Pages

Wednesday, September 21, 2016

بستنی سنتی - بستنی اکبر مشتی


من میگم همه خوراکیها و خوشمزه های دنیا یه طرف، بستنی یه طرف. باز همه بستنی ها یه طرف، بستنی ایرونی و سنتی خودمون یه طرف.
شما توقعتون از بستنی سنتی چیه ؟!؟!؟!؟!
پسته زیاد داشته باشه، حسابی زعفرونی باشه، ... .......
من دوست دارم حسابی کش بیاد و توش پر از تیکه های خامه باشه.

مواد اولیه :

شیر پرچرب ( %3،5-3 ) 4 پیمانه
گلاب 1/4 پیمانه
شکر 1،1/2 پیمانه
خامه %35 1/3 پیمانه + 1/4 پیمانه
پسته 1/2 پیمانه
پودر ثعلب 1 قاشق سوپخوری
زعفران دم شده 1 قاشق سوپخوری (حدودا)
نمک 1 پینچ

Monday, September 5, 2016

توپی دارچینی


این شیرینی بدون تخم مرغ آسون ترین و پایه ای ترین شیرینی هست که میتونید برای هر مناسبتی درست کنید. با کمی خلاقیت و تجربه عطر و طعمش رو تغییر بدید و ازش لذت ببرید.

مواد اولیه :

کره 1 پیمانه (227 گرم)
آرد 1,3/4 پیمانه
پودر قند 2/3 پیمانه
نشاسته ذرت 2 قاشق سوپخوری
پودر دارچین 1،1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1/8 قاشق چایخوری
عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
پودر قند اضافه

Wednesday, August 10, 2016

کیک با مغز ریکوتا


یه کیک قهوه خوشمزه، با مغزی پنیر محبوب من، جناب ریکوتا :)

برای کیک:

آرد 2 پیمانه
شکر قهوه ای 3/4 پیمانه
کره 1/2 پیمانه (113 گرم)
ماست 1/2 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
رنده پوست لیمو 1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
وانیل 1/2 قاشق چایخوری

برای داخل کیک:
پنیر ریکوتا 300 گرم
تخم مرغ 1 عدد
پودرقند 2/3 پیمانه
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
مقداری شکلات رنده شده

برای رویه:
آرد 1/3 پیمانه
شکر قهوه ای 3 قاشق سوپخوری
کره 3 قاشق سوپخوری
پودر نارگیل 2،1/2 قاشق سوپخوری

Friday, August 5, 2016

بستنی توت فرنگی


تابستون که میشه چند تا میوه هست که دلم میخواد خودمو باهاش خفه کنم یعنی ... یکیش توت فرنگیه.
البته دیگه الان تو همه فصلا همه میوه ها در دسترس هستند، اگه نه فریز شدش رو میشه پیدا کرد. ولی هیچوقت مزشون مثل میوه تازه تو فصل خودش نمیشه.

مواد لازم:

توت فرنگی خرد شده 2 پیمانه
شکر 3/4 پیمانه
شیر 1 پیمانه
خامه 35% 1،1/2 پیمانه
عصاره وانیل 1/4 قاشق چایخوری

Monday, August 1, 2016

کوکی جودوسر و فندق


مواد اولیه :

جودوسر پرک درشت 1،3/4 پیمانه (rolled oats)
آرد 3/4 پیمانه
کره 1/2 پیمانه (113 گرم)
شکر قهوه ای 2/3 پیمانه
عسل 1/4 پیمانه
فندق خرد شده 3/4 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
بکینگ پودر 3/4 قاشق چایخوری
جوزهندی 1 پینچ
نمک 1/8 قاشق چایخوری
عصاره وانیل 1/4 قاشق چایخوری

Thursday, July 28, 2016

رول مربایی اتریشی


این نونهای خوشمزه مربایی Buchteln نامیده میشند.

مواد اولیه :

شیر ولرم 1/2 پیمانه + 2 قاشق سوپخوری
مایه خمیر 1،1/2 قاشق چایخوری
شکر 3 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 1 عدد
کره آب شده 77 گرم (5،1/2 قاشق سوپخوری)
عصاره وانیل 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
آرد 2،1/4 تا 2،1/2 پیمانه
مارمالاد یا مربا
پودر قند
کره اضافی

توپی شکلاتی


مواد اولیه :

آرد ۲ پیمانه
کره 1 پیمانه (227 گرم)
پودر قند 1/2 پیمانه
پودر کاکائو 1/4 پیمانه
نمک 1 پنچ
عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
نشاسته ذرت 1 قاشق سوپخوری
شکلات چیپسی ریز یا شکلات خرد شده ۲/۳ پیمانه
پودر قند اضافه

