Pages

Wednesday, November 2, 2022

لينزر بادامى مربايى


يكى از خوشمزه ترين و بهترین دستورهاى شیرینی مربایی هست  که تا الان امتحان کردم, ۲ تا بیسکویت بادامى که مربای خوشمزه بینشون قرار میگیره و به خاطر وجود بادام و نشاسته بافت تردى داره. درعين حال با رطوبتى كه از مربا ميگيره آب ميشه در دهان كه همون لحظه مستقيم راهى حال و هواى بهشت ميكنه آدم رو 😂😅
همينجا تفاوتش با شيرينى مربايى ايرانى كه مشهدى، آلمانى يا هر اسم ديگه اى بهش ميديم رو بگم. در لينزر حتما از آرد آجيلها استفاده ميشه، معمولا فندق و بادام. روى شيرينى هم فقط پودر قند لازم داره.
بی نظیره .. …….

مواد اولیه :

کره 227 گرم
آرد 415 گرم
پودر قند 200 گرم
نشاسته ذرت 15 گرم
پودر بادام 90 گرم
نمک 1/8 قاشق چایخوری 
عصاره بادام 1/2 قاشق چايخورى
پودر هِل 1/2 قاشق چايخورى
بكينگ پودر 1/4 قاشق چايخورى
زرده تخم مرغ 4 عدد
مربا 3/4 پیمانه
پودر قند اضافی 

نكته : وزن هر كدوم از زرده ها 18 تا 20 گرم باشه

برای شروع کره و تخم مرغ حتما بايد هم دماى محيط باشند.
كره رو با پودرقند مخلوط میکنیم و اونقدری با همزن ميزنيم تا کاملا کرمی شکل بشه. 
عصاره بادام و هِل رو اضافه ميكنيم. زرده هاى تخم مرغ رو یکی یکی اضافه میکنیم، بعد هم پودر بادوم.
نشاسته، آرد، نمك و بکینگ پودر رو با هم الك ميكنيم و مخلوط باقى مواد میکنیم تا خمیر جمع بشه. به هیچ وجه آرد بیشتری اضافه نمیکنیم. 
خمیر رو جمع میکنیم, مثل یه دیسک ضخیم باز میکنیم و داخل نایلون میگذاریم و 2-1 ساعت در یخچال استراحت میدیم.


خمیر رو از یخچال خارج میکنیم, بین دو تا نایلون یا کاغذ شیرینی پزی با کمک وردنه باز میکنیم, با ضخامت 5 تا 6 میلیمتر.
قالب زدن رو طبق عکس انجام بدید. قالب لينزر معمولا 5.5 سانت هست و برای برش وسط از قالب 2.5 سانتى مناسبه. قالبهاى من ولى متفاوت بودند. بزرگه 7 سانته تقريبا.


هربار  در ارد بزنید تا به خمیر نچسبه.
کوکی ها رو در دو سینی مجزا بچینید, روی سینی فر که کاغذ شیرینی پزی گذاشتید.
‏‎فر رو باید از قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن کرده باشیم تا گرم بشه. مدت 13 تا 15 دقیقه برای پخت کوکی های کامل و 11 تا 13 دقیقه برای کوکی های حفره دار لازمه. 


مسلما براى انار سايز كوچيك كه درست كردم زمان خيلى كمترى لازمه. هروقت كناره هاى شيرينى كمى قهوه اى شد، كوكى رو از فر خارج كنيد.
‏‎از فر که درشون آوردیم 2 دقیقه میگذاریم تا از حرارت بیفتند و از سینی خارج میکنیم.

بعد از اینکه کوکی ها كاملا خنک شدند, روی کوکی هاى حلقه اى پودر قند میپاشیم, كمى مربا وسط کوکی کامل میگذاریم و کوکی دوم رو کمی روش فشار میدیم. من از مارمالاد توت فرنگى استفاده کردم.


همین الان قابل سرو هست ولی بهتره یه کم بمونه تا کوکی ها رطوبت مربای وسطشون رو جذب کنند و نرم بشند، من يك روز زمان ميدم بهشون 😉
نوش جااااان


 

1 comment:

  1. فوق‌العاده است . دست شما درد نکنه خانم هنرمند .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...