دستور نان نرم سبوس دار رو پیش از این نوشته بودم. اینبار همون نون رو بدون سبوس درست کردم با ظاهری متفاوت، شبیه پیتزا.
توضیحات تقریبا مثل قبله ولی دوباره مینویسمشون.
برای خمیر :
آرد 350 گرم
پودر خمیرترش 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 60 سی سی (4 قاشق سوپخوری)
شیر 200 سی سی (3/4 پیمانه)
برای روی نان :
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
جو دوسر پرک - کنجد - تخم خرفه - تخم کتان یا هر دانه دیگه ای که در دسترسه
برای شروع خمیرترش و شکر رو داخل شیر ولرم میریزیم و 10 دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد و پف کنه.
آرد رو داخل کاسه میریزیم و وسطش رو گود میکنیم مثل یه چاله کوچک. روغن زیتون، نمک و مایه خمیر رو وسط آرد میریزیم و با دست خمیر رو هم میزنیم تا یکدست بشه.
خمیر رو روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و 10 دقیقه ای ورز میدیم. داخل کاسه رو با یکی دو قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخل ظرف برمیگردونیم.
روش رو میپوشونیم و 1 ساعت بهش استراحت میدیم تا حجمش زیاد بشه.
بعد از 1 ساعت باید به خمیر شکل بدیم. به صورتهای مختلف میشه بهش فرم داد. کاری که من انجام دادم به این ترتیبه :
خمیر رو به 2 قسمت تقسیم میکنیم. خمیرها رو با وردنه یا دست باز میکنیم به شکل دایره. ضخامت خمیر 1 سانت باشه کافیه. روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار میدیم. بوسیله قاشق چوبی که سرش صاف باشه یا کفگیر کتلت روی خمیرها رو برش میدیم مثل برشهای پیتزا. فقط ذقت میکنیم که برشها در حین عمیق بودن نباید خمیر رو کامل ببره. تکه ها باید کمی به هم چسبیده بمونند. تو عکس تقریبا مشخصه.
روی خمیر ها رو با پارچه سبکی میپوشونیم و مجددا 30 دقیقه استراحت میدیم. فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای روی نانها، آب سرد و آرد رو مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا غلیظ بشه. میگذاریم تا سرد بشه.
بعد از اینکه خمیر دوباره پف کرد و مخلوط آرد و آب کامل خنک شد، با قلم مو به آرومی مقداری از مخلوط روی خمیرها میمالیم.
مثل عکس زیر روی هر برش یه چیزی میریزیم. من از کنجد سفید و سیاه، تخم کتان و جودوسر پرک استفاده کردم. این قسمت کار هم دیگه سلیقه ایه.
داخل فر قرارشون میدیم تا بپزند، مدت 15 دقیقه با حرارت 400 درجه فارنهایت، بعد یه ربع حرارت رو کم میکنیم تا 350 درجه فارنهایت مدت 15 تا 20 دقیقه، تا زمانی که خوب طلایی بشند.
خوب، اگه قرار باشه یه کاری رو همیشه انجام بدیم بهتره بهش تنوع بدیم تا برامون تکراری و خسته کننده نشه.
همین خمیر رو میشه هر بار به یه شکل درش بیاریم یا گاهی داخلش خوراکیهایی اضافه کنیم مثل کشمش، گردو، سبزیجات معطر ...
همین خمیر رو میشه هر بار به یه شکل درش بیاریم یا گاهی داخلش خوراکیهایی اضافه کنیم مثل کشمش، گردو، سبزیجات معطر ...