Friday, July 22, 2016

مافین آناناس


مواد لازم:

آرد 1,1/2 پیمانه
جودوسر پرک 1 پیمانه
شکر قهوه ای 1 پیمانه
آناناس خرد شده 1،1/4 پیمانه
شیر یا آب اناناس 1/3 پیمانه
روغن مایع گیاهی 2/3 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
دارچین 1/4 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ

Tuesday, July 19, 2016

کیک پسته و ریواس


دوباره فصل ریواس شد و من خوشحال و خندانم :)

مواد لازم:

ریواس خرد شده 2 پیمانه
پسته خرد شده 1/3 پیمانه
پودر پسته 1 قاشق سوپخوری
شکر 3/4 پیمانه + 2 قاشق سوپخوری
آرد 1،1/2 پیمانه
کره 1/2 پیمانه (113 گرم)
شیر 1/3 پیمانه
تخم مرغ 3 پیمانه
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ

Monday, July 11, 2016

بستنی آناناس


برای درست کردن این بستنی چی لازم داریم :

آناناس خرد شده 2 پیمانه
شیر 1 پیمانه
خامه 35%, 1،1/2 پیمانه
شکر 3/4 پیمانه
عصاره وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری

Thursday, July 7, 2016

پنکیک در فر


این پنکیک اشتها آوری که مشاهده میکنید اسمش هست Dutch baby pancake یا German pancake یا Dutch puff. حالا هلند و آلمان این وسط چیکار دارن با این پنکیک و اصلا اصالتش برمیگرده به کدوم کشور نمیدونم والاااااااا ........ شایدم به هیچ کدومشون مربوط نباشه !!! 

مواد اولیه :


تخم مرغ 2 عدد

کره 2 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
آرد 1/2 پیمانه
شیر 1/2 پیمانه
نمک 1 پینچ
میوه تازه
پودر قند (یا maple syrup )

Monday, July 4, 2016

بار ماست میوه ای یخی




یه خوراکی برای دوستانی که مثل من از خوردن هرچی خوراکی سرده تو روزای گرم لذت میبرند، مخصوصا برای بچه ها خیلی مناسبه چون همیشه دنبال خوراکیهای شیرین و تنقلات هستند. از میوه ها و آجیلایی که دوست دارند میتونید داخلش استفاده کنید.

چی لازم داریم:

ماست وانیلی یا میوه ای
میوه تازه
دانه های مغذی
خشکبار
تنقلات

Tuesday, June 21, 2016

اسموتی بلوبری


روش تهیه پیچیده نیست, مواد اولیه میره داخل میکسر و مخلوط و یکدست میشه.
اگر هم میخوایم یخی و حسابی خنک باشه نوشیدنی مون, که چند تا تکه یخ اضافه میکنیم یا میوه هامون رو از قبل داخل فریزر میگذاریم تا یخ بزنه.
اضافه کردن ماست هم ارزش غذایی نوشیدنی رو بالا میبره و مقدارش بیشتر بشه, میشه این نوشیدنی رو جایگزین صبحانه کرد. اگر ماست یونانی رو جایگزین ماست معمولی کنید که برای صبحانه مناسب تره چون میزان پروتئین بالاتری داره و دیرتر گرسنه میشید.
اما درباره شیر؛ از شیر معمولی نمیتونیم استفاده کنیم چون ممکنه ببُره مگر اینکه میوه غیر اسیدی باشه مثل موز.
من معمولا از شیر سویا استفاده میکنم چون همیشه تو یخچال دارمش ولی سایر شیرهای غیر لبنی دیگه رو میشه جایگزین کرد, مخصصا شیر بادام که مزه قوی بادام داره و خیلی خوشمزشون میکنه.

Wednesday, June 15, 2016

dulce de leche شیرینی با مغز


خوب این هم اولین دستور سال ۹۵ که البته باید زودتر مینوشتمش. دیگه مثل همیشه یه سری از کارای سال قبل میمونه واسه دقیقه ۹۰ و در نهایت میافته واسه سال بعد. بعد هم که دنیا اومدن دختر گلی و دیگه شد الان.
اسم این شیرینی هست alfajores (آلفاهورِس) یا dulce de leche sandwich cookies. تشکیل شده از دو تا کوکی که بینشون dulce de leche یا شیرعسلی پخته قرار میگیره و داخل پودر نارگیل غلطانده میشه. اصالت این شیرینی برمیگرده به کشورهای  آمریکای لاتین.

