو رو روغن میدیم و سروش میکنیم.


به جای زیره و تخم گشنیز میتونیم ادویه پلوئی رو جایگزین کنیم که ترکیب عالی میشه.


این پلو عطر و طعم متفاوت و خوبی داره و رنگ قرمزش اشتها برانگیزه.
نوش جان ........


9 comments:

  1. باید خوشمزه باشه ؛ تا حالا امتحان نکردم ؛ نوششش جونتون دوستم

    ReplyDelete
  2. وای به به من باید حتما یه روزی بیام مهمونی خونتون خواهر
    اینجوری نمیشه

    ReplyDelete
  3. :)) *** چه پلوی خوشرنگی عاطفه جوون دستت درد نکنه من تا حالا با لبو پلو درست نکرده ام

    ReplyDelete
  4. به نظر خیلی خوشمزه میاد حتما درست میکنم (البته بدون گوشت!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. امیدوارم درست کنی و خوشت بیاد دوست من
      گوشتش مهم نیست
      مهم رشته و لبوشه
      نوش جونت

      Delete
  5. وای‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی‌ی وایییییی من عشق رنگ و روی این پلو شدم . دستت درد نکنه عزیزم .

    ReplyDelete
  6. ای جون ن ن ن ن
    فکر کنم با اون ادویه پلویی که لیلا گذاشته دستورش رو هم خوب بشه

    ReplyDelete
  7. عاطفه جونم دست گلت درد نکنه ، من درستش کردم و خیلی دوست داشتیم . ازت ممنونم

    ReplyDelete