Pages

Thursday, January 7, 2016

اسکن لیمو و کرنبری


دوستانی که پیگیر من و خوشمزه خونه هستند دیگه حتما میدونند که من چه ارادت ویژه ای نسبت به جناب لیمو ترش دارم :)
این هم یه شیرینی یا کلوچه خوشمزه دیگه با جناب لیمو ترش و حضور افتخاری کرنبری.

مواد اولیه :
آرد ۲ پیمانه
کره ۱/۲ پیمانه ( ۱۱۵ گرم )
شیر ۱/۴ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
خامه ۲ قاشق سوپخوری
شکر ۳ قاشق سوپخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری 
رنده پوست ۲ عدد لیمو درشت 
کرنبری خشک ۱/۲ پیمانه

برای آیسینگ :
پودر قند ۱ پیمانه
آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق سوپخوری


برای شروع فر رو با حرارت 375 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
همین اول کار بگم که برای این دستور میتونیم از دستگاه غذا ساز (food processor) برای مخلوط کردن مواد استفاده کنیم چون برعکس کیک ها تخم مرغ نیاز به هم زدن زیاد نداره و با مواد خشک مخلوط کردن رو شروع میکنیم.
به عنوان لیمو هم میتونیم از لیمو ترش زرد یا سبز استفاده کنیم. 

آرد, شکر و بکینگ پودر رو با هم مخلوط میکنیم. کره که به دمای محیط رسیده رو اضافه میکنیم و با دست یا دستگاه مخلوتشون میکنیم تا ذرات آرد کاملا به کره آغشته بشه و گلوله ای باقی نمونه. رنده پوست لیمو رو هم با مواد مخلوط میکنیم. حواسمون باشه که منظور از رنده شده پوست لیمو فقط قسمت سبز یا زرد پوست لیمو هست.
تخم مرغ، خامه و شیر رو اضافه میکنیم.


نکته خیلی مهم اینکه اگر از آرد all purpose استفاده میکنیم میزان آرد همونیه که تو دستور هست. اگر نه بسته به نوع آرد مقدارش کم یا زیاد میشه. در این صورت کاری که میشه کرد اینه که قاشق قاشق شیر اضافه کنید. ترجیحا از ارد کامل استفاده نکنید.
در هر صورت آرد رو بیش از اندازه نمیریزیم چون سفت شدن خمیر از افزایش حجم حین پخت جلوگیری میکنه. همین که مواد خوب مخلوط شدند کافیه.

خمیر رو از دستگاه خارج میکنیم و کرنبری خشک رو مخلوط میکنیم. خمیر آماده رو روی سطح آرد پاشی شده با وردنه باز میکنیم، به ضخامت 1 سانتی متر.
اگر روش تهیه باقی اسکن هایی که تا به حال پختم نگاه کنید, میبینید که در روش سنتی و ساده تر خمیر گرد باز میشه و مثل پیتزا برش میخوره. اینبار ولی چون مهمون داشتم و به عنوان شیرینی با چای عصرونه میخواستم سرو کنم قالب زدم که سایزش مناسب تر باشه.
داخل سینی فر که کمی چرب شده یا روی کاغذ شیرینی پزی میچینیم و داخل فر که گرم شده میپزیم، برای حدودا 15-12 دقیقه.


بعد از پخت زمان میدیم تا خنک بشه.
برای آماده کردن آیسینگ پودر قند و آبلیمو رو مخلوط میکنیم و حسابی هم میزنیم تا پودر قند کاملا حل بشه. نسبت پودر قند به آبلیمو ظاهرا زیاده ولی هرچی پودر قند بیشتری اضافه کنیم مایع رقیق تر میشه. 

روی اسکن ها رو به آیسینگ آغشته میکنیم. خود شیرینی خیلی کم شیرین هست و ایسینگ نقش مهی در مزه اسکن داره, پس حذفش نکنید.


آیسینگ اولش رقیقه ولی در مجاورت هوا خشک میشه. من زمان دادم ایسینگ روی اسکن ها  خشک شد و یه بار دیگه شیرینی رو بهش آغشته کردم. 


اگر لیمو در دسترس ندارید همین دستور رو با پرتقال آماده کنید که اون هم عالی میشه.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...