Pages

Monday, May 5, 2014

کیک آرد برنج، هل و پسته



دستور کیک نسبتا مشابهی رو پیش از این گذاشته بودم و مواد اولیه تا حدی مشابهند.
این کیک رو فکر کنم برای 5، 6 سری آخری که مهمون داشتم درست کردم و هر دفعه مواد اولیش رو اونقدری بالا پایین کردم تا بلاخره اونطوری که دوست داشتم دراومد. خلاصه این چند ماه آخر اینقدری به خورد دور و بری هام دادم این کیک رو که فکر کنم تا یه مدتی درستش نکنم :)
خودم مزه آرد برنج رو خیلی دوست دارم و هر چیزی که باهاش درست بشه من عاشقشم.

مواد اولیه:

آرد 1،1/4 پیمانه
آرد برنج 1،1/4 پیمانه
روغن مایع گیاهی 2/3 پیمانه
شیر 2/3 پیمانه
شکر 1 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
بکینگ پودر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 پینچ
هل 1 قاشق چایخوری
پسته خام خرد شده 1/3 پیمانه



فر رو روشن میکنیم با حرارت 350 درجه فارنهایت تا گرم بشه.

تخم مرغها و شکر رو مخلوط میکنیم. روغن رو اضافه میکنیم و بعد پودر هل. شیر رو هم میریزیم.
آرد، آرد برنج، نمک و بکینگ پودر رو در ظرف دیگه ای با هم مخلوط میکنیم و در 2 یا 3 مرحله داخل بقیه مواد میریزیم و مخلوط میکنیم. آرد برنجی که استفاده میکنیم باید کاملا پودر باشه و بافت نرمی مثل آرد داشته باشه.
پسته خام رو با پوسته قرمز روش خرد میکنیم و آخر کار به مواد اضافه میکنیم. پسته رو اگر قبل از خرد کردن داخل تابه کمی بو بدیم عطرش چند برابر میشه.


ترکیب هل و پسته در کنار آرد برنج مزه ایرونی تری داره و ظاهر زیباتری هم به برشهای کیک میده وگرنه از ادویه یا مغزهای دیگه هم میشد استفاده کرد.


قالب رو با کره چرب میکنیم و مواد رو داخلش میریزیم.
بسته به اندازه و عمق قالب زمان پخت تغییر میکنه. بعد از 30 تا 35 دقیقه، زمانی که دیگه کیک پفش رو کرده و باز کردن در فر خیلی بهش آسیب نمیزنه، با فروبردن سیخ چوبی نازک یا سر چاقوی باریک پخت کیک رو چک میکنیم. اگر چیزی بهشون نچسبید مغز کیک پخته.
من برای این قالب گرد 40 دقیقه زمان دادم.

از فر که خارج کردیم 10 دقیقه صبر میکنیم تا کمی خنک بشه و از قالب در میاریم.


قبل از اینکه سرو کنم روش رو پودر شکر پاشیدم. نگران نباشید که خیلی شیرین بشه، کلا کیک کم شیرینیه.

نکته ای که باید بگم اینه که این کیک بافت ترد و کمی خشکی داره که تماما به دلیل وجود آرد برنجه. یه دلیل مهم که نمیتونیم کیکمون رو فقط با آرد برنج و بدون همراهی آرد گندم درست کنیم هم همینه.


نوش جون :)

2 comments:

  1. خیلی عالیه عاطفه جون ،منم عاشق طعم و عطر آرد برنجم ،حتما اینو امتحان می کنم .دستتون درد نکنه ،زحمت کشیدید

    ReplyDelete
  2. وای عاطفه جون من عاشق کیک با آرد برنجم..... خیلی خوب می شه. خودم یه دستور دارم که درست می کنم و هنوز هم تو وبلاگ نذاشتم ولی این دیگه شاهکاره....هل و پسته و به به..... حتما به محض خرید آرد برنج درستش می کنم. خیلی خوب بود. دستت طلا. بوس

    ReplyDelete