Pages

Friday, October 12, 2012

نان عسل و جو دوسر



دنبال یه دستور خوب میگشتم برای نونی که بتونم داخل این قالب مستطیل شکل درستش کنم. این رسیپی رو پیدا کردم. کمی زمانبره ولی نونش خیلی خوب از آب دراومد.
عطر و طعم عسل کاملا محسوسه ولی نون شیرین نیست.
یه انتخاب عالیه برای صبحانه ای خوشمزه.

مواد لازم:
آب ولرم 1/4 پیمانه
شیر ولرم 1 پیمانه
عسل 1/4 پیمانه
آرد 2 تا 2،1/2 پیمانه
جودوسرپرک 1 پیمانه
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1،1/2 قاشق چایخوری
مایه خمیر 3 قاشق چایخوری
کره 2 قاشق سوپخوری

برای روی نان:
عسل 1 قاشق سوپخوری
جودوسرپرک 2 قاشق سوپخوری


مایه خمیر و شکر رو در آب ولرم حل میکنیم و 10 دقیقه ای صبر میکنیم تا عمل بیاد.
شیر، عسل، کره و مایه خمیر آماده شده رو مخلوط میکنیم.
در ظرف دیگه ای تمام مواد خشک رو مخلوط میکنیم. به مایع اضافه میکنیم. من از آرد همه کاره یا all purpose استفاده کردم. با 1،1/2 پیمانه آرد شروع کردم و باقی آرد رو کم کم اضافه کردم. بسته به نوع آرد میزانش حتما تغییر میکنه.


خمیر رو جمع میکنیم. روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و 5 تا 10 دقیقه ای ورز میدیم. خمیر رو داخل ظرف برمیگردونیم و روش رو میپوشونیم. بهتره دیواره ظرف کمی چرب بشه تا خمیر راحت از کاسه خارج بشه.
مدت 1 ساعت و نیم ظرف رو یه گوشه گرم قرار میدیم تا حجم خمیر زیاد بشه.


بعد از 1 ساعت و نیم خمیر رو روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز میکنیم، با ضخامت 1 تا 1/5 سانتیمتر.
خمیر رو به شکل مستطیل باز میکنیم. عرض خمیر باید به اندازه درازای قالبمون باشه که معمولا 12 اینچه. خمیر رو از عرض رول میکنیم.



داخل قالب کاغذ روغنی قرار میدیم. من فقط کف قالب کاغذ گذاشتم و بعد از پخت نون از کناره ها به قالب چسبید. بهتره که کاغذ رو طوری قرار بدیم که دیواره های بزرگتر رو بپوشونه.
خمیر رو داخل قالب قرار میدیم طوری که انتهای رول به سمت پایین و کف ظرف باشه. روی قالب رو دوباره میپوشونیم و 1 ساعت صبر میکنیم تا دوباره حجم خمیر زیاد بشه.
فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.

بعد از اینکه خمیر حسابی ور اومد عسل رو کمی گرم میکنیم و روی نان میمالیم و روش جوهای پرک شده رو میپاشیم.


طبقه پایین فر یک ظرف کوچیک آب جوش میگذاریم تا نونمون خشک نشه.
نون رو طبقه وسط فر میگذاریم، مدت 45 دقیقه تا کامل بپزه.


مزه این نون خیلی تازه و جدید بود و صبحونه خیلی خوبی شد.
بپزید و از خوردنش لذت ببرید.
... .............




18 comments:

  1. خانووم شما کارت درسته قبولت داریم شدید

    ReplyDelete
  2. خیلی عالی شده عاطفه جون دستت درد نکنه

    ReplyDelete
  3. از دستوراتت خیلی خوشم میاد ، خوشمزه و رژیمی ، دست دوست جون درد نکنه

    ReplyDelete
  4. Vayyy atefeh Jon chy kardi:) vaghean chizi bod ke man donbale satoresh bodam ,, mamnun va che pofe khobi karde ,mesle nonhaye biron shode,, atefeh Jon mikhastam koamakam koni man ye jashne tavalod dar rah daram va mikham ye keike ba marsipan dorost konam age betoni va ye dastor Bezari vaghean mamnun mysham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون سمانه جون ... ایشالا درست کنی و دوست داشته باشی عزیز
      چند تا لینک برات میذارم
      از خمیر مارزیپان
      با توضیحات خیلی خوب
      چون نمیتونم قول بدم به این زودی دستور بتونم بذارم

      http://www.cheftayebeh.ir/2010/02/blog-post_12.html

      http://www.cheftayebeh.ir/2010/06/blog-post_17.html

      http://www.cheftayebeh.ir/2010/05/blog-post.html

      حتما به دردت میخوره
      من خودمم از مطالب این بلاگ خیلی استفاده کردم
      یه کمی چرخ بزنی توش کلی مطالب جالب و آموزنده پیدا میکنی
      تولد جای ما رو هم خالی کن
      و اگه دوست داشتی عکس کیکت رو برام بذار
      :-)

      Delete
  5. ممنون دوستای گلم
    جای همتون خالی بود موقع صبحونه
    :-)

    ReplyDelete
  6. یعنی‌ من عشق بوی نون تازه هستم که توی خونه میپیچه . دستت طلا خانمی .

