این پست رو خیلی وقته که میخوام بنویسم چون دوستانی که پیگیر دستورها هستند خیلی میپرسند. چند بار تو کامنتها توضیح دادم در موردش، البته اونقدری که در حد اطلاعات منه، ولی لازم دیدم که یه پست رو بهش اختصاص بدم تا برای باقی دوستان که میپرسند هم جوابی در دسترس باشه.
اما سوال :
منظور از جودوسر چیه؟ آیا همون جو هستش که در ایران استفاده میکنیم؟
میشه جودوسر پرک رو با چیزی جایگزین کرد، مثلا با جو پرک یا آرد ؟ اصلا به چه دردی میخوره؟ ...
جواب رو میشه در چند خط و چند عکس خلاصه کرد.
جواب رو میشه در چند خط و چند عکس خلاصه کرد.
گیاه جو، انگلیسی barley، فرانسه orge
گیاه جودوسر، انگلیسی oat، فرانسه avoine
هر دو از غلات و از خانواده گندمیان هستند ولی دو گیاه کاملا متفاوتند.
دانه های جو مانند گندم روی یک خوشه و کنار هم قرار گرفتند و تپلی و کوتاه هستند.
اما دانه های جودوسر 2تا 2تا کنار هم نشستند و معلق هستند. همگی به یک ساقه بند بند ختم میشند. شکل دانه ها از دانه جو کشیده تر و باریکتره. حتی ظاهر زیبای مزارعش هم متفاوته.
جو پرک شده رو برای سوپ استفاده میکنیم که زمان کمتری برای پخت نیاز داره و به خاطره نشاسته زیاد جو به سوپ لعاب خوبی میده.
جودوسر پرک شده رو هم به چند شکل میتونیم در بازار پیدا کنیم. ولی پراستفاده ترین انواعشون این 2 تا هستند.
1/ به انگلیسی rolled oats ، به فرانسه gros flocon d'avoine
در این نوع دونه های جودوسر به وسیله بخار آب نرم شده و له میشند. سریعتر از جو پرک میپزه چون آب رو سریعتر جذب میکنه.
به این نوع old-fashioned oats هم گفته میشه.
2/ به انگلیسی oatmeal ، به فرانسه petit flocon d'avoine
در این نوع دونه های جودوسر به 2 یا 3 قسمت خرد شده، به وسیله بخار آب نرم شده و بعد له میشند. همین باعث میشه که آب رو سریع جذب کرده و نرم میشه چون حسابی نازک شده و آماده پخته یا به عبارتی بهتره بگیم تا حد زیادی پخته شده. به همین خاطر هم مثلا داخل مافینی که داخلش از این نوع جودوسر استفاده شده بعد از پخت اثری ازش نمیبینید و بافت مافین کاملا یکسان و نرمه.
این نوع هم به نسبت خرد شدن و ریز بودن دانه ها خودش ممکنه شامل 2، 3 دسته بشه.
در عکس پائین انواع دیگش رو هم میتونید ببینید، از دانه کامل تا آرد. steel cut همونطور که مشخصه فقط خرد شده و مثل دونه های بلغور میمونه.
متاسفانه فکر نمیکنم داخل ایران راحت قابل دسترس باشه چون کشتش در حد وسیع انجام نمیشه و همه نمیشناسند این گیاه رو. اونقدری که من اطلاع دارم از پیغام دوستان زیر همین پست هست. شرکت گلستان با نام "هاتی کارا" جودوسر رو عرضه کرده. امیدوارم راحت بتونید تهیه و استفاده کنید.
ولی برای دوستانی که خارج از ایران هستند پیدا کردنش راحته. جایی که من زندگی میکنم از جودوسر خیلی استفاده میشه و بخش مهمی از صبحانه رو تشکیل میده. به خاطر فیبر زیاد، زود سیر میکنه و از طرفی در ایام سرد سال که اینجا طولانی ترین بخش رو در فصول بخودش اختصاص میده به صورت حریره گرم یا حلیم (یا هرچی که میشه اسمش رو گذاشت) خیلی محبوبه چون سرشار از انرژیه و به حفظ گرمای بدن کمک میکنه.
