Pages

Saturday, April 21, 2018

شیرینی انگشتی گردویی


دستور انگشتی مربایی رو که سه سال پیش نوشته بودم، با کلیک کردن روی اسمش به دستورش میرسید. ایشون هم با خمیر پایه تقریبا مشابه، ورژن گردویی ایشون هستند. البته فیلینگ شیرینی مشابه فیلینگ پای گردو هست، به همین خاطر هم اسم کامل شیرینی، انگشتی پای گردویی میشه. ولی خوب چون خیلی طولانیه بهش میگم شیرینی پای گردو یا شیرینی انگشتی گردویی.
میخوام این بحث رو کش ندم، انگاری نمیشه اصلا. خوب اسم واقعی این دسته کوکیها که وسط خمیر رو برای پُرکردنش با شست انگشت سوراخ میکنیم Thumbprint Cookies هست. حالا فکر کنید من اگه بخوام خیلی دقیق ترجمه کنم و سخت بگیرم، اسم این شیرینی ها میشه شست انگشتی پای گردویی. حالا بفرمایید شیرینی شست انگشتی پای گردویی !!!!

مزش بینظیره ... ...............

مواد اولیه :
کره 1 پیمانه (227 گرم)
شکر 1/3 پیمانه
شکر قهوه ای 1/4 پیمانه
آرد 2 پیمانه
زرده تخم مرغ 2 عدد 
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
پودر قند (اختیاری)

برای فیلینگ:
کره 1/4 پیمانه (56 گرم)
1/4 پیمانه corn syrup
گردو خرد شده 1 پیمانه
زرده تخم مرغ 1 عدد
شکر 2 قاشق سوپخوری
شکر قهوه ای 2 قاشق سوپخوری
دارچین 1/4 قاشق چایخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1 پینچ
نمک 1 پینچ



corn syrup باعث افزایش کیفیت شیرینی و ماندگاری بیشتر میشه. میتونید با گلوکوز یا عسل جایگزینش کنید.


برای فیلینگ، کره رو روی حرارت آب میکنیم و شکرها، نمک و 
corn syrup رو باهاش مخلوط میکنیم. زرده تخم مرغ رو هم اضافه میکنیم، سریع هم میزنیم تا مبادا زرده قبل از مخلوط شدن بپزه. گردوهای ریز شده رو هم میریزیم. من گردوها رو کمی بو دادم که کمک میکنه طعم و مزه گردو قوی تر بشه.
زمان میدیم تا شکرها کامل حل بشند که چند دقیقه بیشتر طول نمیکشه. از روی حرارت برمیداریم و دارچین، جوز هندی و وانیل رو اضافه میکنیم. مخلوط رو کنار میگذاریم تا خنک بشه.


برای تهیه خمیر،کره و تخم مرغ باید به دمای محیط رسیده باشند. کره و شکرها رو با هم اینقدری هم میزنیم تا نرم و کرمی شکل بشه. زرده ها و وانیل رو اضافه میکنیم.
ارد و نمک رو مخلوط و به مواد اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه. آرد بیشتری هم اضافه نمیکنیم.
فر رو با دمای 350 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
از خمیر گلوله هایی با قطر 2ونیم سانتیمتر درست میکنیم و اونها رو داخل سینی فر که کاغذ شیرینی پزی داخلش پهن کردیم میچینیم, با فاصله.
با انگشت داخل گلوله های خمیر حفره ای ایجاد میکنیم. من از دسته یک قاشق چوبی که کاملا گرد بود برای اینکار استفاده کردم. خمیر شیرینی حین پخت پهن میشه پس حفره ها رو عمیق تر ایجاد میکنیم تا به اندازه کافی فضا برای فیلینگ باقی بمونه.


فیلینگ گردویی حین خنک شدن غلیظتر شده. داخل خمیرها رو باهاش پرمیکنیم، حدود یک قاشق چایخوری.

شیرینی ها رو مدت 14-13 دقیقه میپزیم. بعد از پخت ۱۰ دقیقه ای زمان میدیم تا خنک بشه بعد از سینی خارج میکنیم چون به شدت شکننده هست.

حین پخت مواد گردویی کمی پف میکنه ولی بعد از خارج کردن از فر این پف میخوابه. وقتی کاملا سرد شد میتونیم روش رو کمی پودر قند بپاشیم. صرفا جهت خوشکلی بیشتر، اگرنه شیرینیشون به اندازه هست.



** یه نکته مهم؛ خمیرهاتون رو که گلوله میکنید بلافاصله هم داخلش رو سوراخ کنید. اگه نه در مجاورت هوا کمی خشک میشند و موقع فشار خوردن، ترک میخورند.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...