مواد لازم :
آرد حدودا 350 گرم
پودر خمیر ترش 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
آب ولرم 3/4 پیمانه
سبزیجات تازه معطر - ریز خرد شده
(من از ریحان، گشنیز، ترخون، جعفری و ارگانو استفاده کردم.)
برای روی نان :
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
سبوس
برای شروع خمیرترش و شکر رو داخل آب ولرم میریزیم و 10 دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد و پف کنه. آرد رو داخل کاسه میریزیم و وسطش رو گود میکنیم. با همه آرد شروع نکنید چون آردها با هم فرق دارند. اگر از آرد ALL PURPOSE استفاده بشه اینقدری که گفتم آرد میبره. اگرنه ممکنه بیشتر یا کمتر بشه.
روغن زیتون، نمک و مایه خمیر رو وسط آرد میریزیم و با دست خمیر رو هم میزنیم تا یکدست بشه.
روغن زیتون، نمک و مایه خمیر رو وسط آرد میریزیم و با دست خمیر رو هم میزنیم تا یکدست بشه.
خمیر رو روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و 10 دقیقه ای ورز میدیم. یادمون باشه ورز دادن به بهبود کیفیت نان خیلی کمک میکنه. خمیر رو بسته به تعداد انواع سبزی که میخوایم استفاده کنیم تقسیم میکنیم. من به 5 قسمت تقسیم کردم و هر قسمت رو همرا یکی از سبزیها ورز دادم تا بره به خورد خمیر. ولی زیاد ورز دادن هم باعث میشه سبزی رنگ پس بده.
برای هر تکه خمیر از 1 قاشق چایخوری پر سبزی استفاده کردم. ظاهرا زیاده چون هنوز حجم خمیر کمه، ولی بعد از پف کردن خمیر سبزیها کمتر دیده میشند. میشه برای کل نون فقط از یک سبزی هم استفاده کرد.
تکه های خمیر رو 1 ساعت استراحت میدیم تا پف کنند.
تکه های خمیر رو 1 ساعت استراحت میدیم تا پف کنند.
بعد از 1 ساعت باید به خمیر شکل بدیم.
هر خمیر رو 4 قسمت میکنیم و کمی ورز داده و گرد میکنیم. کف قالب یا سینی فر رو کمی چرب میکنیم و تکه های خمیر رو به صورت رندُم کنار هم قرار میدیم.
روی خمیر ها رو با پارچه سبکی میپوشونیم و مجددا 20 دقیقه استراحت میدیم. فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای روی نانها، آب سرد و آرد رو مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا غلیظ بشه. میگذاریم تا سرد بشه. بعد از اینکه خمیر دوباره پف کرد و مخلوط آرد و آب کامل خنک شد، با قلم مو به آرومی مقداری از مخلوط روی خمیرها میمالیم و روش رو سبوس میپاشیم.
داخل فر قرارشون میدیم تا بپزند، مدت 15 دقیقه با حرارت 400 درجه فارنهایت، بعد یه ربع حرارت رو کم میکنیم تا 350 درجه فارنهایت مدت 15 تا 20 دقیقه، تا زمانی که خوب طلایی بشند (بسته به سایز نان).
من این نونها رو با پنیرخامه ای خیلی دوست دارم.
این هم یه نون خوشمزه دیگه .....................
اوه مادر جااااااااااان مردم براش
ReplyDeleteبا رز ماری چه شود
میبینم که عشق رزماری هستی :-)
Deletelove your bakery, can i have your address please:)
ReplyDeleteچرا که نه زارا جونم
Delete:-)
خيلي عالي شده عاطفه جوون
ReplyDelete***
مرسی عزیزم :-)
Deleteعطر این نون های خوشمزه تا این جا هم اومد!!!به به!
ReplyDeleteمرسی عزیزم .........
Deleteعالیییییی شده دوست نونوای من . دستت طلا عزیزم .
ReplyDeleteفدات دوستم .................
Deleteمن عاشق نون خونگیم اینام که عالی شده
ReplyDeleteاگه از خمیر مایه فوری استفاده کنیم نیاز به عمل اوردن نیست؟
نه عزیزم
Deleteفوری باشه نیازی نداره
:-)
خیلی عالی شده ممنون
ReplyDelete:-)
Deletekheili none khoshmaze va poki hastesh
ReplyDeletesalam khanome ashpaz.man in noon ro dorost kardam eyne dastoor va hamin zamani ke goftid gozashtam var biad vali aslan andaze in noon hajim nashod:( mesle noone darchiniton shod hajmesh. jaleb bod ke dastore ono ke didam tanha tafavoteshon ab va shir bod!! pas chera in yeki inhame pof karde? fekr mikonam bayad chan saat zaman midadam
ReplyDeleteoh sorry manzoram noone narm bod to comente bala eshtebah darchini neveshtam.hajmesh mese on shod va vasam jaleb nabod akhe shabihe keyk shod. rahnamaee lotfan
ReplyDeleteاین خمیر خیلی زود ور میاد و پفش هم خیلی زیاده
Deleteبه خاطر همینه که من زیاد از این دستور استفاده مینیم
دقیقا 45 دقیقه ای ور میاد
اگه خوب ور نمیاد میتونه چند تا دلیل داشته باشه
یکی ممکنه مایه خمیرتون خوب نباشه و تاریخش گذاشته باشه
یا زمان ندادید بهش تا عمل بیاد اول کار
یا تو آب داغ حلش کردید و سوخته
ورز دادن هم خیلی مهمه
10 دقیقه ورز میدیم
سختت بود 5 دقیقه حداقلشه
فر هم که حتما باید از قبل داغ باشه و طی پخت نباید درش باز بشه
ایشالا به درد خورده باشه عزیز
:-)
mamnonam az babate javab.man bi nahayat az ax khosham omad va ta didam doros kardam.dirooz ke ba shekast movajeh shod vali bazam doros mikonam inbar behesh bishtar zaman midam ke andaze noone shoma hajim she chon fekr konam khob amal naymade bod akhe hata zamani ke pokhte shode bod bejaye atre sabzijat faghat boye khamir torsh shadid midad,man hamaro dor rikhtam :(
ReplyDeleteحالا درست کردی خبرش رو بده
Deleteامیدوارم خوب بشه نونت
:-)
aliye mamnon
ReplyDelete:-)
Deleteسلام ..ممنون از دستور خوبتون..سبوس چیه؟؟ اگر پیدا نکردم میشه حذفش کرد؟؟
ReplyDeleteبله عزیزم
Deleteتو این دستور میشه حذفش کرد
salam dasteton dard nakone be nazar kheili khoshmaze miyad atefeh khanom,faghat mikhastam bedonam kodom sabzi bishtar az hame khoshmazash mikone chon man kolan ziyad sabzihaye moataro dos nadaram .ba tashakor
ReplyDeleteسلام دوست من
Deleteواقها سلیقه ایه ... ولی ریحون خیلی خوبه
:-)