Pages

Sunday, August 13, 2017

نان شکلات با سیب و گردو


مواد اولیه:

آرد 3 تا 3،1/4 پیمانه
آب ولرم 1،1/2 پیمانه
شکر 1/4 پیمانه
پودر کاکائو 1/2 پیمانه
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
مایه خمیر 3 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
سیب خرد شده 1/2 پیمانه
گردو خرد شده 1/2 پیمانه
چیپس شکلات (یا خرده شکلات) 1/2 پیمانه



برای شروع مایه خمیر, شکر و آب ولرم رو مخلوط میکنیم. برای مایه خمیر فوری احتیاج نیست زمان بدیم تا عمل بیاد ولی اگه از مایه خمیر فوری استفاده نکنیم 10 دقیقه ای زمان میدیم تا پف کنه.
آب هم فقط کمی گرم باشه. دماش به حدی باشه که انگشت رو راحت در آب بتونیم نگه داریم. آب داغ مایه خمیر رو میسوزونه.
عمل که اومد روغن رو هم بهش اضافه میکنیم.

اگه از آرد all-purpose استفاده کنیم همین مقدار که گفتم کافیه اگر نه مطمئنا مقدارش تغییر میکنه.  با 2 پیمانه شروع میکنیم. آرد رو با نمک و پودر کاکائو مخلوط، وسطش رو گود میکنیم و مایع رو داخلش میریزیم. هم میزنیم و خمیر رو از اطراف جمع میکنیم. بقیه آرد رو کم کم میریزیم تا خمیر کاملا جمع بشه. خمیر رو با آرد زیاد سفتش نمیکنیم. هرچی سبکتر و نرمتر باشه کیفیت نونمون بهتر میشه.

سطح کار رو آرد پاشی میکنیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم. در حین ورز دادن گردو و سیب و شکلات خرد شده رو لابلای خمیر میریزیم و ورز میدیم. شکلات میتونه شکلات شیری یا تلخ یا حتی شکلات سفید باشه. من شکلات تلخ میریزم و به جای چیپس شکلات هم از شکلات خرد کرده استفاده میکنم.
این نون نسبتا پرملات هست. دوست داشتید گردو و سیب و شکلات رو کمتر بریزید یا با خشکبار و میوه دیگه جایگزین کنید، ولی اگه برش خورده نون رو ببینید پف نون اینقدر زیاده که همه اینها داخل نون خوب پخش میشه، سیب هم که حین پخت کلا محو میشه.



کف کاسه ای رو با 2 قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش میگذاریم. روش رو میپوشونیم و یه گوشه میگذاریم تا پف کنه، برای 1 ساعت و نیم.
بعد از استراحت خمیر، به 2 قسمت تقسیمش میکنیم. روش شکل دادن خمیر رو در دستور نان فرانسوی با یه توضیح چند خطی میتونید ببینید یا اینکه یه نگاهی به این ویدئو بندازید.

خمیرها رو در سینی فر میگذاریم، روی کاغذ روغنی. روی نونها رو با پارچه سبکی میپوشونیم تا دوباره برای نیم ساعت استراحت کنند. فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه تو این زمان.


روی خمیرها رو با چاقوی تیز چند تا برش میزنیم. داخل فر گرم میگذاریم تا بپزند.
30 تا 35 دقیقه برای پخت لازمه.


No comments:

Post a Comment