    ReplyDelete
  7. Atefeh jonam hatman bayad asal ezafe kard?? Nemishe narizam,, mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. خوب عطر و طعم این نون به عسلشه
      اگه نخوای استفاده کنی مزه نون ساده میشه
      اگه عسل نریختی
      آرد کمتر ممکنه ببره
      کارت رو با 2 پیمونه آرد شروع کن
      و کم کم ارد اضافه کن
      با وقتی که دیگه نچسبه به دست
      :-)

      Delete
  8. چقد هوس برانگیز شده
    کره باید مذاب باشه؟میشه لطف کنین مقدارشو به گرم بگید ممنون

    ReplyDelete
    Replies
    1. میشه حدودا 28 گرم
      لازم نیست مذاب باشه
      ولی حتما تو دمای محیط باید نرم شده باشه
      خمیر رو حسابی ورز میدیم و میره به خرد مداد
      :-)

      Delete
  9. Salam atefeh jonam , man mikhastam in nono zybato dorost konam ,, chand vaghti hast be veblage sar myzanam va kheili veblage khobi dari va chand bar ham chanta dastor mikhastam ke sari ba on honarmandit dorostesh kardi,,, in chand vaght fahmidam ke joda saram kheili dost dari :):):)
    Ye shirini hast ke bedone fere va esmesh kokosbulle hast , kheil khoshmaze , goftam begam ke enghad be zanam be zanam be takhte enghad honarmandi,,
    Va ye chize dige bara dostad ke kelase zaban myrid ham ye chize dige ke monasebe smörkola ya chokoladkola ke kheili sari Amade mishe vali man khodam dorost nakardam va bad ham mitoni mesle shokolad toye kaghaz bepichi:):):) ino bara kirismas ham dorost mikonand. Vayyy ensha neveshtam , bebakhshi azizam ,,,movafagh bashi

    ReplyDelete
    Replies
    1. این smörkola
      رو به یه اسم دیگه اینجا هست
      واسه کریسمس درست میکنند
      و خیلی دوست دارند
      زیاد سخت نیست
      درست کردم قبلا ولی نه تو خونه و نه با حجم کم عزیز
      همه اسمایی که گفتی لیست کردم
      همشون هم ماشالا پرکالری اند
      :-)
      به به
      دستت درد نه

      Delete
  10. عاطفه جان
    این دومین نانی هستش که از رسپی های شما میخوام درست کنم. دقیقا همون نانی که سالها دنبال رسپیش بودم.
    اما دو تا سوال دارم
    یکی اینکه این مقادیر برای یک قالب لوف 12 اینچی هستش؟ چون به نظرم مواد زیاد هست فکر کردم شاید تا قالب لوف باشه
    اما سوال دوم و مهمتر
    تو این رسپی امده که مواد خشک رو تو ظرف میریزیم و مایع مخلوط شده رو وسط مواد خشک کیریزیم و ....
    از انجا که من همیشه از نوع نانهایی درست کردم که ارد رو بعدا و کم کم به مواد اضافه باید کرد. مقدار اردی هم که تو رسپی ناین نان ها میاد تقریبیه و بستگی به نوع ارد داره. ممکنه کمتر یا بیشتر ارد مصرف بشه. اینه که من هیچ وقت این مدل نان هایی رو که مثل رسپی شما باید مواد خشک و ارد رو اول کار تو ظرف ریخت رو درست نکردم نمیدونم چکار باید کرد
    اگر ارد مون طوری بود که این مواد براش زیا بود یعنی باید شیر بیشتری به تدریج بهش اضافه کنیم؟
    اگه خمیر شل بود باید ارد اضافه کنیم؟ یا جو دوسر؟
    راستش با اینکه بیشتر دلم میخواست این یکی دستور رو اول درست کنم اما به خاطر همین نگرانی ها درستش نکردم. کلا هر وقت تو اینترنت به رسپی این مدلی از نان برمیخورم درست نمیکنم. میترسم خراب بشه
    اما از این یکی رسپی اصلااااا و ابدا نمیتونم بگذرم
    حالا اگه شما این سوال منرو جواب بدید هم به نان رویاییم میرسم هم اینکه یه تجربه تازه تو نان پختن پیدا میکنم
    یک دنیا ممنون ازتون بابت رسپی های عالی و وقتی که میگذارید