مواد اولیه:
آرد 200 گرم
نشاسته ذرت 300 گرم
کره  220 گرم
شکر 150 گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد 
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
رنده پوست لیمو یا پرتقال 2 قاشق چایخوری

برای داخل شیرینی:
شیر عسلی یا dulce de leche آماده 350 گرم
پودر نارگیل 1/2 پیمانه 
پودر قند

** وزن هر زرده تخم مرغ باید بین ۱۸ تا ۲۰ گرم باشه. 

Tuesday, March 15, 2016

نان خامه ای


مواد اولیه :

آرد ۱ پیمانه
کره ۱/۲ پیمانه (۱۱۳ گرم)
آب ۱ پیمانه
تخم مرغ ۱ پیمانه (۴ عدد)
نمک ۱ پینچ
خامه فرم گرفته شیرین

Monday, March 14, 2016

نان نخودچی


اسم این شیرینی که میاد ناخودآگاه بوی هم عید میاد :)

مواد اولیه :

آرد نخودچی ۲۳۰ گرم 
آرد ۲۰ گرم 
پودر قند ۱۲۵ گرم 
روغن جامد ۱۲۵ گرم  
پودرهل  ۱/۲ قاشق چایخوری
تخم خرفه یا پودر پسته 

Friday, March 11, 2016

بستنی نارگیلی


هیچی بیشتر از یه نوشیدنی یا اسموتی خنک یا چند قاشق از بستنی که مزشو دوست دارم نمیتونه کمک کنه تا گاهی خستگی هام از یادم بره یا اعصاب به هم ریختم رو سر جاش برگردونه ... .............. 

برای درست کردن این بستنی چی لازم داریم :

شیر عسلی یک قوطی ۳۰۰ میلیلیتر
شیر نارگیل یک قوطی ۴۰۰ میلیلیتر
شیر ۱ پیمانه
خامه ۱ پیمانه
نارگیل پودر یا رنده ۳/۴ پیمانه
عصاره نارگیل یا وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری 

Wednesday, March 9, 2016

توپی بادامی


یه شیرینی ریز و خوشمزه دیگه, برای پیشواز نوروز :)

مواد اولیه :

آرد ۲ پیمانه
کره ۱ پیمانه (۲۲۷ گرم)
پودر قند ۲/۳ پیمانه
نمک ۱ پنچ
عصاره بادام ۲ قاشق چایخوری
بادام خرد شده ۲/۳ پیمانه
پودر قند اضافه

Tuesday, March 8, 2016

نان کشمشی صلیبی


اسم این نون کشمشی های خوشمزه هست Hot cross bun, یه نون نرم و شیرین کشمشی با یه صلیب روش که ریشه مذهبی داره و در گذشته در روز های خاصی پخته میشده. تاریخچه جالبی داره که میتونید اینجا بخونیدش; Hot cross bun

مواد اولیه:
آرد حدودا ۳,۱/۳ پیمانه
کشمش ۳/۴ پیمانه
مایه خمیر ۲,۱/۲ قاشق چایخوری
کره ۱/۲ پیمانه (۱۱۵ گرم)
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۱ پیمانه
شکر ۱/۳ پیمانه (یا شکر قهوه ای)
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری 
دارچین ۳/۴ قاشق چایخوری 
جوز هندی ۱/۴ قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق سوپخوری 

برای رویه:
آرد ۱/۲ پیمانه
آب ۶ قاشق سوپخوری
شکر ۱/۲ قاشق سوپخوری
عسل ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری

Thursday, March 3, 2016

رولت خامه ای


یعنی اون مزه ای که رولت ایرانی داره, هیچ رولتی نداره. ما غربت نشینا همش دنبال نوستالژی هامون بدو بدو میکنیم, در حالی که وقتی ایران بودیم و همه چی در دسترس, دیر به دیر یادش میافتادیم. من تا قبل از مهاجرت خیلی اهل خامه خوردن و شیرینی های پر خامه نبودم, اما حالا همش دنبال رسیدن به اون بافت و مزه شیرینی و خامه ایرانی ام.

همسرم یه برش از این رولت که خورد گفت یعنی این خود اصل جنسه :) منم که کلی ذوق کردم بلاخره به فرمول مورد نظر رسیدم. حالا فرمول که میگم نه اینکه خیلی پیچیدست و من یه معادله عجیب کشف کردما !! اتفاقا سادگی کیک هست که دوست داشتم. تخم مرغ زیاد نداره و نیاز به جدا کردن سفیده و زرده نیست, و اصلا بوی تخم مرغ نمیده.

