Pages

Monday, July 22, 2013

گوش فیل


گوش فیل اصولا عادت همراهی با زولبیا و بامیه در روزهای رمضان رو داره و بیشتر این ایام رو یادمون میاره. برای من یاداور ایام کودکیه، بابای گلم که برامون گوش فیل درست میکرد.

مواد لازم :
زرده تخم مرغ 2 عدد
آرد حدودا 2 پیمانه
شیر 1/2 پیمانه
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
کره 1 قاشق چایخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری

برای شربت بار :
شکر 500 گرم
آب 2/3 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق سوپخوری
زعفران، گلاب، هل، ...
3 قاشق سوپخوری گلوکز (corn syrup) یا بادکا یا عسل

روغن مایع برای سرخ کردن


نکاتی که تذکر دادند یا به نظرم لازمه مینویسم.
مثل همه دستورهای دیگه دستورهای کم و بیش مشابهی برای خمیر وجود داره. مثل اینکه از تخم مرغ کامل به جای زرده استفاده میشه یا اینکه از ماست به جای شیر. حضور ماست و زرده خمیر رو نرمتر حین کار و تردتر بعد از پخت میکنه. البته این رو که گفتم دلیل نمیشه بعضی مواد رو جایگزین و عوض کنیم که اگر کردیم مقدار باقی مواد هم کم و زیاد میشه و کلا یه دستور دیگه میشه.

تخم مرغ و شیر رو زودتر از یخچال خارج میکنیم تا به دمای محیط برسند و باعث سرد شدن خمیر نشند. زرده ها رو جدا و با وانیل و شیر مخلوط میکنیم. کره آب شده (داغ نباشه) رو هم اضافه میکنیم.

برای شروع از کل آرد استفاده نمیکنیم. حدود نصف پیمانه از آرد رو کنار میگذاریم و باقی رو با نمک و بکینگ پودر مخلوط و به مایع اضافه میکنیم.
آرد تا جایی اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه. خمیر باید حسابی نرم باشه. آرد اضافی خمیر رو سفت میکنه و شیرینی پف نمیکنه. روی سطح آردپاشی شده 5 دقیقه ورزش میدیم. داخل نایلون میگذاریمش مدت 2 ساعت در دمای محیط استراحت کنه تا به قول خودمون جا بیفته.
توقع پف کردن و افزایش حجم از خمیر نداریم چون بکینگ پودر در مجاورت حرارت عمل میکنه.

برای آماده کردن شربت مواد رو با هم روی شعله قرار میگذاریم تا قوام بیاد. عطر دهنده ها رو در پایان اضافه میکینیم تا عطرشون رو حفظ کنند. مگر اینکه بخوایم زعفرون رو دم نکرده یا مثلا هل رو درسته بندازیم تو شربت که احتیاج به جوشیدن با شربت رو دارند.
میشه از سایر عرقیات خوشبو و اسانسای مختلف مثل اسانس پرتقال استفاده کرد.


خمیر رو به قطر 2 تا 3 میلیمتر باز میکنیم. میتونیم به شکل دایره یا اشکال مختلف قالب بزنیم یا اینکه مثل من برشهای طولی و عرضی بدیم.
روغن باید داغ داغ بشه و مقدارش اونقدری که شیرینی داخلش شناور بشه. من از یه قابلمه خیلی کوچیک استفاده کردم. 
برای چک کردن حرارت روغن یک شیرینی داخلش میندازیم اگه بلافاصله اومد روی روغن و شناور شد به اندازه کافی داغه. روغن که داغ شد حرارت رو روی متوسط میگذاریم.
برای سرخ کردن هر بار فقط چند تا دونه تو روغن میندازیم تا کنترلشون راحت باشه و با تعداد زیاد حرارت روغن کاهش پیدا نکنه.
داخل روغن همشون میزنیم تا پف کنند و به یک اندازه سرخ بشند.