برعکس، از جو خیلی استفاده وسیع نمیشه، به ندرت به شکل سوپ. در شمال ایالت یک سوپ سنتی تهیه میشه، با جو و باقالی. به شکل پرک هم خیلی در دسترس نیست.
جودوسر پرک رو در بعضی دستورها میشه با آرد جایگزینش کرد، به ازای هر 1 پیمانه جودوسر پرک، 2/3 پیمانه آرد. تاکید میکنم، بعضی دستورها از جمله مافین و کوکی، نه همیشه. اگر در نونها میخوایم با آرد جایگزین کنیم که راحت تره چون اونقدری آرد اضافه میکنیم که خمیر جمع بشه و به دست نچسبه، اندازه احتیاج نداره دیگه.
اما اگه خواستیم با آرد جودوسر نون بپزیم بهتره با آرد گندم مخلوط بشه.
** نکته مهم که آخر کار بگم؛ اینکه موقع خرید حتما روی پاکت رو خوب بخونید تا اشتباهی چیز دیگه ای نخرید. حیفه وقت بگذارید و چیزی درست کنید ولی چون دقیقا چیزی که باید توش نریختید خراب بشه.
منبع عکسها:گوگل
برعکس، از جو خیلی استفاده وسیع نمیشه، به ندرت به شکل سوپ. در شمال ایالت یک سوپ سنتی تهیه میشه، با جو و باقالی. به شکل پرک هم خیلی در دسترس نیست.
جودوسر پرک رو در بعضی دستورها میشه با آرد جایگزینش کرد، به ازای هر 1 پیمانه جودوسر پرک، 2/3 پیمانه آرد. تاکید میکنم، بعضی دستورها از جمله مافین و کوکی، نه همیشه. اگر در نونها میخوایم با آرد جایگزین کنیم که راحت تره چون اونقدری آرد اضافه میکنیم که خمیر جمع بشه و به دست نچسبه، اندازه احتیاج نداره دیگه.
اما اگه خواستیم با آرد جودوسر نون بپزیم بهتره با آرد گندم مخلوط بشه.
** نکته مهم که آخر کار بگم؛ اینکه موقع خرید حتما روی پاکت رو خوب بخونید تا اشتباهی چیز دیگه ای نخرید. حیفه وقت بگذارید و چیزی درست کنید ولی چون دقیقا چیزی که باید توش نریختید خراب بشه.
منبع عکسها:گوگل
مرسی عالی بود من که جواب سوالامو بدون گشتن تو نت گرفتم
ReplyDeleteخواهش میکنم عزیز
Delete:-)
دستت درد نکنه عاطفه جان ؛ خیلی پست مفیدی گذاشتی عزیزم :)
ReplyDeleteخواهش میکنم رزی جون
Deleteآفرین عاطفه عالی بود مشکل را حل کردی ممنون از اطلاعات مفیدت
ReplyDeleteعاااالی بود
ReplyDeleteمرررررررررسی...من یکی که کچلت کرده بودم بس که پرسیدم ..نه ؟؟!! :)))))
ReplyDeleteمن کچل بودم هانی جون
Delete:-)
mamnoonam az etelaate mofidi ke dadin
ReplyDeleteچه اطلاعات مفيدي، خيلي استفاده كردم ... ممنون
ReplyDeleteبا سلام و ممنون از توضیحاتتون
ReplyDeleteباید خدمتتون بگم که در ایران هم الان یافت می شود .. با دو برند
1. هاتی کارا که در دو مدل سریع دو دقیقه و مدت دار عرضه می شود ... از این مدل من از هایپر خریداری کردم
2. جو دو سر طلایی تحت لیسانس یک شرکت آلمانی
ممنون پروانه جون
Deleteمیگذارمش آخر متن که قابل دسترس تر باشه عزیز
:-)
سلام خسته نباشي فكر كنم نگفتي كه به جاي جوي دوسر، از جو پرك ميشه استفاده كرد يا نه؟ فقط در مورد ارد گفتي
ReplyDeleteنه عزیزم
Deleteنمیشه جو پرک رو جایگزینش کرد
فقط آرد
:-)
ببخشيد منظورتان از فقط ارد چيه ؟
ReplyDeleteدوست من
Deleteیعنی فقط با آرد میشه جایگزینش کرد
و جو مناسب نیست
برای مافین و بیسکوئیت