مواد اولیه :
آرد ۸۵ گرم
شکر ۸۵ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل ۱ قاشق چایخوری
شربت بار ۲ قاشق سوپخوری

خامه فرم گرفته شیرین
کمی کره

برای شربت بار:
گلاب ۱/۳ پیمانه
آبلیمو تازه ۲ قاشق سوپخوری
شکر ۱,۱/۴ پیمانه
آب ۱/۳ پیمانه
corn syrup (یا بادکا یا گلوکز یا عسل) ۲ قاشق سوپخوری

Monday, February 29, 2016

کِرِپ نازک


من کرپ رو نازک دوست دارم و راه حل مناسب برای رسیدن بهش غلظت مناسب مایع اولیه کرپ هست. 
معمولا با شیره درخت افرا (maple syrup) سرو میشه, اگر نه با هرچی که دوست دارید میشه سرو کرد, میوه های تازه فصل, انواع سس یا کرم. دستور تهیه سس توت فرنگی, سس سیب و بلوبری و کرم پرتقال رو قبلا گذاشتم. کرمی مثل کرم پرتقال رو بهتره کمی رقیق تر برداریم برای سرو کنار کرپ یا پنکیک.

مواد اولیه:

آرد ۱ پیمانه
شیر ۱,۱/۲ پیمانه 
تخم مرغ ۲ عدد 
کره آب شده ۱ قاشق سوپخوری 
شکر ۲ قاشق سوپخوری 
عصاره وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری 
نمک ۱ پنچ

Wednesday, February 24, 2016

تارت نارگیل


مواد اولیه :

تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱/۲ پیمانه
شیر ۱,۱/۲ پیمانه
شیر نارگیل ۱,۱/۲ پیمانه
پودر نارگیل ۲ پیمانه
نشاسته ذرت ۱/۲ قاشق سوپخوری
عصاره نارگیل یا وانیل ۱ قاشق چایخوری 

سمنو


والا ما هرچی بو میکشیم بلکه یه کم بوی بهار بیاد فایده نداره, یعنی همه جا برف و یخه و دمای هوا یه عالمه زیر صفر. تا مدتی بعد عید هم البته ادامه داره. کلا اینجا خیلی دیر بهار میشه. 
اشکال نداره, ما خودمون بهار رو میاریم تو خونه هامون. با چیدن سفره ۷ سین و شیرینی پزون و دورهمی و دید و بازدید, و البته سمنو پزون که به اندازه بقیه آسون نیست :) ولی به نظرم به زحمتش میارزه چون خیلی مزش رو دوست دارم. کار وقت گیر و انرژی بری هست و اگه چند نفری انجام بشه خوب خیلی بهتره.
این سمنو رو هم البته پارسال پختم, نشد که دستورش رو بنویسم. دیگه وقتی آماده شد یه هفته به عید بود و دیر برای اینکه کسی بخواد تازه شروع کنه. بعد هم درگیر بازارچه نوروزی و شیرینی پزون و این حرفا ... دیگه گذاشتمش برای امسال.


دستورش رو مینویسم بلکه انرژی بگیرم برای دوباره پختنش. سر پا ایستادن زیاد لازم داره و امسال یه کم برام سخته. با این وجود مطمئن هستم که آخرش شکمو بودنم به تنبلی ها غلبه میکنند و بلاخره انجامش میدم. پارسال که تنها بودم, امسال باید رو کمک آقای همسر حساب کنم :)

مواد اولیه :

آرد ۳,۵ تا ۴ کیلو 
گندم ۱ کیلو 
آب ۴ لیتر
بادام بوداده بدون نمک (یا هر آجیل دیگه ای) 


Thursday, February 18, 2016

مینی پای شکلات و پرتقال


به این تارت های فینقیلی خوشمزه, در واقع به این نوع پیچیده شدنشون hand pie یا pop tart میگیم, که حالا واسه اینکه خیلی پیچیده نشه همون مینی پای اسمش رو گذاشتم. البته خیلی هم شبیه دامپلینگ شدند. خلاصه هرچی خواستید صداش کنید که ناراحت نمیشه :)

اندازه خمیر باید اینقدری باشه که پای داخل دست جا بشه و نیازی به برش نباشه, واسه همینه که اسمش hand pie هست. برای داخلش هم از هر ترکیب میوه ای پای میشه استفاده کرد.

مواد اولیه :

شکلات شیری یا تلخ 

کرم پرتقال


از این کرم میتونیم برای پر کردن تارت هایی مثل تارت میوه ای تابستونی که قبلا دستورش رو گذاشتم استفاده کنیم و روش رو با برش های پرتقال یا هر میوه فصلی دیگه پر کنیم, یا برای پور کردن پیراشکی ها, یا برای سرو روی کیک . اینبار برای یه مینی تارت آمادش کردم که دستورش رو در پست بعدی میگذارم.

