مواد لازم :
آرد برنج ۲۵۰ گرم
روغن جامد ۱۲۵ گرم
پودر قند ۹۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
زعفران
تخم خرفه, پودر پسته
روغن جامد ۱۲۵ گرم
پودر قند ۹۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱ عدد
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
زعفران
تخم خرفه, پودر پسته
برای شروع روغن جامد, پودر قند و پودر هل رو باهم خوب مخلوط میکنیم. به عنوان روغن جامد من از ghee گیاهی استفاده میکنم. زرده تخم مرغ رو هم اضافه میکنیم.
آرد برنج باید حسابی نرم و پودری باشه, مثل آرد شیرینی پزی. معمولا ارد برنج های خونگی زبر و دونه دونه هستن که خیلی مناسب اینکار نیست مگه اینکه کاملا پودرش کنیم.
ارد برنج رو روی مواد الک و مخلوط میکنیم. خمیر سفت و همونطور که در عکس واضحه پودری میشه, چون خشکه و نیاز به یک مایع داره. گلاب رو اضافه میکنیم تا خمیر نرمی داشته باشیم. بسته به ارد برنجی که استفاده میکنیم ممکنه میزان گلاب تغییر کنه, اگه هنوز خمیر خشکه کم کم گلاب اضافه میکنیم تا به یه خمیر نرم و قابل شکل دادن برسیم.
آرد برنج باید حسابی نرم و پودری باشه, مثل آرد شیرینی پزی. معمولا ارد برنج های خونگی زبر و دونه دونه هستن که خیلی مناسب اینکار نیست مگه اینکه کاملا پودرش کنیم.
ارد برنج رو روی مواد الک و مخلوط میکنیم. خمیر سفت و همونطور که در عکس واضحه پودری میشه, چون خشکه و نیاز به یک مایع داره. گلاب رو اضافه میکنیم تا خمیر نرمی داشته باشیم. بسته به ارد برنجی که استفاده میکنیم ممکنه میزان گلاب تغییر کنه, اگه هنوز خمیر خشکه کم کم گلاب اضافه میکنیم تا به یه خمیر نرم و قابل شکل دادن برسیم.
اگر 2 رنگ شیرینی خواستیم نیمی از خمیر رو با زعفران دم شده غلیظ رنگ میکنیم. حتما باید غلیظ باشه تا زودتر به رنگی که میخوایم برسیم و خمیر با مایع زیاد شل نشه.
خمیرها رو داخل نایلون میگذاریم و مدت 24 ساعت در دمای محیط استراحت میدیم. جای خمیر خیلی سرد یا خیلی گرم نباید باشه. یه گوشه خنک آشپزخونه براش مناسبه.
فر رو با حرارت ۳۲۵ درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
خمیر آماده شیرینی رو بعد از استراحت روی یه کاغذ شیرینی پزی باز میکنیم. ضخامت خمیر باید ۱ سانتیمتر یا بیشتر باشه و قالب هایی که استفاده می کنیم کوچک. چون بعد از پخت به شدت شکننده میشه و اگه شیرینی درشت و نازک باشه زود خرد میشه.
قالب میزنیم و روی سینی فر که با کاغذ شیرینی پزی پوشونده شده میچینیم. روی شیرینی ها رو تخم خرفه یا پودر پسته میپاشیم و برای ۱۰ تا ۱۲ دقیقه میپزیم. معمولا زیر شیرینی نباید طلایی بشه.
بعد از پخت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان میدیم تا خنک بشند و از سینی به ظرف دیگه ای منتقل میکنیم.
مزه و بوی خوب این شیرینیهای خوشمزه و خوشکل برای هممون یادآور خاطرات خوبیه.
من خیلی دوست میدارم ؛ جای من رو حسابی خالی کن ، آخراش دیدی خورد میشه ؛ من اونها رو با قاشق میخورم ؛ خلاصه دستت درد نکنه :)
ReplyDeleteوااااااااااااااای عاطفه جون اینا چقدر ناز شدن, من که خیلی نون برنجی دوست دارم, دستت درد نکنه. راستی مدل قالب زدنشون هم خیلی خوشگله
ReplyDeleteخیلی خیلی ناز شدن عاطفه جون مخصوصا مدلی که درستشون کردی . مرسیییییییییییی
ReplyDeleteممنون دوستای گلم ...........
ReplyDelete