Pages

Tuesday, August 18, 2015

کلوچه موراوی


این کلوچه خوشمزه یک کلوچه از سرزمین چک, با double filling هست, یه کرم پنیری برای داخل کلوچه و مربا هم برای روش, همراه یک پوشش کرانچی که streusel گفته میشه. در نوع سنتی از مربای آلو و پنیر quark استفاده میشه. ولی هردو قابل جایگزینی هستند.
میشه از هر مارمالادی  استفاده کرد. در تهیه مارمالاد معمولا از ژلاتین یا پکتین استفاده میشه که موجب غلیظ شدن میشه و وقتی کلوچه حین پخت پف میکنه احتمال سر ریز شدن مارمالاد کمتر هست. اینکه مارمالاد تیکه میوه داشته باشه یا نه هم سلیقه ایه. جایگزین پنیر رو هم در مواد اولیه میگم. 


برای کلوچه :
آرد ۳ تا ۳,۱/۲ پیمانه
شکر دانه ریز ۱/۲ پیمانه
شیر ولرم ۱ پیمانه
کره ۱/۳ پیمانه ( ۷۵ گرم )
مایه خمیر ۴ قاشق چایخوری
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ ۲ عدد 

برای روی کلوچه :
مارمالاد ۲/۳ پیمانه 
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
آرد ۱/۳ پیمانه
شکر قهوه ای ۱/۴ پیمانه
کره ۳ قاشق سوپخوری
دارچین ۱ پینچ (اختیاری) 

برای داخل کلوچه:
زرده تخم مرغ ۱ عدد 
پودر قند 
۲ پیمانه پنیر quark (یا پنیر ricotta, یا farmer cheeseیا اگر هیچ کدوم در دسترس نبود از cream cheese استفاده میکنیم)



برای شروع مایه خمیر رو همراه نیمی از شیر ولرم و یک قاشق سوپخوری از شکری که داشتیم مخلوط میکنیم و ۱۰ دقیقه ای زمان میدیم تا عمل بیاد. اگر مایه خمیر فوری استفاده میکنیم نیازی به صبر کردن نیست.
کره آب شده (نباید داغ باشه), باقی شیر و شکر رو مخلوط و به مایه خمیر اضافه میکنیم.  زرده ها رو هم میریزیم.

ارد و نمک رو جداگونه مخلوط و کم کم به مواد اضافه میکنیم. خمیر رو هم میزنیم. وقتی جمع شد روی سطح آرد پاشی شده منتقلش میکنیم و 10 دقیقه ورز میدیم. من حدودا ۳,۱/۴ پیمانه آرد استفاده کردم. اگر از آرد همه منظوره استفاده کنید همین حدود که گفتم میشه.

خمیر رو داخل کاسه ای که کمی چرب باشه قرار میدیم و روش رو میپوشونیم، مدت 1 ساعت استراحت میدیم تا حجیم بشه.

برای مواد داخلی پنیر, زرده و پودر قند رو مخلوط میکنیم. مقدار پودر قند رو نگفتم چون سلیقه ایه. هرقدر که شیرینیش براتون کافیه اضافه کنید.

برای روی کلوچه هم, کره که به دمای محیط رسیده رو با ارد و شکر قهوه ای و دارچین مخلوط میکنیم.  من البته دارچین نریختم چون از مارمالاد گیلاس و بلوبری  استفاده کردم و فکر کردم هماهنگی نداره. باید گلوله گلوله بشه. با سر انگشت کره رو به خورد ارد میدیم. اگر خیلی خمیری شد کم کم آرد اضافه میکنیم و اگر زیاد از حد پودری شد کره اضافه میکنیم.این میشه streusel.

بعد از 1 ساعت وقت شکل دادن خمیره. خمیر خیلی نرمیه و راحت شکل میگیره. خمیر رو به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم میکنیم. خمیرها رو گلوله میکنیم و روشون رو میپوشونیم, ۲۰ دقیقه ای استراحت میدیم. فر رو هم روشن میکنیم با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت تا گرم بشه.

برای پر کردن خمیر, هر گلوله رو باز میکنیم, یه قاشق غذاخوری پنیر وسطش میگذاریم. لبه های خمیر رو با دو قطره آب خیس میکنیم. دو طرف خمیر رو به هم میچسبونیم بعد از اطراف خمیر رو میاریم وسط و مثل بقچه جمعش میکنیم. برای اینکه مطمئن شیم باز نمیشه انتهای بقچه رو چند بر روی هم میاریم و به هم فشار میدیم. خمیر گلوله شده رو مثل کوفته بین دو دست نچرخونید که متلاشی میشه. خمیر رو از سمت بسته شده روی سینی فر میچینیم.
من از پنیر ریکوتا استفاده کردم, ترکیب رقیق تری داره و کار کردن باهاش یک کم مشکل تره, ولی معمولا یه دونه رو که خراب میکنی دیگه بقیش درست میشه.


خمیرها رو با فاصله زیاد میچینیم چون زیاد پف میکنه. کف یه استکان یا چیزی شبیه اون رو اردی میکنیم و روی خمیرها فشار میدیم تا گود بشه. داخل هر کدوم رو با مارمالاد پر میکنیم. سفیده تخم مرغ رو با قلم مو دور خمیر میمالیم. streusel رو میپاشیم روشون.


حدود ۲۰ دقیقه داخل فر می پزیم, یا کمی بیشتر تا خمیر طلایی بشه.


مثل همه خوشمزه های دیگه ورژن های مختلفی از این دستور هست. میتونیم جای پنیر و مارمالاد رو عوض کنیم یا اینکه فقط یکیش رو روی خمیر بریزیم و داخلش چیزی نگذاریم. 


Enjoy ... ...............

source : barbarabakes.com

1 comment:

  1. وای این خیلی عالی و هوس انگیزه عاطفه جون ، دستتون درد نکنه
    باید حتما امتحانش کنم ، ممنون عزیزم

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...