Pages

Saturday, December 29, 2012

پنکیک گندم سیاه - Buckwheat Pancakes


گندم سیاه، انگلیسی Buckwheat، فرانسه sarrasin.
گندم سیاه رو با چاودار اشتباه نگیرید.
چاودار به انگلیسی میشه Rye و به فرانسه Seigle.
گرچه گندم سیاه نامیده میشه ولی ظاهری متفاوت از گندم داره. آردی به نرمی و سبکی آرد گندم نداره و رنگش تیره تر از آرد سفیده. در تهیه پنکیک و کرپ بیشتر ازش استفاده میشه. برای تهیه نان و مافین هم باید حتما با مقدار بیشتری آرد سفید مخلوط بشه.

این تصویر دانه گندم سیاهه :

این هم دانه چاوداره:


مواد لازم:

آرد گندم سیاه 1/2 پیمانه + 2 قاشق سوپخوری
آرد 1/2 پیمانه
شیر 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شکر 2 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
روغن مایع گیاهی 1 قاشق سوپخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری



اگه به بافت آرد دقت کنیم ذرات سیاه رنگی مشخصه و زبره.


این مقدار مواد 8 یا 9 عدد پنکیک بهمون میده.
تخم مرغ، شکر، روغن مایع، شیر و وانیل رو خوب هم میزنیم. در ظرف دیگه ای آردها، بکینگ پودر و نمک رو مخلوط و وسط مواد رو گود میکنیم. مایع آماده شده رو داخلش میریزیم و هم میزنیم. فقط در حدی هم میزنیم که ارد مخلوط شه و گلوله ای باقی نمونه. زیاد هم زدن ارد موجب سفت شدن پنکیک میشه.
وقتی که تابه کاملا داغ شد, شعله رو روی متوسط میگذاریم و کف تابه رو با فقط یکی دو قطره کره چرب میکنیم.


از یک ملاقه کوچیک یا پیمانه 1/4 (سرخالی) برای ریختن مواد داخل تابه استفاده میکنیم. من از تابه کوچکی استفاده کردم. مایع رو وسط تابه میریزیم. اگر پنکیک رو کلفت تر دوست داشته باشیم مایع رو بعد از ریختن وسط تابه خیلی نمیچرخونیم تا ضخیم بمونه.

روی پنکیک پر از حباب میشه. صبر میکنیم تا یک طرفش بپزه و طلایی بشه. برش میگردونیم و وقتی طلایی شد از تابه خارجش میکنیم. حدودا نیم دقیقه برای هر طرف کافیه.


رنگ پنکیکهامون تیره تر از حد معمول میشه و طعمش متفاوت و مطبوعه.
با maple syrup سرو میکنیم. میوه های تازه فصل رو همراهش کنید که خیلی میچسبه.


آرد گندم، آرد جو، آرد برنج، آرد نخودچی، آرد ذرت، آرد گندم سیاه، ...
چند نوع آرد دیگه داریم که تو آشپزی و شیرینی پزی و نانوائی ازشون استفاده میکنیم ؟؟!!
من عاشق این تنوعم
:-)

1 comment:

  1. خیلی هم خوووووووشمزه من عاشق پنکیک هستم حالا به هر شکلی و فرمی
    با مربای قرمز خیلی به چشم میاد و شیک میشه مرسی

    ReplyDelete