Pages

Monday, January 21, 2013

کرم کاستارد - کرم پاتیسیر


کرم کاستارد یا کرم پاتیسیر رو میشه گفت همه میشناسیم. به عنوان مکمل در تهیه دسرها استفاده میشه و به تنهایی هم یه دسر خوشمزست.
درست کردنش خیلی راحته و زمان زیادی نمیبره. برای تهیه معمولا از نشاسته ذرت استفاده میشه که کرم سبکتر و لطیفتری بهمون میده. بعضی هم از آرد استفاده میکنند یا مخلوطی از هردو. البته در صورت استفاده از آرد، مقدارش نسبت به نشاسته ذرت 2 تا 2/5 برابر میشه چون دیرتر غلظت مورد نظر رو بهمون میده.
در نهایت نتیجه خیلی تفاوت نداره ولی شخصا نشاسته ذرت رو ترجیح میدم.
پودر آماده کاستارد هم در بازار قابل دسترسه ولی خوب محتویاتش فقط نشاسته ذرت، وانیل و کمی رنگ زرد هستش و مواد اضافه تری نداره.

مواد لازم:

تخم مرغ 1 عدد
شیر 2 پیمانه
نشاسته ذرت 2،1/2 قاشق سوپخوری
شکر 1/3 پیمانه
وانیل 1/2 قاشق چایخوری


نیمی از شیر رو همراه شکر روی حرارت میگذاریم تا گرم بشه.
باقی شیر رو که حتما باید سرد باشه با نشاسته ذرت مخلوط میکنیم تا جایی که نشاسته کاملا حل بشه. تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم و کاملا مخلوط میکنیم.

مخلوط شیر و شکر که گرم شد (نیاز به جوشیدن نیست) مخلوط شیر و نشاسته و تخم مرغ رو اضافه میکنیم و با همزن فلزی مدام هم میزنیم تا داخل کرم گلوله ایجاد نشه.
خیلی زود غلیظ میشه و میتونیم از روی حرارت برش داریم.


اما نکته مهم؛
وقتی که کرم رو از روی حرارت برمیداریم خیلی زود سطحش میبنده. پس اگه قراره بعد از خنک شدن ازش استفاده کنیم داخل قابلمه رهاش نمیکنیم تا خنک شه.
داخل بشقاب یا سینی میریزم، پهنش میکنیم و روش رو سلفون میکشیم طوری که سلفون کاملا با سطح کرم تماس داشته باشه. 2 تا 3 ساعت در یخچال میگذاریم تا خنک شه.
بعد از سرد شدن میتونیم داخل دسرها ازش استفاده کنیم، مثل تارتها یا شیرینیها.
برای اینکار بهتره کرم رو بعد از سرد شدن از رنده درشت رد کنیم. اینکار باعث میشه بافتش نرم و سبک بشه. خیالتون راحت باشه که راحت از رنده رد میشه چون حسابی خودش رو میگیره.


اگر هم به تنهایی قراره سرو بشه تا گرمه به ظرف مورد نظرمون منتقلش میکنیم.


مثل همیشه به به ... :-)

8 comments:

  1. این کرم خیلی استفاده داره ، دست گلت درد نکنه

    ReplyDelete
  2. بسیار عالییییییییییی و خوشمزه عاطفه جون . دستت درد نکنه عزیزم .

    ReplyDelete
  3. سلام دوست عزیز وقتتون بخیر

    این پیغام رو به دلیل ارسالتون در قسمت نظرات شیطونک دات کام قرار میدم .

    من جواب شما رو در اونجا هم دادم و چون نمیخوام سو تعبیر بمونه و ظاهر ما رو بعنوان جعل کننده نشان بده اینجا هم براتون میذارم تا مطالعه کنید :

    سلام وقت بخیر.

    این گروه در طی یک سال گذشته هیچ عکس و مطلب رو بعنوان منبع رسمی از خود منتشر نکرده .

    چرا که این مطالب از سایت های دیگری تهیه و گردآوری شده و ما هم گردآوری آن یا بازپخش را بنام خود ثبت کرده ایم نه خود منبع رو .

    در مورد این موضوع ذکر شده شما اگر روی عکس دقت کنید تیتر سایت روزگار نو زده شده که مطلب ما نیز از اونجا گرفته شده . پس سایت و نویسنده ما این مطلب رو از وبلاگ شما نگرفته که خواسته باشه خواننده رو گول بزنه یا بخواد زحمات شما رو ضایع کنه .

    اگر این وبسایت ذکر شده (روزگار نو ) منبع را ذکر کرده بود ما نیز ذکر میکردیم حال که میبینید عکس را ما تغییر ندادیم و برش هم نزدیم(این سایت روزگار نو بوده که برش داده در عکس مشخص هست) تا منبعی که از آن مطلب را دریافت کردیم ذکر شده باشه .

    این سو تفاهم رو امیدوارم به نام ما تمام نکنید .

    موفق باشید .

    ReplyDelete
  4. دستتون درد نکنه عاطفه جون ،این کرم خیلی خوشمزه هستش و خیلی استفاده می شه ازش.خود کرم خالی هم یه دسر کامله.ببخشید فقط من یه سوال داشتم،اگه بخوایم از پودر کاستارد استفاده کنیم باید به جای نشاسته ی ذرت به مقدارش از پودر کاستارد استفاده کنیم؟ من خودم یه دسر با پودر کاسترد درست می کنم که می شه گفت در حقیقت همون فرنی هستش ،چون کاسترد رو در شیر حل می کنم و می جوشونم تا قوام بیاد و بهش وانیل هم اضافه می کنم و می ذارم سرد بشه که خیلی عالی می شه.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ارغوان جان
      همونطور که نوشتم، پودر کاستارد آماده همون نشاسته ذرت هستش
      و اگه مواد تشکیل دهندش رو بخونی
      همون نشاسته ذرت و مقذاری رنگ خوراکیه
      میتونی به جای نشاسته ذرت تو این دستور جایگزینش کنی

      این دستور به خاطر تخم مرغ بافت پیوسته و لطیف تری داری به نظر من
      ولی همون دستور روی بسته هم که بدون تخم مرغه خیلی خوبه
      :-)

      Delete
    2. خیلی ممنون عاطفه جون از راهنمایی تون ، این بارحتما با تخم مرغ درستش می کنم.

      Delete
  5. Benazaram bara miane keik khoshmaze beshe? Enshalah dorostesh mikonam

    ReplyDelete
    Replies
    1. بله .. دقیقا
      به صورت حرفه ای هم
      برای یه سری کیکها مثل
      boston cake
      از این کرم استفاده میشه
      یا برای پر کردن نون خامه ای
      شخصا هم ترجیح میدم به جای خامه استفادش کنم، خیلی مزش بهتره

      Delete