Pages

Monday, July 28, 2014

پای ریواس و توت فرنگی




یعنی شدیدا زدم تو کار خوراکیهای ترش و شیرین :) ترکیب ریواس ترش با توت فرنگی رسیده و خوش عطر بینظیره؛ برای کیک، مربا، ...

مواد لازم:
ریواس خرد شده 2 پیمانه
توت فرنگی خرد شده 2 پیمانه
آرد 4 قاشق سوپخوری
شکر 3/4 پیمانه


برای خمیر:
از دستور خمیر پای، فرمول 2 استفاده میکنیم.


برای روی پای:
تخم مرغ
کنجد (صرفا برای تزئین، در دستور اصلی نیست )



خمیر رو به 2 قسمت  تقسیم میکنیم، 1/3 و 2/3 ، داخل یک پلاستیک نیم ساعت در یخچال قرار میدیم . قبل از استفاده از یخچال خارج میکنیم و زمان میدیم تا به دمای محیط برسه.


خمیر بزرگ رو روی سطح تمیز آرد پاشی شده با وردنه باز میکنیم به قطر 3-4 میلیمتر و کف قالب پهن میکنیم. قالب احتیاج به چرب کردن نداره. خمیر رو به دیواره ها و گوشه های قالب فشار میدیم تا کاملا فرم بگیره، با چاقو اضافه های خمیر رو از دور ظرف می بریم و با چنگال کف و دیواره های خمیر رو سوراخهایی ایجاد میکنیم.
قالب رو 20 دقیقه داخل یخچال میگذاریم.
من به جای قالب پای از قالب کمربندی کیک استفاده کردم و بعد از پر کردن خمیر لبه هاش رو به داخل برگردوندم. در اینصورت بهتره کف قالب رو کاغذ روغنی پهن کنیم تا جابه جا کردن پای بعد از پخت راحت تر باشه.

ریواس و توت فرنگی رو خرد میکنیم. بهتره یک اندازه خرد بشند. در ظرفی با آرد و شکر مخلوط میکنیم.


بعد از 20 دقیقه قالب رو از یخچال بیرون میاریم و مخلوط میوه رو داخلش میریزیم.
اگر به روش سنتی و سریع پای رو آماده میکنیم, خمیر کوچکتر رو با وردنه روی سطح آرد پاشی شده باز میکنیم. لبه های خمیر داخل قالب رو کمی نمدار میکنیم و خمیر باز شده رو روش قرار میدیم. لبه های 2 لایه خمیر رو با فشار انگشت به هم میچسبونیم و اضافه رو با چاقوی تیزی از دور قالب میبریم. روی خمیر رو هم با چاقو 3 تا 4 برش میدیم تا حین پخت پف نکنه.

اگر حوصله داریم وقت بگذاریم و خوشکلاسیون کنیم میتونیم کلا به جای لایه بالایی، خمیر رو قالب زده و تکه ها رو نزدیک هم روی پای قرار میدیم.


یه زرده تخم مرغ یا یه تخم مرغ هم زده شده رو، روی پای میمالیم . روش کنجد میپاشیم که دل به خواهه. اصولا من به هر چیزی که قابلیت کنجدپاشی داشته باشه کنجد میزنم :-) ولی در پای کلاسیک کنجد جایگاهی نداره.


فر رو یه ربع زودتر باید روشن کنیم، با حرارت 350 درجه فارنهایت تا گرم بشه. مدت 1 ساعت پای رو میپزیم.


عطر توت فرنگی و ریواس تو این دسر بینظیره.
این قرمزی دور خمیر پای هم به دلیل شربت زیادی که حین پخت تولید میشه و آردی که به میوه ها اضافه کردیم کمک میکنه به غلیظ شدنش.


نگاهی به دستور پای سیب و پای کدوحلوائی بندازید. با توضیحات کمابیش مشابه و تزئینات با همین روش ولی شکلی متفاوت.

این هم هنر دوست گلم پرستو:




به به ... درست کنید و لذت ببرید از تابستون و میوه های خوشمزش.

No comments:

Post a Comment