اسکان یه نون یا شیرینی بریتانیایی هست که خیلی زود آماده میشه. از بکینگ پودر برای حجم دادن استفاده میشه و میتونیم مثل کیک و مافین مزه های مختلف بهش بدیم.
کم شیرین هستند و برای عصرونه یا صبحونه، کنار چای یا قهوه مناسب.
مواد اولیه:
کره بادام زمینی 1/2 پیمانه
جودوسر پرک 1/2 پیمانه
آرد 2،1/3 پیمانه
شیر 1/4 پیمانه
شکر قهوه ای 3 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 3,1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
عسل 1 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 1 عدد
موز متوسط رسیده 2 عدد
برای کارامل:
کره 1 قاشق سوپخوری
شیر 2 قاشق سوپخوری
شکر قهوه ای 1/4 پیمانه
عسل 2 قاشق سوپخوری
برای شروع فر رو با حرارت 425 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
همین اول کار بگم که برای این دستور میتونیم از دستگاه غذا ساز (food processor) برای مخلوط کردن مواد استفاده کنیم چون برعکس کیک ها تخم مرغ نیاز به هم زدن زیاد نداره.
همین اول کار بگم که برای این دستور میتونیم از دستگاه غذا ساز (food processor) برای مخلوط کردن مواد استفاده کنیم چون برعکس کیک ها تخم مرغ نیاز به هم زدن زیاد نداره.
همه مواد خشک رو با هم مخلوط میکنیم.
در ظرف دیگه ای شکر قهوه ای و تخم مرغ رو مخلوط میکنیم. کره بادام زمینی و موز رو اضافه میکنیم.
از موز رسیده که روی پوستش لکه های قهوه ای داره استفاده میکنیم چون شیرین تره. 2 تا موز متوسط باید 1 پیمانه پوره بهمون بده. اگه به اندازه کافی رسیده باشه با چنگال هم راحت له میشه و نیازی به میکسر نیست.
عسل و شیر رو هم اضافه میکنیم.
مواد خشک رو اضافه و خمیر رو جمع میکنیم.
نکته خیلی مهم اینکه اگر از آرد all purpose استفاده میکنیم میزان آرد همونیه که تو دستور هست. اگر نه بسته به نوع آرد مقدارش کم یا زیاد میشه. در این صورت کاری که میشه کرد اینه که با 1 پیمونه آرد شروع کنیم. با سایر مواد خشک مخلوط و به مایع اولیه اضافه میکنیم. آرد رو کم کم و تا جایی که خمیر جمع بشه اضافه میکنیم.
در هر صورت آرد رو بیش از اندازه نمیریزیم چون سفت شدن خمیر از افزایش حجم حین پخت جلوگیری میکنه. احتیاج به ورز دادن زیاد هم نداره. همین که مواد خوب مخلوط شدند کافیه.
خمیر آماده رو روی سطح آرد پاشی شده با وردنه گرد باز میکنیم، به ضخامت 1 سانتی متر.
به 10 قسمت مساوی برش میزنیم. داخل سینی فر که کمی چرب شده یا روی کاغذ روغنی میچینیم و داخل فر که گرم شده میپزیم، برای حدودا 12 دقیقه. فقط توقع افزایش حجم خیلی زیاد ازشون نداشته باشید.
برای glaze روی اسکان، یه کارامل ساده داریم.
شکر قهوه ای، شیر، کره و عسل رو مخلوط و روی شعله میگذاریم تا گرم بشه و شکر قهوه ای کاملا در باقی مواد حل شه. چند دقیقه ای رو حرارت بمونه تا قلهای ریز بزنه و غلیظ و یکدست بشه.
این سس رو گرم یا سرد میتونیم سرو کنیم که البته وقتی خنک میشه غلیظ و کشدارتر میشه.
این خوشمزه ها صبحونه من بودند، تو روزهای سرد و برفی زمستون :-) که البته تموم شده فعلا. آی با چای داغ میچسبه ه ه ه ه ه ه ه
اسکان خیلی دوست دارم ، اونم دست پخت تو باشه ، دستت درد نکنه ، راستی من عاشق ظرفهای گل قرمز هستم ، کلی حس نوستالژیک بهم میده ، الانم عاشق این بشقابت شدم :)))
ReplyDeleteمرسی عزیزم :) این بشقاب رو منم خیلی دوسش دارم
Deleteیه دونه هم بیشتر ازش ندارم
غنیمتی از خونه مادر شوهره
زمستون که ایران بودم
مبارکت باشه ، خیلی هم غنیمه خوبیه :))
Deleteبا سلام متاسفانه باز هم با پیمانه .من آخرش هنوز سردر نیاورده ام که آخه به چی میگین پیمانه. استکان لیوان و یا کاسه.چرا بعضی دسنورات با پسمانه و بعضی با گرم.به هرحال موفق باشید.
ReplyDeleteسلام دوست عزیز
Deleteاگر روی فیسبوک خوشمزه خونه دوباره پیغام بگذارید کاملتر براتون میتونم توضیح بدم.
منظور از پیمانه های آشپزی, پیمانه های استانداردی هستند که همه جای دنیا یک اندازه هستند و این موضوع درباره قاشق های اندازه گیری هم صدق میکنه.
اینه که واحد اندازه گیری مناسبی هست اگر دقیقا از همون مواد اولیه که در دستور ذکر شده استفاده کنید.