دانه چیا رو شاید دوستانی که خارج از ایران زندگی میکنند بهتر بشناسند. از خواصش هرچی بگیم کمه و همین بس که بگم با مصرفش روزمون رو ساختیم. چه به صورت پودینگ به عنوان صبحانه چه مثل تخم شربتی داخل شربت. داخل کیک، کوکی و به عنوان topping روی نون هم میشه ازش استفاده کرد.
دونه های چیا اصالت مکزیکی دارند که به نقل از ویکیپدیا بومی ها گیاهش رو برای دونه های مغذی و اثرات ویژش روی بیماریها میکاشتند و از حول و حوش 1990 میلادی کشت و تجارت وسیع این گیاه در امریکای مرکزی و جنوبی و استرالیا شروع میشه.
دونه های چیا هم اندازه تخم شربتیه و در تماس با آب لعاب میندازه. شکل دونه هاش منو یاد دونه های لوبیا میندازه ولی در سایز خیلی خیلی ریز.
اما چند تا خاصیت مهم این دونه ها به نقل از realrawfood :
از دست دادن وزن بدون تحمل گرسنگی، تعادل قند خون، کمک به بیماریهای روده ای، امگا 3 بالا، احساس انرژی بیشتری در تمام طول روز، اضافه کردن آنتی اکسیدان های ضد پیری، کاهش ولع برای مواد غذایی.
این پودینگ راحت ترین روش استفاده از این دونه هاست، البته به جز شربت که مثل تخم شربتی درست میشه. نیاز به پخت نداره و فقط یه کمی صبر و حوصله میخواد. همینجا بگم که تخم شربتی که دانه های گیاه ریحان کوهیه خواص کم و بیش مشابهی داره و میتونید دربارش اینجا بخونید: خواص تخم شربتی و برای درست کردن شربتش هم این دو تا لینک رو ببینید: شربت تخم شربتی، Traditional Iranian-Style Summer Drink
سعی میکنم دستورهای متفاوتی رو بگذارم از روشهای دیگه استفاده از دونه چیا.
مواد اولیه:
شیر بادام، شیر سویا، ... 1 پیمانه
عسل یا شیره درخت افرا 3 تا 4 قاشق چایخوری
دانه چیا 3،1/2 قاشق سوپخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
میوه های خرد شده و مغزها و دانه های خوراکی