این رولت خوشمزه و کمی متفاوت اولین دسری بود که با کدوحلوایی درست کردم و باید پیش از این دستورش رو میگذاشتم. ولی دقیقا زمانی بود که فضای فیسبوک شده بود پر از انواع رولت. این شد که منم دستورهای دیگه رو گذاشتم.
مثل همیشه چندین دستور رو چک کردم تا یه رسیپی خوب پیدا کنم، ولی همه دستورها شبیه هم بودند و فقط در ادویه کمی متفاوت بودند.
برای رولت:
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه (من از شکر قهوه ای روشن استفاده میکنم)
پوره کدوحلوایی 2/3 پیمانه
آرد 3/4 پیمانه
گردو خرد شده 3/4 پیمانه
آبلیمو تازه 1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
زنجبیل یا میخک 1/2 قاشق چایخوری
جوزهندی 1/8 قاشق چایخوری
کمی شکر اضافی
برای داخل رولت:
پودرقند 1 پیمانه
پنیر خامه ای 300 گرم(فیلادلفیا)
کره 4 قاشق سوپخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
- مقداری پودر قند و کره اضافی
- مقداری پودر قند و کره اضافی
برای شروع تخم مرغ رو با شکر خوب مخلوط میکنیم و اونقدر هم میزنیم تا رنگش روشن بشه و حجمش چند برابر. این مرحله خیلی مهمه, حتما باید حجم تخم مرغ ۲ تا ۳ برابر بشه.
آبلیمو و پوره کدو رو اضافه میکنیم.روش تهیه پوره کدوحلوایی رو اینجا بخونید : * پوره کدوحلوایی *
در ظرف دیگه ای آرد، نمک، بکینگ پودر و ادویه ها رو مخلوط و الک میکنیم. در 2 مرحله به مایع اضافه میکنیم.
به یک سینی فر 1×10×15 اینچ نیاز داریم. کف سینی رو کاغذ روغنی پهن میکنیم. روی کاغذ رو با کره کاملا چرب میکنیم و آرد میپاشیم. مایع رولت رو داخل سینی میریزیم و روش رو کاملا صاف و یکدست میکنیم. یکدست شدن سطح کار خیلی مهمه چون مایع رولت فقط یه لایه نازکه و حین پخت قسمتهای ضخیمتر کامل نمیپره و قسمت نازکتر خشک میشه.
گردو رو باید حسابی خرد و ریز کنیم چون اگه تکه هاش درشت باشه موقع پیچیدن رولت ترک میخوره. گردو ریز شده رو روی رولت میپاشیم و سینی رو داخل فر گرم قرار میدیم، حداکثر 15 دقیقه. بیشتر از این خشک میشه و نمیتونیم بپیچیمش.
بهتره که بعد از 12 دقیقه رولت رو چک کنیم و اکه پخته از فر خارجش کنیم. انگشت رو روش فشار میدیم، اگه جای انگشت فرورفته باقی موند یعنی هنوز نپخته و اگه به حالت اول برگشت آمادست.
آبلیمو و پوره کدو رو اضافه میکنیم.روش تهیه پوره کدوحلوایی رو اینجا بخونید : * پوره کدوحلوایی *
در ظرف دیگه ای آرد، نمک، بکینگ پودر و ادویه ها رو مخلوط و الک میکنیم. در 2 مرحله به مایع اضافه میکنیم.
به یک سینی فر 1×10×15 اینچ نیاز داریم. کف سینی رو کاغذ روغنی پهن میکنیم. روی کاغذ رو با کره کاملا چرب میکنیم و آرد میپاشیم. مایع رولت رو داخل سینی میریزیم و روش رو کاملا صاف و یکدست میکنیم. یکدست شدن سطح کار خیلی مهمه چون مایع رولت فقط یه لایه نازکه و حین پخت قسمتهای ضخیمتر کامل نمیپره و قسمت نازکتر خشک میشه.
گردو رو باید حسابی خرد و ریز کنیم چون اگه تکه هاش درشت باشه موقع پیچیدن رولت ترک میخوره. گردو ریز شده رو روی رولت میپاشیم و سینی رو داخل فر گرم قرار میدیم، حداکثر 15 دقیقه. بیشتر از این خشک میشه و نمیتونیم بپیچیمش.
بهتره که بعد از 12 دقیقه رولت رو چک کنیم و اکه پخته از فر خارجش کنیم. انگشت رو روش فشار میدیم، اگه جای انگشت فرورفته باقی موند یعنی هنوز نپخته و اگه به حالت اول برگشت آمادست.