طلایی که شدند از روغن خارج و روغنش رو میگیریم. تا داغه داخل شربت میندازیم تا به خوردش بره.

** شربت موقع استفاده باید ولرم باشه. نه سرد سرد، نه داغ. حرارتش دست رو نباید بسوزونه.


چند دقیقه داخل شربت بمونه، روی توری میگذاریم تا شربت اضافیش بره.
من یه سرشون رو با پودر بادام آغشته کردم, یه ذره قرتی شد ^_^

اگه نخوایم خیلی شیرین بشه، به جای استفاده از شهد، بعد از سرد شدن شیرینیها رو داخل پودر قند میغلطونیم.

آخر کارم اگه طاقت نیاوردیم تا همسر مهربان از سر کار برسه خونه که یه چایی دارچین واسه خودمون دم میکنیم و کلی خودمون رو تحویل میگیریم.
به به .............


نکته ای که باقی موند در مورد گلوکز یا corn syrup؛
وجودش موندگاری شیرینی رو طولانی و به برشته و تازه موندنش کمک میکنه. برای دوستانی که ساکن ایران هستند به نام بادکا یا گلوکز در فروشگاههای مواد قنادی و برای ساکنان خارج از میهن به نام corn syrup در دسترسه. در نهایت اگر هیچ کدوم نبود، با عسل قابل جایگزینه.

14 comments:

  1. اینها خیلی خوب شدن ، اتفاقا من هم از همین دستور استفاده کرده بودم ، و به دلایلی که بعدا ذکر میکنم نمیخواستم بزارم
    ولی بعد که دیدم خوب شد ، تصمیم گرفتم که بزارم :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. آره خیلی خوب میشه
      راستی زولبیا بامیت خیلی عالی شده
      دستورش رو برای دوستانی که دستور زولبیا بامیه خواستن میفرستم
      ساده و راحت مینویسی همیشه
      و کاربردی
      :-)

      Delete
    2. bah bah dahanemoon ab oftad vaghan khaste nabshin dastetoon dard nakone man ta hala shirini dorost nakrdam ..... :(( mikhastam bedonam yek peymane ard vaznesh cheghad hast ke eshtebah nashe mishe lotfan rahnamee konid ta manam dorost konam mamnoon misham
      <3












      Delete
    3. سلام دوست من
      میبخشید فرصت نشد زودتر جواب سوالتون رو بدم
      یه پیمونه آرد 110 گرمه
      امیدوارم شیرینی هم درست کنی و لذت ببری
      :-)

      Delete
    4. سلام خیلی خوراکی های خوشمزه ای رو یاد دادید دستتون درد نکنه ولی ما که نمی تونیم دستورها رو
      saveکنیم

      Delete
  2. دستتون درد نکنه عاطفه جون ،خیلی عالی شدن .فکر می کنم این بهترین گوش فیلی هستش که تا به حال دیدم

    ReplyDelete
  3. خیلی قشنگ و اشتهاآور درست کردید بطوریکه آدم هوس میکنه سریع دوسه تاشو بخوره ...ولی آماده اش که اینجا نیست .... پس جای ما خالی .......نوش جونتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. جای شما بسیار خالی صفا جون :-)

      Delete
  4. Gelokos zarorye dar in shirini??

    ReplyDelete
    Replies
    1. گلوکز کیفیت شهد رو بالا میبره و موندگاری شیرینی بیشتر میشه
      شیرینیمون دیرتر بیات میشه
      میتونید حذفش کنید ولی بودنش خیلی بهتره

      Delete
  5. من از این دستور درست کردم عالی شد واقعا دستتون درد نکنه

    ReplyDelete
  6. mishe lotfan begid az che ardi estefade kardid? Arde gandon ya Arde sefid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. من از آرد سفید استفاده کردم
      که بهش میگن آرد همه کاره
      هم برای شیرینی و هم برای نون خونگی مناسبه
      :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...