Pages

Friday, January 4, 2013

بیسکویت هندوانه


این بیسکوئیتها رو برای یلدا درست کرده بودم. خیلی با برکت بود چون 3 شب مهمونداری من رو جواب داد و هم مقداریش رو به دوستام هدیه دادم.
فقط دستورش رو نتونستم قبل از یلدا بنویسم چون یکی از انگشتای دست راستم همون هفته دچار سانحه شد و تا چند روز خیلی نمیتونستم باش کار کنم. خلاصه که به تاخیر افتاد.

مواد لازم:

کره 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
آرد 2،1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 قاشق سوپخوری
عصاره بادام یا پرتقال یا هندوانه 1،1/2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
رنگ خوراکی
کنجد سیاه


از دستور بیسکوئیت برگهای پائیزی استفاده کردم، فقط به جای رنده پوست پرتقال از عصاره بادام یا عصاره دلخواهمون استفاده میکنیم.

برای شروع کره رو که به دمای محیط رسیده و نرم شده با شکر مخلوط میکنیم و اونقدری با همزن مخلوط میکنیم تا کاملا کرمی شکل بشه. تخم مرغ، شیر و عصاره رو یکی یکی اضافه میکنیم.

آرد و بکینگ پودر رو هم مخلوط میکنیم تا خمیر جمع بشه. به هیچ وجه آرد بیشتری اضافه نمیکنیم. خمیر کمی چسبناک ممکنه باشه. کاملا طبیعیه و داخل یخچال که بره مشکل حل میشه.

خمیر رو به 3 قسمت تقسیم میکنیم و با چند قطره رنگ خوراکی رنگشون میکنیم، 3 پنجم رو صورتی یا قرمز، یک پنجم سبز و یک پنجم باقی رو بدون رنگ میگذاریم بمونه. رنگ رو تا جایی اضافه میکنیم تا رنگ دلخواه رو بهمون بده. خمیر ها رو جداگانه کمی باز میکنیم و در پلاستیک فریزرهای جداگانه قرار میدیم. 1 ساعت داخل یخچال میگذاریم.



بعد از 1 ساعت خمیرها رو از یخچال خارج میکنیم.خمیر قرمز رو لوله میکنیم، لوله ای به طول 20 تا 21 سانتیمتر. این سایز بیسکوئیتهای درشتی بهمون میده. سایز کوچکتر بخوایم همینجا لوله خمیری رو باریکترش میکنیم. خمیر سفید و سبز رو جداگانه باز میکنیم، روی کاغذ روغنی یا پلاستیک که به پیچیدنش کمک کنه، و دور خمیر قرمز میپیچیم. دو سر خمیر رو که به هم رسوندیم با چند قطره آب کاملا به هم میچسبونیم و روش رو صاف میکنیم.
خمیر رو داخل پلاستیک میپیچیم و به همون حالت کمی روش رو فشار میاریم تا لایه ها خوب به هم بچسبند. مجدد 1 ساعت داخل یخچال میگذاریم.


بعد از 1 ساعت لوله خمیری رو برشهای 5 تا 6 میلیمتری میزنیم و روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار میدیم. روی بیسکوئیتها رو کنجد سیاه میپاشیم.




فر رو باید از قبل با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن کرده باشیم تا گرم بشه. مدت 7 تا حداکثر 9 دقیقه داخل فر میگذاریمشون. 7 دقیقه میپزند و از اون به بعد زیرش شروع به قهوه ای شدن میکنه. 9 دقیقه حداکثر زمانیه که بیسکوئیت تحویل میگیریم چون بیشتر از این دیگه شروع به تغییر رنگ میکنه.
از فر که درشون آوردیم 1 دقیقه میگذاریم تا از حرارت بیفتند و از سینی خارج میکنیم.



نکته اینکه یک سری بسکوئیت که داخل فر رفت باقی خمیر رو داخل یخچال برمیگردونیم تا خمیر شل نشه. یا اگه سینی دومی داریم اون رو پرش میکنیم.

به به ... 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


خوب اینجا همونطور که مشخصه تعدادی از بیسکوییتها رو بعد از برش زدن و قبل از داخل فر گذاشتن، برشهای کوچکتر زدم.
در نهایت از تعدادیشون برای تزئین و دکور کیک تولد استفاده کردم و بقیه رو روی میز پذیرایی گذاشتم.




15 comments:

  1. چقدر قشنگ شدن عاطفه جان ، چقدر هم زحمت کشیدی ؛ خسته نباشی خانوم :)

    ReplyDelete
  2. عاطفه جان خیلی قشنگ و خیلی خوش منظره است مخصوصا برای کسانیکه مثل من عاشق هندونه هم هستند ... دستتون درد نکنه خسته نباشی .. حتما خوشمزه هم هست
    شیرین کام باشی. ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. جات خالی صفا جون .... و ممنون از محبتت
      :-)

      Delete
  3. خیلی بامزه شدن دوست جون دستت درد نکنه :)

    ReplyDelete
  4. ای خدا خیلی‌ ناز شده عاطفه جون . مرسیییییییییی عزیزم .

    ReplyDelete
  5. مرسی دوستای گلم
    :-)

    ReplyDelete
  6. عاطفه جان ممکنه مقدار ارد رو یه بار دیگه بنویسی اینجا؟
    من متوجه نمیشم یعنی چقدر ؟
    ممنون
    یه چیز دیگه هم اینکه پیمانه اندازش چقدره ؟ 250 گرمه ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. الی جان
      آرد مقدارش 2 و یک دوم پیمانه هست
      روی هر پیمانه مقدارش به سی سی نوشته شده
      یک پیمانه 250 سی سی هست
      ولی این مقدار حجم هستش
      و اگه بخوایم به گرم که وزن هست تبدبل کنیم
      در مورد مواد مختلف فرق میکنه
      مثلا 1 پیمانه آرد میشه 110 گرم
      ولی 1 پیمانه کره میشه 225 گرم
      این لینک رو ببین
      تبدیل وزن و حجم رو توضیح داده
      http://www.yemalilar.com/2011/03/blog-post.html
      کمت میکنه
      :-)

      Delete
  7. مرسی بانووووووووووو
    پس بگو چرا قبلنا کیکام خوب از اب درنمیومد...
    چون تبدیل حجم به وزنو انجام نمیدادم...
    ولی خوب در اصل اگه همون پیمانه 220 سی سی رو داشته باشم اردی که برمیدارم با حجم همونی میشه که رسپی گفته دیگه ؟
    یعنی نیازی نیست دوباره تبدیل به گرم کنم درسته ؟
    وای گیج شدم یهویی :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. پیمونه 220 سی سی نمیدونم جیه منظورت دوستم
      ولی پیمونه های استاندارد که برای شیرینی پزی و آشپزی استفاده میشه پیمونه بزرگش 250 سی سی هستش

      Delete
  8. merci .vaghean mamnoon az tozihate khoobetoon.

    ReplyDelete
  9. خیلی تمیز و عالی شده عزیزم.
    خستهنباشی
    یلدات خوش
    آپم

    ReplyDelete