Pages

Friday, May 15, 2020

نان شیرمال




اسم بهتری برای این نون پیدا نکردم واقعا, بافت و مزه بی نظیرش فقط نون شیرماله.

برای خمیر :
مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری 
ارد حدودا ۲,۱/۴ پیمانه 
شیر ولرم ۱/۳ پیمانه
ماست پرچرب ۱/۳ پیمانه 
شکر ۱/۴ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد 
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری 
کره ۲ قاشق سوپخوری (۲۸ گرم)

برای رویه :
زرده تخم مرغ ۱ عدد 
شیر ۱ قاشق سوپخوری 
کنجد, خاکشیر 




کره, تخم مرغ و ماست رو زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. برای ماست, من از ماست 6% استفاده کردم.
مایه خمیر، ۱ قاشق سوپخوری از شکر و شیر ولرم رو مخلوط و 10 دقیقه صبر میکنیم تا پف کنه. اگه از مایه خمیر فوری استفاده میکنیم عمل آمدن لازم نیست. با باقی شکر,تخم مرغ و ماست که به دمای محیط رسیدند مخلوطش میکنیم.
نمک رو با نیمی از ارد مخلوط کنید و به باقی مواد اضافه کنید. کره که به دمای محیط رسیده و نرم شده رو با خمیر مخلوط میکنیم و بعد باقی ارد.
وقتی خمیر جمع شد روی سطح آرد پاشی شده منتقلش میکنیم و 10 دقیقه ورز میدیم. اگر از آرد همه منظوره استفاده کنید همین حدود که گفتم کافیه , اگرنه حتما مقدارش تغییر میکنه. خمیر باید نرم و لطیف باشه، با اضافه کردن آرد زیاد خمیر رو زیادی سفت نمیکنیم.
خمیر رو داخل کاسه ای که کمی چرب باشه قرار میدیم و روش رو میپوشونیم، مدت 1,5 ساعت استراحت میدیم تا حجیم بشه.


خمیر رو به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر کدوم رو یه ورز کوچولو بدید و لوله های ۲۴-۲۵ سانتی ازشون درست کنید. مطابق شکل گره بزنید و سر گره رو داخل خود خمیر برگردونید. 
روی سینی فر قرار بدید. روشون رو بپوشونید و ۲۰ دقیقه دیگه استراحت بدید. فر رو هم با 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.



تخم مرغ و شیر رو مخلوط و روی نونها میمالیم. شیر صرفا برای اینه که بافت تخم مرغ رو از هم باز کنه تا از روی خمیر سر نخوره. میتونید کمی زعفران دم کرده هم جایگزین شیر کنید. روشون کنجد و خاک شیر بریزید.




نون رو مدت ۱۸ - ۱۵ دقیقه داخل فر قرار میدیم تا بپزه، پف کنه و طلایی بشه.
پیشنهاد میکنم وقتی فر رو روشن میکنید یه کاسه آب هم داخل فر قرار بدید که رطوبت کافی رو برای نون ایجاد کنه.



No comments:

Post a Comment