Pages

Tuesday, April 7, 2015

کیک شکلاتی موزی


خیلی اهل دسرهای شکلاتی نیستم ولی این کیک رو زیاد پختم چون حسابی نرم و شوکلاتیه و مناسب روکش کردن با خامه فرم گرفته یا باتر کریم. من از یه گاناش ساده استفاده کردم که دو برابر شوکلاتیش میکنه.


همین اول کار بگم که اگر از موزهای کاملا رسیده و نرم که پوستشون لکه های قهوه ای داره استفاده کنید, مزه موز در کیک محسوسه اگر نه مزه موز مشخص نخواهد بود. در هر حال وجود موز هست که باعث نرم شدن بافت کیک میشه. 

مواد اولیه:
شکر ۲ پیمانه
آرد ۱,۳/۴ پیمانه
روغن مایع گیاهی ۱/۲ پیمانه 
موز له شده ۱ پیمانه (۲ عدد متوسط)
پودر کاکائو ۳/۴ پیمانه 
آب گرم ۱ پیمانه
شیر ۱ پیمانه 
بکینگ پودر ۱,۱/۲ قاشق چایخوری
جوش شیرین ۱,۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
وانیل ۱,۱/۲ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۲ عدد

برای گاناش:
شکلات ۲۲۵ گرم
خامه ۳/۴ پیمانه
کره ۱ قاشق سوپخوری


فر رو با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای شروع تمام مواد خشک رو همراه شکر داخل ظرف بزرگی مخلوط میکنیم. اینکه میگم بزرگ چون حجم مواد زیاده. پودر کاکائو رو هم حتما الک کنید تا گلوله ای داخلش باقی نمونه. 

در ظرف دیگه ای تخم مرغ, وانیل و روغن رو مخلوط میکنیم.موز له شده, شیر و آب گرم رو اضافه میکنیم. دمای آب گرم باید اینقدری باشه که انگشت رو نسوزونه. 

وسط مواد خشک رو گود میکنیم و و مواد مایع رو داخلش میریزیم. مخلوط میکنیم اینقدری که گلوله ای باقی نمونه و مخلوط یکدستی داشته باشیم. زیاد هم زدن کیک باعث سفت و خشک شدن بافت کیک میشه. 


میتونیم حدود ۳/۴ پیمانه گردو خرد شده یا هر مغز دیگه ای رو آخر کار به مواد اضافه کنیم.

قالب مورد نظر رو چرب میکنیم. دقت کنیم که حجم مواد زیاده و حین پخت پف زیادی میکنه. پس از هر قالبی استفاده میکنیم حواسمون باشه که فقط ۱/۲ قالب رو پر کنیم تا سر ریز نشه. 
زمان پخت هم بستگی به سایز قالب داره, اگر از قالب مستطیل ۹ در ۱۳ اینچی استفاده کنیم زمان پخت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه خواهد بود ولی اینبار من از یه قالب عمیق حلقه ای استفاده کردم و تقریبا ۱ ساعت زمان برد.

کیک رو بعد از پخت ۱۰ دقیقه ای استراحت میدیم و از قالب خارج میکنیم. صبر میکنیم تا کاملا از حرارت بیافته و به دمای محیط برسه.


و اما برای گاناش, از هر شکلاتی که ترجیح میدیم میشه استفاده کرد, شکلات تلخ یا شیری. شکلات رو خرد میکنیم  و داخل ظرفی کنار میگذاریم. خامه و کره رو مخلوط میکنیم و روی حرارت میگذاریم. به محض اینکه جوش اومد خاموش میکنیم و مایع داغ رو روی شکلات میریزیم. ۵ دقیقه بهش دست نمیزنیم و زمان میدیم. بعد با یه همزن دستی فلزی اونقدری هم میزنیم تا مایع یکدستی داشته باشیم.
* تا یادم نرفته, بگم که خامه صبحانه برای اینکار مناسب نیست. باید از خامه رقیق استفاده کنیم.


گاناش رو روی کیک میدیم. برای اینکار بهتره کیک رو روی یه توری روی سینی بگذریم. اگه خواستید مثل من چیزی روی گاناش بریزید تا گرمه اینکار رو بکنید.
بهتره بگذاریمش یخچال تا گاناش کامل خودش رو بگیره.


source:joyofbaking.com

4 comments:

  1. با سلام و خسته نباشید دستتون درد نکنه عالیییییی شده .یه سوال داشتم چایگزینی برای جوش شیرین وجود داره ؟ممنون از پاسخگوییتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      برای کیک هایی که بافت اسیدی دارند بهتره از جوش شیرین استفاده بشه چون بکینگ پودر در محیط اسیدی خوب عمل نمیکنه و کیک پف خوبی نخواهد دشت و ممکنه خمیر بمونه. کیک شکلاتی هم بافت اسیدی داره. اکثر اوقات برای کیک های شکلاتی فقط از جوش شیرین استفاده میشه. عملا جایگزینی نداره. میتونید یه کمی مقدار بکینگ پودر رو به جاش زیاد کنید. ولی کلش رو رو با بکینگ پودر جایگزین نکنید چون بکینگ پودر زیاد کیک رو تلخ میکنه.

      Delete
  2. خامه رقیق منظورتون چه خامه ای هست ؟ از کجا باید گیر بیارم ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. خامه صبحانه هایی که در ایران داریم معمولا سفت هستند و نمیشه مستقیما رو شعله گرمشون کرد. منظورم خامه ای هست که رقیق باشه و بتونید مثل شیر روی گاز گرمش کنید.
      نمیدونم کجا زندگی میکنید که بگم از کجا تهیه کنید. ولی ایران هم یادمه یه خامه هایی بود که رقیق بودند نه سفت مثل خامه صبحانه. اگر خارج از ایران هستید که پیدا کردنش براتون راحته چون اصلآ خامه صبحانه وجود نداره.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...