Pages

Sunday, November 25, 2012

رولت کدوحلوایی


این رولت خوشمزه و کمی متفاوت اولین دسری بود که با کدوحلوایی درست کردم و باید پیش از این دستورش رو میگذاشتم. ولی دقیقا زمانی بود که فضای فیسبوک شده بود پر از انواع رولت. این شد که منم دستورهای دیگه رو گذاشتم.
مثل همیشه چندین دستور رو چک کردم تا یه رسیپی خوب پیدا کنم، ولی همه دستورها شبیه هم بودند و فقط در ادویه کمی متفاوت بودند.

برای رولت:
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه (من از شکر قهوه ای روشن استفاده میکنم)
پوره کدوحلوایی 2/3 پیمانه
آرد 3/4 پیمانه
گردو خرد شده 3/4 پیمانه
آبلیمو تازه 1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
زنجبیل یا میخک 1/2 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
کمی شکر اضافی

برای داخل رولت:
پودرقند 1 پیمانه
پنیر خامه ای 300 گرم(فیلادلفیا)
کره 4 قاشق سوپخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری

مقداری پودر قند و کره اضافی 


فر رو با حرارت 375 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای شروع تخم مرغ رو با شکر خوب مخلوط میکنیم و اونقدر هم میزنیم تا رنگش روشن بشه و حجمش چند برابر. این مرحله خیلی مهمه, حتما باید حجم تخم مرغ ۲ تا ۳ برابر بشه.
آبلیمو و پوره کدو رو اضافه میکنیم.روش تهیه پوره کدوحلوایی رو اینجا بخونید : * پوره کدوحلوایی *

در ظرف دیگه ای آرد، نمک، بکینگ پودر و ادویه ها رو مخلوط و الک میکنیم. در 2 مرحله به مایع اضافه میکنیم.

به یک سینی فر 1×10×15 اینچ نیاز داریم. کف سینی رو کاغذ روغنی پهن میکنیم. روی کاغذ رو با کره کاملا چرب میکنیم و آرد میپاشیم. مایع رولت رو داخل سینی میریزیم و روش رو کاملا صاف و یکدست میکنیم. یکدست شدن سطح کار خیلی مهمه چون مایع رولت فقط یه لایه نازکه و حین پخت قسمتهای ضخیمتر کامل نمیپره و قسمت نازکتر خشک میشه.

گردو رو باید حسابی خرد و ریز کنیم چون اگه تکه هاش درشت باشه موقع پیچیدن رولت ترک میخوره. گردو ریز شده رو روی رولت میپاشیم و سینی رو داخل فر گرم قرار میدیم، حداکثر 15 دقیقه. بیشتر از این خشک میشه و نمیتونیم بپیچیمش.
بهتره که بعد از 12 دقیقه رولت رو چک کنیم و اکه پخته از فر خارجش کنیم. انگشت رو روش فشار میدیم، اگه جای انگشت فرورفته باقی موند یعنی هنوز نپخته و اگه به حالت اول برگشت آمادست.


بعد از خروج از فر باید تا گرمه برش گردونیم. روش رو کمی شکر میپاشیم و اطرافش رو از سینی فر جدا میکنیم، یه دستمال تمیز نخی آشپزخونه بزرگتر از سایز سینی روش پهن میکنیم و سینی رو برمیگردونیم. کاغذ روغنی رو از سطحش جدا میکنیم و تا گرمه به همراه دستمال رولش میکنیم، از عرض مستطیل. وجود پارچه لابلای رولت باعث میشه گرما رو بگیره و فرم پیچیدن بعد از خنک شدن حفظ بشه.
1 ساعت زمان میدیم تا خنک بشه.


برای لابلای رولت، کره و پنیرخامه ای رو از قبل در دمای محیط قرار میدیم تا نرم بشند. وقتی رولت سرد شد، کره، پنیرخامه ای، وانیل و پودر قند رو با همزن میزنیم تا کرمی شکل بشه.


رولت رو باز میکنیم، کرم رو لابلاش میمالیم و یکسان همه جا پخشش میکنیم. مجددا رولت رو میپیچیم. اطراف رولت رو سلفون میپیچیم و کمی فشارش میدیم تا گرد بشه. حداقل 2 ساعت در یخچال نگه میداریم. موقع سرو روش پودر شکر میپاشیم و برش میزنیم.
برای برش زدن بهتره از چاقوی اره ای استفاده کنیم و چاقو رو بعد از هر برش با آب ولرم خیس و خشک کنیم.


عکسهای زیادی نتونستم بگیرم از مراحل کار. به این لینک هم یه نگاهی بندازید. روش کار رو کاملتر نشون دادم : رولت لیمویی


13 comments:

  1. به به ، دست گلت درد نکنه عاطفه جون

    ReplyDelete
  2. مثل همیشه عالییییییییییییی عاطفه جون . دستت درد نکنه عزیزم .

    ReplyDelete
  3. مرسی دوستای گلی من .... :-)

    ReplyDelete
  4. Salam atefeh Jon alyyy bod mamnun , mikhastam bedonam onja ham alan nazdike kirismase shirini lussekatter dorost mikonand?
    Va age onja ham hast mishe lotf koni va dorost koni, akhe dastorhaye shoma mo la darzesh nemire, kheiliiiiiiiiiiiiiiiiiii alyeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون عزیزم
      لطف داری
      چشم
      حتما دستورش رو میذارم
      خودمم هوس یه شیرینی این مدلی کردم
      راستش من چون خیلی وقت نیست اومدم هنوز به فرهنگشون آشنایی ندارم زیاد
      ولی یکی دوبار دیدم تو نونوایی ها

      Delete
  5. خیلی عالی شده به به من عااااااااشقشم
    اون کاج کوچولوها چقدر ناااازن <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. تابستون یه عالمه از این خوشکلا جمع کردم
      منم دوسشون دارم
      :-)

      Delete
  6. خیلی عالی شدند دست گلت درد نکنه...

    ReplyDelete
  7. عاطفه جون مرسی برای دستورهای متنوعی که با کدو حلوایی برامون گذاشتی در مورد این دستور یه سوالی داشتم راستش سینی فر من 20 در 30 هست به نطرت میتونم این رلت رو درست کنم با همین دستور یا مثلا باید نصف کنم موادشو ممنون میشم راهنماییم کنی

    ReplyDelete
    Replies
    1. مونیکا جون
      اندازه سینیت واقعا نصف سینی که من استفاده کردم نیست
      و اگه کل مواد رو توش بریزی خیلی کلفت میشه
      اگر هم نصف مواد رو بریزی نازک میشه خیلی

      حیفه زحمت بکشی و نتیجه خوبی نگیری عزیز

      Delete
  8. عاطفه جون به جای پنیر خامه ای میشه از خامه استفاده کرد

    ReplyDelete
    Replies
    1. تینا جان
      میشه از خامه هم
      ولی خوب پنیرخامه ای (فیلادلفیا) چربیش کمتره
      و طعم خیلی خوبی داره همراه این رولت
      مزش هماهنگتره به قول معروف
      و البته اصولش هم همینه
      مثل این میمونه که یکی بخواد تو قرمه سبزی نخود بریره جای لوبیا
      میشه
      ولی اصولش نیست
      :-)

      Delete
  9. aliii bood daste goletun dard nakone adam tu keshware ghorbati hame karha az dastesh barmiyad

    ReplyDelete