خیلی دستورها رو برای کیک یزدی امتحان کردم. 2 تاش خیلی خوب بود، همونی بودند که باید باشند؛ کیک یزدی واقعی. یکی از عارفه جون از صفحه آشپزون، یکی هم از رز گلم از آشپزی برای صنم بانو.
دستوری که مینویسم دومی هست، البته با یه کوچولو دخل و تصرف تا بشه ورژن عاطفه :) وانیل رو خذف و به جای شکر از شکر قهوه ای استفاده کردم چون مزش ادویه ای تره، رطوبت بیشتری به کیک میده و البته شیرینیش از شکر سفید یه کوچولو کمتره.
مواد اولیه:
آرد 1،1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1،1/4 پیمانه
ماست 1/4 پیمانه
روغن مایع گیاهی 1/2 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 1،1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
هل 1 قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال 1 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق سوپخوری
پودر پسته و کنجد
فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
تخم مرغ و شکر قهوه ای رو با هم مخلوط میکنیم و اینقدری باهم میزنیم تا شکر قهوه ای کاملا از هم باز شه و رنگ مخلوط روشن بشه. رنده پوست پرتقال و بعد ماست رو هم اضافه میکنیم.
داخل ظرف دیگه ای تمام مواد خشک رو با هم مخلوط و در 2 تا 3 مرحله به الباقی اضافه میکنیم. زیاد نباید هم بزنیم، همینقدر که مواد یکدست شه کافیه.
* همیشه یادمون باشه اون نونه که باید زیاد ورز بخوره تا خوب پف کنه. کیک و مافین و الباقی که بکینگ پودر بهشون اضافه میشه نباید زیاد هم بخورند بعد از اضافه کردن آرد، چون زیاد هم خوردن آرد بافت کیک رو سفت میکنه.
اگه مخلوط کمی سفت شد نگران نشید، هنوز روغن و گلاب رو اضافه نکردیم. در نهایت گلاب و روغن رو هم مخلوط میکنیم.
قالب مافینها رو چرب میکنیم یا کاغذ مخصوصشون رو داخلشون میگذاریم. بهتره قبل از پرکردن، روی سطح قالب، بینابین مافینها رو هم یه ذره چرب کنیم تا اگه سر ریز شدند به قالب نچسبند.
من اینبار به جای قالب از کاپهای کوچیک نسوز استفاده کردم. چرب کردن هم نیاز ندارند و چون سایزشون کوچیکه یه مینی به اسم کیک یزدیم اضافه شد.
2/3 کاپها رو با مواد پر میکنیم. سر چاقو رو چرب میکنیم و عمیق داخل مواد فرو میبریم تا یک برش روی کیک ایجاد بشه. روشون رو کنجد یا پودر پسته میپاشیم. داخل فر میگذاریم تا بپزه.
بعد از پخت روی توری میگذاریم تا خنک بشند.
برای سایز کوچیک مثل کاپهای من 15 دقیقه و برای سایز بزرگ حدودا 25 دقیقه زمان لازمه. اگه داخل قالب کیک میپزیدش که بسته به سایز قالب زمان بیشتر هم میشه.
من با این سایز 25 تا کیک داشتم و در سایز بزرگ 15 تا مافین خواهید داشت. البته سایز قالبها فرق میکنه و تعداد ممکنه تغییر کنه. قالبهای مافین معمولی معمولا سایز کوچک، متوسط و بزرگ دارند که تفاوت چند سی سی دارند و قالبهای مینی هم همینطور.
کیه که کیک یزدی دوست نداشته باشه ؟!
عصر جمعه که میشد کنار بقیه اعضای خانواده، چای و کیک و فیلم سینمایی. چه میچسبید تو بچگی !!!
چه عالی عاشق کیک یزدی هستم
ReplyDeleteدستور رزی جون رو امتحان کردم
چه کار جالبی که که هر دو دستور رو در هم ادغام کردی و یه تغییراتی ایجاد کردی
منم خیلی شکر قهوه ای رو بیشتر از سفید می پسندم
آره دقیقا شد همونی که میخواستم
Deleteعاطفه جان ، چقدر هم عالی ، منم طعم شکر قهوه ای رو خیلی دوست دارم ، ایده ی خوبی بود ، یه بار هم من امتحان میکنم ، نوش جونتون :)
ReplyDeleteممنون از رسیپی عالیت :)
Deleteعالیه عاطفه جونم دست گلت درد نکنه :*
ReplyDeleteممنون عزیزم :)
DeleteSalam yek sola shoma ba ghashogh peymane ro por mikonid, masalan bara ard,
ReplyDeleteVa inke bedone golab ham mishe? ?
Rasti man 2 bar ba dastore digari dorost kardam vali az ghalebhaye kaghazi mirikht biron benazareton bara chy, ghaeb haram kheili por nemikham , rasti dastoresh Josh shirin dasht
سلام دوست عزیز
Deleteپیمانه رو با قاشق پر کنید و با پشت چاقو یا هر چیز صاف دیگه ای بکشید سر پیمونه تا سو پیمون آرد صاف بشه
این میشه 1 پیمانه
بدون قالب ؟!! مننظورتون رو متوجه نشدم ... بلاخره کیک قالب لازم داره دیگه
قالب به هر شکلی که شما در دسترس دارید
ولی خوب برای کیک یزدی اگه میخواید شکل اصلیش باشه باید قالب مافین داشته باشید
یا داخلش رو کاغذ مخصوص مافین بگذارید
یا اگه کاغذش رو ندارید داخل قالب رو خوب چرب کنید که نچسبه
اگه از قالب سر ریز میشه دفعه دیگه قالب رو کمتر پر کنید
قالب کاغذی رو هم حتما باید داخل قالب فلزی بگذارید
چون اون کاغذها در واقع اصلا قالب نیست
فقط برای اینه که کیک به قالب نچسبه
Mamnun,
ReplyDeleteBala man ba kaghaz haye ma fin va bedone ghaleb dorost kardam,
RasRasti nagoftid bed e golab ham myshe
شدن که بله میشه
Deleteگلاب برای عطر بیشتره
به نظرم کیک یزدی حتما باید گلاب داشته باشه
ولی اگه گلاب نریختید به جای
اون 2 قاش آب بریزید
به به چه مینی های خوشمزه و خوشگلی شدند . عاطفه جون عکساشون خیلی خوشگل و ناز شدند دوست جون با سلیقه و هنرمند من ....
ReplyDeleteمرسی عزیزم
DeleteBa salam , mikhastam beporse m elate koploli shod ande kik yazdi chye, akhe ax man pof mikone vli saf bala miad, dostad daram mesl e dare maghe beshe
ReplyDeleteاگه فر به اندازه کافی گرم باشه پف میکنه
Delete20 دقیقه قبل فر رو روشن کنید تا گرم بشه و حین پخت درش رو باز نکنید
دلیل دیگه اینه که مواد کیک رقیق تر از حد معموله
ممکنه به دلیل دقیق نبودن در اندازه گیری مواد اولیه باشه