    فریبا

    ReplyDelete
    Replies
    1. فریبا جون
      این مقدار مواد برای یه قالب لوف استاندارد کاملا مناسبه
      و مشکلی نخواهید داشت
      اما درباره سوال دوم
      روش اصولی و حرفه ای همیشه اینه که مواد خشک جداگونه مخلوط بشند تا یکدست بشند
      و بعد مواد مایع بهشون اضافه بشه
      این همون کاریه که روش صحیحتره و نونوایی ها هم همینکار رو میکنند
      اما چون آردهای خونگی متفاوتند ومثل آردهای نونوایی حرفه ای نمیشه براشون اندازه ثابت داد همیشه با مشکل مواجه میشیم
      اینه که من همیشه میگم با مقدار کمتری آرد نسبت به چیزی که من گفتم شروع کنید تا اگر آردتون سنگین تر بود خمیرتون سفت نشه
      چون این مشکل رو خودم هم تجربه کردم
      مقدار جودوسر رو ولی ثابت نگه دارید
      البته اگر از آرد
      all perpose
      استفاده کنید همین مقداری که گفتم کافیه
      اگر نه میتونید مثلا با 2 پیمانه شروع کنید
      و باقی آرد رو کم کم اضافه کنید
      نون خیلی خوبیه و ارزش غذایی بالایی داره
      و برای منم مثل نون رویایی میمونه
      :-)
      سوال دیگه ای هم داشتید خوشحال میشم کمکتون کنم

      Delete
    2. عاطفه جان باز هم ممنون یک دنیا بابت توضیحات خوبتون
      هم اینکه راجع به این نان به جواب رسیدم.هم راجع به نان های دیگه ای که رسپی هاشون از این نوع هست. واقعا همیشه برام سوال بود و باعث کمیشد که از خیر درست کردنش بگذرم

      اما در مورد این نان. از انجا که من واقعا دیگه طاقتم طاق شده بود و میخواستم هر طور شده درست کنم. تو خونه هم نون برای صبحانه ام نداشتم. بین این رسپی و قبلی که درست کرده بودم مردد بودم. دیدم شما پاسخ ندادی من هم عجول همین رو درست کردم. دقیقا با همین روشی که شما توضیح دادید. البته با 1.5 پیمانه ارد سفید. به همون روش همیشگی خمیر که نباید چسبندگی داشته باشه. تا اینجا همه چیز خوب پیش رفت
      اما در نهایت نانی که داشتم نان سنگینیه.یعنی وزن بالایی داره. مثل نان های دیگه نیست که کاملا سبک هستند. باید همینطور باشه؟
      البته فکر کنم جایی از کار را اشتباه انجام دادم. چون بافت نان من اصلا باف خوبی به خوبی بافت نان شما نداره. اما نمیدونم واقعا کجای کار رو اشتباه انجام دادم. تا جایی که خاطرم هست مراحل رو مثل خمیر نان های دیگه انجام دادم.
      ایا خمیر این نان قلق متفاوتی داره؟.
      اما مهم اینه که نان خوشمزه ایه. این هم جزو نان هایی است که ازین به بعد درست میکنم. اتفاقا روزشماری میکنم تا پدر و مادرم به دیدتم بیان و براشون ازین نان درست کنم. کلی ذوق زده میشن.
      یک دنیا ممنون ازتون بابت راهنمایی های دقیقتون

      Delete
    3. فریبا جون
      من همه پیغامها رو جواب میدم
      ممکنه گاهی تاخیر داشته باشم
      چون بعضی روزا واقعا فرصتش رو ندارم عزیزم
      ولی وقتی شما پیغام میگذارید حتی برای پستهای قدیمی ایمیل میاد برام
      و متوجه میشم
      اینکه میگید نون سنگینیه بله
      همینطوره
      واسه همینم زمان زیادی برای پف کردن نیاز داره
      قلق خاصی نداره عزیزم
      مثل نونهای دیگست
      آرد زیاد باعث سفت شدن خمیر میشه و ممکنه دلیلش این باشه
      و البته ورز دادن مثل همه نونها مهمه
      حداقل 5 دقیقهء کامل
      من خودم برای این کار 10 دقیقه زمان میگذارم
      امیدوارم دفعه دیگه بهتر بشه
      :-)

      Delete