مواد اولیه :

شکر ۱/۲ پیمانه
کره ۷۰ گرم (۵ قاشق سوپخوری)
تخم مرغ ۳ عدد
نشاسته ذرت 1 قاشق سوپخوری
آب پرتقال تازه ۳ پیمانه
رنده پوست ۲ پرتقال

Monday, February 15, 2016

کلوچه فومن


دیگه آدم شکمو همین میشه :) دستش وقتی به خوراکی های خوشمزه نمیرسه خودش دست به کار میشه.
حالا فکر کنید که آدم خودش به اندازه کافی شکمو باشه, بعد جناب فرشید خان منافی هم هرروز هرروز تو برنامه رادیو پس فردا حرف از کلوچه فومن بزنه. دیگه یعنی چاره ای باقی نمیمونه جز دست به کار شدن و پخت و پز. هه هه ... ...........

یه کم شاید پیچیده به نظر بیاد, ولی روش تهیه ساده ای داره. مهم طرز پیچیدنش هست و البته مهر خاص خودش رو داره تا یه کلوچه واقعی بشه که من هم مهرش رو ندارم.


برای خمیر:
آرد ۴,۱/۴ تا ۴,۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
کره ۱۵۰ گرم
شکر ۱/۲ پیمانه
ماست ۱/۳ پیمانه
شیر ولرم ۱/۲ پیمانه
مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری

مواد میانی:
پودر گردو ۱,۱/۲ پیمانه
شکر قهوه ای ۱ پیمانه
دارچین ۲ قاشق چایخوری
جوز هندی ۱ عدد کامل
آرد ۳ قاشق سوپخوری
کره ۳ قاشق سوپخوری
گلاب ۲ قاشق سوپخوری ( دلخواه )
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری ( دلخواه )

برای رویه:
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۱ قاشق سوپخوری

Thursday, February 4, 2016

پنکیک و سس توت فرنگی


روش تهیه پنکیک ساده همراه سس سیب و بلوبری رو قبلا گذشته بودم. 
دستوری که الان مینویسم, مواد اولیش تقریبا مشابه قبلی هست, یکی دو تا نکته بیشتر داره که موجب پوک تر شدن و پف بیشتر پنکیک ها میشه.

برای پنکیک :
آرد ۱ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن مایع ۱ قاشق سوپخوری 
شکر ۲ قاشق سوپخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری

برای سس :
توت فرنگی ۴۵۰ گرم
آب ۱/۳ پیمانه
آبلیمو تازه ۲ قاشق سوپخوری
شکر ۱/۴ پیمانه

Thursday, January 28, 2016

تارت سیب زمینی


مواد اولیه :

خمیر هزارلا ۴۰۰ گرم ( به انگلیسی puff pastry ,به فرانسه Pâte feuilletée )
سیب زمینی ۲۰۰ گرم
روغن زیتون ۱ قاشق سوپخوری
نمک, فلفل سیاه
پنیر پارمزان 
آویشن تازه

Wednesday, January 13, 2016

بریوش پرتقال و کرنبری


بریوش یه نون خوش خوراک فرانسوی هست با شیرینی خیلی کم. کره و تخم مرغ زیاد داخل خمیر بافت نون رو نرم و پفی میکنه. خودش هم باز انواع مختلفی داره. 
برای این بریوش از کرنبری تازه استفاده میشه که بعد از پخت کاملا ترش میشه. مزه نون کمی شیرین هست و با این ترشی میوه تضاد داره, اینه که ممکنه بعضی ها مثل من دوست داشته باشند یا بعضی ها اصلا خوششون نیاد مزه ترش و شیرین رو با هم بچشند اون هم داخل نون, در این صورت از کرنبری خشک میتونید استفاده کنید به جای تازش, چون موقع خشک کردن بهش شکر اضافه میکنند و کرنبری خشک, شیرین هست.


مواد اولیه لازم برای خمیر
مرحله ۱ :
مایه خمیر ۲,۱/۲ قاشق چایخوری
شیر ولرم ۱/۳ پیمانه
عسل ۱/۴ پیمانه
آرد ۱/۲ پیمانه

مرحله ۲ :
آرد ۳ تا ۳,۱/۲ پیمانه
کره ۳/۴ پیمانه (۱۷۰ گرم)
آب پرتقال تازه ۳ قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۴ عدد
رنده پوست ۲ پرتقال
کرنبری تازه ۱ پیمانه سرپر (یا ۱ پیمانه سر صاف کرنبری خشک)

برای رویه :
عسل ۱ قاشق سوپخوری
کره ۱ قاشق سوپخوری

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...