Pages

Friday, December 21, 2012

نان سبزیجات معطر



مواد لازم :
آرد حدودا 350 گرم
پودر خمیر ترش 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
آب ولرم 3/4 پیمانه
سبزیجات تازه معطر - ریز خرد شده
(من از ریحان، گشنیز، ترخون، جعفری و ارگانو استفاده کردم.)


برای روی نان :
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
سبوس

برای شروع خمیرترش و شکر رو داخل آب ولرم میریزیم و 10 دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد و پف کنه. آرد رو داخل کاسه میریزیم و وسطش رو گود میکنیم. با همه آرد شروع نکنید چون آردها با هم فرق دارند. اگر از آرد ALL PURPOSE استفاده بشه اینقدری که گفتم آرد میبره. اگرنه ممکنه بیشتر یا کمتر بشه.
روغن زیتون، نمک و مایه خمیر رو وسط آرد میریزیم و با دست خمیر رو هم میزنیم تا یکدست بشه.

خمیر رو روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و 10 دقیقه ای ورز میدیم. یادمون باشه ورز دادن به بهبود کیفیت نان خیلی کمک میکنه. خمیر رو بسته به تعداد انواع سبزی که میخوایم استفاده کنیم تقسیم میکنیم. من به 5 قسمت تقسیم کردم و هر قسمت رو همرا یکی از سبزیها ورز دادم تا بره به خورد خمیر. ولی زیاد ورز دادن هم باعث میشه سبزی رنگ پس بده. 
برای هر تکه خمیر از 1 قاشق چایخوری پر سبزی استفاده کردم. ظاهرا زیاده چون هنوز حجم خمیر کمه، ولی بعد از پف کردن خمیر سبزیها کمتر دیده میشند. میشه برای کل نون فقط از یک سبزی هم استفاده کرد.

تکه های خمیر رو 1 ساعت استراحت میدیم تا پف کنند.


بعد از 1 ساعت باید به خمیر شکل بدیم.
هر خمیر رو 4 قسمت میکنیم و کمی ورز داده و گرد میکنیم. کف قالب یا سینی فر رو کمی چرب میکنیم و تکه های خمیر رو به صورت رندُم کنار هم قرار میدیم.


روی خمیر ها رو با پارچه سبکی میپوشونیم و مجددا 20 دقیقه استراحت میدیم. فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای روی نانها، آب سرد و آرد رو مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا غلیظ بشه. میگذاریم تا سرد بشه. بعد از اینکه خمیر دوباره پف کرد و مخلوط آرد و آب کامل خنک شد، با قلم مو به آرومی مقداری از مخلوط روی خمیرها میمالیم و روش رو سبوس میپاشیم.


داخل فر قرارشون میدیم تا بپزند، مدت 15 دقیقه با حرارت 400 درجه فارنهایت، بعد یه ربع حرارت رو کم میکنیم تا 350 درجه فارنهایت مدت 15 تا 20 دقیقه، تا زمانی که خوب طلایی بشند (بسته به سایز نان).


بعد از خنک شدن نونهام اونها رو تکه کرده و داخل فریزر گذاشتم.
من این نونها رو با پنیرخامه ای خیلی دوست دارم.


این هم یه نون خوشمزه دیگه .....................

26 comments:

  1. اوه مادر جااااااااااان مردم براش
    با رز ماری چه شود

    ReplyDelete
    Replies
    1. میبینم که عشق رزماری هستی :-)

      Delete
  2. love your bakery, can i have your address please:)

    ReplyDelete
  3. خيلي عالي شده عاطفه جوون
    ***

    ReplyDelete
  4. عطر این نون های خوشمزه تا این جا هم اومد!!!به به!

    ReplyDelete
  5. عالیییییی شده دوست نونوای من . دستت طلا عزیزم .

    ReplyDelete
  6. من عاشق نون خونگیم اینام که عالی شده
    اگه از خمیر مایه فوری استفاده کنیم نیاز به عمل اوردن نیست؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه عزیزم
      فوری باشه نیازی نداره
      :-)

      Delete
  7. خیلی عالی شده ممنون

    ReplyDelete
  8. kheili none khoshmaze va poki hastesh

    ReplyDelete
  9. salam khanome ashpaz.man in noon ro dorost kardam eyne dastoor va hamin zamani ke goftid gozashtam var biad vali aslan andaze in noon hajim nashod:( mesle noone darchiniton shod hajmesh. jaleb bod ke dastore ono ke didam tanha tafavoteshon ab va shir bod!! pas chera in yeki inhame pof karde? fekr mikonam bayad chan saat zaman midadam

    ReplyDelete
  10. oh sorry manzoram noone narm bod to comente bala eshtebah darchini neveshtam.hajmesh mese on shod va vasam jaleb nabod akhe shabihe keyk shod. rahnamaee lotfan

    ReplyDelete
    Replies
    1. این خمیر خیلی زود ور میاد و پفش هم خیلی زیاده
      به خاطر همینه که من زیاد از این دستور استفاده مینیم
      دقیقا 45 دقیقه ای ور میاد
      اگه خوب ور نمیاد میتونه چند تا دلیل داشته باشه
      یکی ممکنه مایه خمیرتون خوب نباشه و تاریخش گذاشته باشه
      یا زمان ندادید بهش تا عمل بیاد اول کار
      یا تو آب داغ حلش کردید و سوخته
      ورز دادن هم خیلی مهمه
      10 دقیقه ورز میدیم
      سختت بود 5 دقیقه حداقلشه
      فر هم که حتما باید از قبل داغ باشه و طی پخت نباید درش باز بشه
      ایشالا به درد خورده باشه عزیز
      :-)

      Delete
  11. mamnonam az babate javab.man bi nahayat az ax khosham omad va ta didam doros kardam.dirooz ke ba shekast movajeh shod vali bazam doros mikonam inbar behesh bishtar zaman midam ke andaze noone shoma hajim she chon fekr konam khob amal naymade bod akhe hata zamani ke pokhte shode bod bejaye atre sabzijat faghat boye khamir torsh shadid midad,man hamaro dor rikhtam :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. حالا درست کردی خبرش رو بده
      امیدوارم خوب بشه نونت
      :-)

      Delete
  12. سلام ..ممنون از دستور خوبتون..سبوس چیه؟؟ اگر پیدا نکردم میشه حذفش کرد؟؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله عزیزم
      تو این دستور میشه حذفش کرد

      Delete
  13. salam dasteton dard nakone be nazar kheili khoshmaze miyad atefeh khanom,faghat mikhastam bedonam kodom sabzi bishtar az hame khoshmazash mikone chon man kolan ziyad sabzihaye moataro dos nadaram .ba tashakor

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست من
      واقها سلیقه ایه ... ولی ریحون خیلی خوبه
      :-)

      Delete