Pages

Wednesday, September 4, 2013

پای سیب




پای سیب یه دسر ساده و پر طرفداره که فرمهای متفاوتی از اون وجود داره؛ انگلیسی، سوئدی، آمریکایی، هلندی، ولی پایه کار همیشه یکی هست و تفاوت هاشون خیلی کوچیکه مثل استفاده از دارچین، آبلیمو و... و میتونه همراه بستنی یا خامه سرو بشه.

مواد لازم:
سیب 6 عدد
آرد 2 قاشق سوپخوری
شکر سفید 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1/2 پیمانه
دارچین 1  قاشق چایخوری
جوز هندی 1/8  قاشق چایخوری
آب لیمو ترش تازه 2  قاشق سوپخوری
کره 2 قاشق سوپخوری


برای روی پای:
تخم مرغ
کنجد (صرفا برای تزئین، تو دستور اصلی نیست )


برای خمیر:
از دستور خمیر پای، فرمول 2 استفاده میکنیم.



خمیر رو به 2 قسمت  تقسیم میکنیم، 1/3 و 2/3 ، داخل یک پلاستیک نیم ساعت در یخچال قرار میدیم . قبل از استفاده از یخچال خارج میکنیم و زمان میدیم تا به دمای محیط برسه.

خمیر بزرگ رو روی سطح تمیز آرد پاشی شده با وردنه باز میکنیم به قطر 3-4 میلیمتر و کف قالب پهن میکنیم. قالب احتیاج به چرب کردن نداره. خمیر رو به دیواره ها و گوشه های قالب فشار میدیم تا کاملا فرم بگیره، با چاقو اضافه های خمیر رو از دور ظرف می بریم و با چنگال کف و دیواره های خمیر رو سوراخهایی ایجاد میکنیم.
قالب رو 20 دقیقه داخل یخچال میگذاریم.


برای پای سیب معمولا از سیب سبز استفاده میشه ولی من ترجیه میدم از مخلوط چند نوع سیب استفاده کنم، سیب سبز بافت سفت تری داره و کمی ترشه، سیب زرد نرم و شیرین وسیب قرمز بافت خیلی نرمی داره ، زودتر میپزه و گاها له میشه. پس با چند نوع سیب، بعد از پخت مخلوطی از چند عطر و طعم رو خواهیم داشت.
سیبها رو خرد یا خلالی میکنیم. سیب، آرد، شکر سفید و قهوه ای، دارچین، جوز هندی، آب لیمو ترش تازه و کره آب شده رو با هم  مخلوط میکنیم .


بعد از 20 دقیقه قالب رو از یخچال بیرون میاریم و مخلوط سیب رو داخلش میریزیم. حجم مواد ممکنه زیاد به نظر بیاد ولی بعد از پخت حجمش کم میشه.

همونطور که در این عکس مشخصه اینبار به جای قالب پای از قالب کمربندی کیک استفاده کردم و بعد از پر کردن خمیر لبه هاش رو روش برگردوندم.


خمیر کوچکتر رو هم با وردنه روی سطح آرد پاشی شده باز میکنیم. لبه های خمیر داخل قالب رو کمی نمدار میکنیم و خمیر باز شده رو روش قرار میدیم. لبه های 2 لایه خمیر رو با فشار انگشت به هم میچسبونیم و اضافه رو با چاقوی تیزی از دور قالب میبریم. روی خمیر رو هم با چاقو 3 تا 4 برش میدیم تا حین پخت پف نکنه.




از باقی خمیر میشه برای تزیین روی پای استفاده کرد. اگر مثل من حوصلتون واسه قرتی بازی روی پای زیاده، خمیر اضافه رو به هر شکلی که می خوایم قالب میزنیم و با چند قطره آب روی خمیر فوقانی میچسبونیم.
یا اینکه (مثل کاری که من انجام دادم) کلا به جای لایه بالایی، خمیر رو قالب زده و تکه ها رو نزدیک هم روی سیبها قرار میدیم. در اینصورت یه قسمتهایی از سیبها بدون پوشش میمونه.
یه زرده تخم مرغ یا یه تخم مرغ هم زده شده رو، روی پای میمالیم . روش کنجد میپاشیم که دل به خواهه. اصولا من به هر چیزی که قابلیت کنجدپاشی داشته باشه کنجد میزنم :-)



فر رو یه ربع زودتر باید روشن کنیم، با حرارت 350 درجه فارنهایت تا گرم بشه. مدت 1 ساعت پای رو میپزیم.




از اون دسرهاییه که هم سرد و هم گرم میتونیم سروش کنیم. همراه یه کوپ بستنی وانیلی یا سس دارچین گرم.
شخصا ترکیب گرم و سرد پای و بستنی رو ترجیح میدم ... به به



این هم چند تا خاطره خوشمزه خوردنی دیگه؛
پای به شکل گل برای یک دوست



پای سیب زمستونی - خمیر روی پای رو به شکل دونه های برف قالب میزنیم و بعد از پخت پودر قند میپاشیم.


پای سیب و کیوی حصیری



8 comments:

  1. سلام خواستم بدونم پای که خودش شیرینه میشه تنها هم سرو بشه نه؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. این پای هم مثل الباقی خودش به اندازه لازم شیرین هست
      و احتیاجی به مکمل شیرین کننده نداره

      اگر مکمل رو کنارش پیشنهاد دادم صرفا چون یکی از دوستان پرسیده بودند
      و چیزهایی هستند که بیشتر رایجند
      و البته مزشون بیشتر هماهنگه با پای سیب
      امیدوارم درست کنید و لذت ببرید
      :-)

      Delete
  2. دستتون درد نکنه عاطفه جون ،من عاشق ترکیب سیب و دارچینم .این تارت خیلی خوشگل و خیلی هم خوشمزس .

    ReplyDelete
  3. دستتون درد نکنه عاطفه جون ،من عاشق ترکیب سیب و دارچینم .این تارت خیلی خوشگل و خیلی هم خوشمزس .

    ReplyDelete
  4. Aya khamir bade pokht narm ast ya khoshk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. خمیر رویه کاملا ترد میشه
      ولی خمیر زیرین بخاطر رطوبت میوه نرم تره

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...