کریسپ crisp در واقع یه خمیر ترده متشکل از کره، شکر قهوه ای، آرد و جو دوسر که به عنوان روکشی برای لایه ای از میوه ها توی ظرفمون استفاده میشه و در کانادا و آمریکا رایجتره. شاید بهتر باشه بگیم نوع مغذی تر crumble هست که زادگاهش بریتانیاست و متشکل از آرد، شکر و کره است. از هر دوشون به عنوان روکش تارتها هم استفاده میشه که در اینصورت کلمه کریسپ یا کرامبل به اسم تارت اضافه میشه.
بسته به طعم میوه ای که استفاده میکنیم میتونیم مغز ها یا دونه ها رو به صورت پودر یا خرد شده با خمیر کریسپ مخلوط کنیم.
دستوری که من همیشه ازش استفاده میکنم، یه دستور مغذیه از یه شف کانادایی کبکی و حاوی سبوس هم هست. یه دسر خوشمزه و خوش عطر که حداقل بدون عذاب وجدان میشه خوردش چون اینقدری توش میوه و چیزای به درد بخور دیگه پیدا میشه که میشه شکر و کره رو فراموش کرد.
مواد لازم:
سیب 4 عدد
آلو سیاه 3 یا 4 عدد
نشاسته ذرت 4 قاشق چایخوری
کره 2 قاشق سوپخوری
لیمو ترش 1/2
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
برای رویه:
جو دو سر پرک 1/2 پیمانه
سبوس 1/3 پیمانه
پودر نارگیل 1/3 پیمانه
آرد 1 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
بکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
کره 3 قاشق سوپخوری
آب میوه طبیعی 4 قاشق سوپخوری