بعد از خروج از فر باید تا گرمه برش گردونیم. روش رو کمی شکر میپاشیم و اطرافش رو از سینی فر جدا میکنیم، یه دستمال تمیز نخی آشپزخونه بزرگتر از سایز سینی روش پهن میکنیم و سینی رو برمیگردونیم. کاغذ روغنی رو از سطحش جدا میکنیم و تا گرمه به همراه دستمال رولش میکنیم، از عرض مستطیل. وجود پارچه لابلای رولت باعث میشه گرما رو بگیره و فرم پیچیدن بعد از خنک شدن حفظ بشه.
1 ساعت زمان میدیم تا خنک بشه.
برای لابلای رولت، کره و پنیرخامه ای رو از قبل در دمای محیط قرار میدیم تا نرم بشند. وقتی رولت سرد شد، کره، پنیرخامه ای، وانیل و پودر قند رو با همزن میزنیم تا کرمی شکل بشه.
رولت رو باز میکنیم، کرم رو لابلاش میمالیم و یکسان همه جا پخشش میکنیم. مجددا رولت رو میپیچیم. اطراف رولت رو سلفون میپیچیم و کمی فشارش میدیم تا گرد بشه. حداقل 2 ساعت در یخچال نگه میداریم. موقع سرو روش پودر شکر میپاشیم و برش میزنیم.
برای برش زدن بهتره از چاقوی اره ای استفاده کنیم و چاقو رو بعد از هر برش با آب ولرم خیس و خشک کنیم.
برای برش زدن بهتره از چاقوی اره ای استفاده کنیم و چاقو رو بعد از هر برش با آب ولرم خیس و خشک کنیم.
عکسهای زیادی نتونستم بگیرم از مراحل کار. به این لینک هم یه نگاهی بندازید. روش کار رو کاملتر نشون دادم : رولت لیمویی
به به ، دست گلت درد نکنه عاطفه جون
ReplyDeleteمثل همیشه عالییییییییییییی عاطفه جون . دستت درد نکنه عزیزم .
ReplyDeleteمرسی دوستای گلی من .... :-)
ReplyDeleteSalam atefeh Jon alyyy bod mamnun , mikhastam bedonam onja ham alan nazdike kirismase shirini lussekatter dorost mikonand?
ReplyDeleteVa age onja ham hast mishe lotf koni va dorost koni, akhe dastorhaye shoma mo la darzesh nemire, kheiliiiiiiiiiiiiiiiiiii alyeeee
ممنون عزیزم
Deleteلطف داری
چشم
حتما دستورش رو میذارم
خودمم هوس یه شیرینی این مدلی کردم
راستش من چون خیلی وقت نیست اومدم هنوز به فرهنگشون آشنایی ندارم زیاد
ولی یکی دوبار دیدم تو نونوایی ها
خیلی عالی شده به به من عااااااااشقشم
ReplyDeleteاون کاج کوچولوها چقدر ناااازن <3
تابستون یه عالمه از این خوشکلا جمع کردم
Deleteمنم دوسشون دارم
:-)
خیلی عالی شدند دست گلت درد نکنه...
ReplyDeleteعاطفه جون مرسی برای دستورهای متنوعی که با کدو حلوایی برامون گذاشتی در مورد این دستور یه سوالی داشتم راستش سینی فر من 20 در 30 هست به نطرت میتونم این رلت رو درست کنم با همین دستور یا مثلا باید نصف کنم موادشو ممنون میشم راهنماییم کنی
ReplyDeleteمونیکا جون
Deleteاندازه سینیت واقعا نصف سینی که من استفاده کردم نیست
و اگه کل مواد رو توش بریزی خیلی کلفت میشه
اگر هم نصف مواد رو بریزی نازک میشه خیلی
حیفه زحمت بکشی و نتیجه خوبی نگیری عزیز
عاطفه جون به جای پنیر خامه ای میشه از خامه استفاده کرد
ReplyDeleteتینا جان
Deleteمیشه از خامه هم
ولی خوب پنیرخامه ای (فیلادلفیا) چربیش کمتره
و طعم خیلی خوبی داره همراه این رولت
مزش هماهنگتره به قول معروف
و البته اصولش هم همینه
مثل این میمونه که یکی بخواد تو قرمه سبزی نخود بریره جای لوبیا
میشه
ولی اصولش نیست
:-)
aliii bood daste goletun dard nakone adam tu keshware ghorbati hame karha az dastesh barmiyad
ReplyDelete