به ازای هر 1 پیمانه جودوسر پرک 2/3 پیمانه آرد
میشه استفاده کرد
:-)
عزیزم منظورم آرد گندمه البته :)
Delete
ReplyDeleteسلام
با تشکراز توضیحات شما
من یادمه که ما وقتی گندم میکاشتیم توی روستا از این جوهای پرک لابلاش در میومد که کسی بهش اهمیت نمیداد و اونو به عنوان علف هرز میشناختند. الان که این عکس ها رو دیدم متوجه شدم و الان دیگه نمیدونم چیکار میکنند
سلام فرشته جون
Deleteمنم دفعه اولی که غهمیدم چیه یا همون چیزی افتادم که تو گفتی
:-)
دوستان به تازگی شرکت گلستان تحت عنوان "هاتی کارا" جو دو سر تو ایران عرضه کرده
ReplyDeleteممنون دوست عزیز :-)
DeleteToye dastori ke gandom parak shode ehtyaj ast myshe az jo do sar parak shode estefade kard?? Bebakhshid myshe be engelisi begid jo parak chy myshe?? Oatmeal ke mycke jo do sar parak vali jo parak chy myshe, mamnun az lotfetan
ReplyDeleteعزیزم گندم پرک میشه
ReplyDeleteWheat Flakes
یا
rolled wheat
و جو پرک هم میشه
barely flake
هر چیزی رو جای خودش استفاده کنید. نمیدونم برای چه غذایی میخواید جایگزین کنید
ولی مزه هاشون واقعا فرق داره با هم
امیدوارم به دردتون بخوره
:)
Mamnun bara halim fori mikhastam , gandom parak ehtyaje, lotf kardi ke komak kardid
ReplyDeleteBara halime fori mikhastam, mamnu az komaketon rasti ye chyze dige jo parak ba jo dosar parak fargh mikone
ReplyDeleteعزیزم متن این مطلب رو بخونید
Deleteسعی کردم همین رو توضیح بدم
که جو با جو دوسر فرق داره
وقتی هم که هر کدومشون پرک میشند یعنی برای پخت سریع آماده میشند
:)
میشه چند نوع غذا هم که با جودوسر پرک درست میشه رو هم اموزش بدید ممنون میشم. همینطور دستور برای غذای بچه. اخه من خیلی دنبالشم. فدات میشم
ReplyDeleteبا سلام تشکر، سوالی دارم اینکه جو پرک شده از جو درست میشود یا از جو دوست، 2 اینکه اندازه گیری شما با پیمانه چیست، یعنی چه مقدار است یک پیمانه شما، ممنون
ReplyDeleteسلام مربی من بهم گفته که برای صبحانه باید این رو مصرف کنم(Cooked Oatmeal)
ReplyDeleteمیشه راهنماییم کنید که من باید دقیقا چی رو تهیه کنم؟جو دوسر پرک؟ و چجوری باید اون رو برای صبحانه استفاده کنم؟به صورت خام یا بپزم؟با چی باید بپزم؟اگه میشه چند نوع صبحانه با این محصول به من معرفی کنید.ممنون میشم
فقط توروخدا سریع جوابمو بدید چون شدیدا نیاز دارم.مرسی
Deleteسلام ممنون از اطلاعاتتون آیا در اینستا گرام هم پیج دارید؟
ReplyDeleteبله عزیزن
Deleteاین صفحه اینستاگرام منه
https://www.instagram.com/atefeh_a/
یا اینکه میتونید با اسم
atefeh_a
پیدام کنید
سلام ممنون از اطلاعاتتون آیا در اینستا گرام هم پیج دارید؟
ReplyDeleteسلام. خیلی ممنون از اطلاعاتی که در اختیارمون گذاشتین
ReplyDeleteمقاله کاملی بود ممنون، جو دو سر پرک رو میشه خام هم استفاده کرد؟؟
ReplyDeleteRespect and I have a dandy provide: How To Plan House Renovation renovate my home
ReplyDelete