Pages

Monday, August 14, 2017

نان سیب زمینی شیرین، جودوسر و شیره افرا


این رسیپی رو خیلی دوست دارم چون اصلا شکر نداره و خیلی کم روغنه. سیب زمینی شیرین هم از اون دسته سبزیجاتیه که هنوز جاش رو تو خونه ما خوب باز نکرده و من مجبورم برای خوروندنش به بقیه ترفندهایی رو بکار بگیرم.
در یه سری از دستورهایی که تا الان با کدوحلوایی گذاشتم میتونیم سیب زمینی شیرین رو جایگزینش کنیم، مثل مافین، نان، رول دارچینی، گرانولا، پودینگ و حتی بستنی.
برای این نان شیرین فوری هم اگر سیب زمینی شیرین در دسترس ندارید میتونید کدوحلوایی یا موز رو جایگزینش کنید.

مواد اولیه:

آرد 1 پیمانه
جودوسر 3/4 پیمانه
پوره سیب زمینی شیرین 1 پیمانه
روغن مایع گیاهی 1/4 پیمانه
گردو خرد شده 2/3 پیمانه
شیره درخت افرا 3/4 پیمانه (maple syrup)
تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
زنجبیل 1/4 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ


خوب ایشون جناب سیب زمینی شیرین تشریف دارند، بومی مناطق گرمسیر و سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان.


برای آماده کردن پوره میتونید سیب زمینی شیرین رو درسته آب پز کنید بعد پوست بگیرید و له کنید، یا مثل پوره کدوحلوایی که قبلا توضیح دادم دربارش در فر. اگرنه با زمان کوتاهتر داخل مایکروویو هم میشه. با چنگال چند جای سیب زمینی رو سوراخهای عمیق میکنیم و حدود 2 و نیم دقیقه داخل  مایکروویو میپزیم. البته این زمان بسته به سایز میتونه بیشتر بشه.

برای شروع فر رو با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.


تخم مرغها رو هم میزنیم تا از لختگی دربیان. روغن، پوره و شیره رو اضافه مکنیم.
در ظرف دیگه ای تمام مواد خشک رو مخلوط میکنیم و به مایع اضافه میکنیم. در حدی هم میزنیم که ارد مخلوط شه و گلوله ای باقی نمونه. زیاد هم زدن ارد داخل کیک ها موجب سفت شدن کیک میشه.
در آخر هم گردو خرد شده رو میریزیم. مقداری از گردو رو برای روی نون نگه میداریم. به جای گردو میتونیم بادام، شکلات خرد شده، کشمش یا هرچیز دیگه ای اضافه کنیم.

قالب رو چرب میکنیم و کاغذ شیرینی پزی پهن میکنیم. مواد رو داخل قالب میریزیم و کمی جودوسر و باقی گردو رو روش میپاشیم. برای 50 تا 55 دقیقه داخل فر گرم میپزیم، که البته این زمان پخت خیلی بستگی به سایز قالب و ضخامت مواد داره. من مواد رو دو قسمت کردم. همونطور که مشخصه ضخامتشون کم شده و زمان پخت هم کمتر شد. 


بعد از پخت حدود ۱۰ دقیقه استراحت میدیم. از قالب خارج میکنیم تا کامل خنک بشه.


No comments:

Post a Comment