فقط بوی نون نیست، بوی عشق میده
:-)
Vay atefeh Jon cheghad aly ,,vaghean alye by nazire nemidonam chy begam kheili dostesh dashtam ,mamnun azizam kheili dostd daram ghesmate nonato ,,kheili Khob dorost mikonishon
ReplyDeleteممنون عزیزم
Deleteخیلی لطف داری به من
:-)
Atefeh jan kheili khoshgelan in nona ,, delam raftam barashon, bebakhshid ye soal dar morede in shir va roghan ke be sisi neveshteid dashtam cheghad peimane mishe??mamnun
ReplyDeleteعزیزم 200 سی سی تقریبا 3/4 پیمانه میشه و 60 سی سی میشه 4 قاشق سوپخوری
Delete:-)
خیـــــــــــــــــــلی خوشگله عاطفه جوون خیلی خوشمزست کاش الان میشد بخورمش
ReplyDeleteای جون ن ن ن ن
Deleteمرسی لیلا جون
چه خوب از اب در اوردي عاطفه جون
ReplyDeleteخيلي خوشگله ****
چشمات خوشکله دوستم
Delete:-)
کاملا نرم بودنش رو میشه حس کرد . خیلی عالییییییییییییی شده . دستت درد نکنه خانمی .
ReplyDeleteقربونت عزیزم
Deleteدرست کن واسه خودت و دخمل خوشگلت
:-)
به به به این نون....
ReplyDeleteآفرین به این نانوا
عالی شده و عکسش می گه بیا منو بخوررررررررررررر
مرسی دوست هنرمندم.
منتظرت هستم.
www.chefnegin.com
خیلی ممنون از شما با این نون خوشمزتون امیدوارم منم که درست می کنم همینطور بشه.
ReplyDeleteممنون پروین جون
Deleteدرست کن
حتما خوب میشه
خیلی راحته
:-)
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteبه به چه نون خوشمزه ای شده ... دست گلت در نکنه you are an amazing baker
ReplyDeleteممنون زارا جونم ... دیگه این آقای شوهر وقت نمیکنه نون بپزه
Deleteمجبورم خودم بپزم
اینه که خلاقیتم هر دفعه گل میکنه
:D
چرا؟ مگه قبلاً شوهرت میپخت؟ :) هر بار که پست نون میذاری دلم میخواد فرداش درست کنم ولی یکماهه که کربو هیدرات رو توی کم میگیرم تا ببینم چه گلی بسرم میزنم!! :). ولی حتماً یکروز 5 برابر از این خمیر می گیرم و یه روز خودکشی می کنم :) کلی عقب افتادم. منم عاشق نون گرم هستم
Deleteیه چیزی میگم دلت نخواد ها !!!!!
Delete:D
راستش همیشه شنبه صبحها شوهرم نون بربری درست میکنه
برای یک هفته
جات خالی
صبح روز تعطیل نون گرم و نیمرو
کلا ما اصلا نون نمیخریم
به ندرت پیش بیاد
الانم که گاهی من میپزم بیشتر شوهرم میخوره
الان منتظرم یه شنبه ای وقت کنه نون بربری بپزه
دستورش رو بنویسم
already دلم خواست :)
Deleteبه به، منتظریم تا ببینیم
به به.دلم خواست..عاطفه خیلییییییی ایده شکلش خوشم اومد..واقعا تنوع توی ظاهر نون های تکراری هم خیلی عالیه....مرسییییییییییییی
ReplyDeleteسلام عاطفه واقعا که خیلی خوب پختیش و خیلیم باید خشمزه باید باشه من یک امتحانی کنم بپزمش چجوری میشه مثل دست پخت تو میشه یا نه
ReplyDeleteخیلی ممنون سر آشپز
به به ظاهرش که عالیه.عاشق انواع نونم من.دست گلت درد نکنه :)
ReplyDeleteممنون دوستای گلم
ReplyDelete:-)
atefe joon khamires ro gereftam ..omidvaram betonam daresh biaram..
ReplyDeleteman ke delam zaaf raft vasash .kheili khoshkelan in nona ,manam mikham dorosteshon konam
ReplyDeleteآسونند همه عزیزم
Deleteدرست کن و لذتش رو ببر عزیزم
نوش جونت
:-)
salam atefeh jon man in nono emroz dorost kardam vase bare aval khob bod ,azash razi bodam bazam merc vase amozeshaye khobet
ReplyDeleteنوش جون عزیز :-)
Deleteعاطفه جان
ReplyDeleteاول اینکه ممنون بابت این رسپی و همینطور رسپی های خوب دیگه ای که تو وبلاگ گذاشتید. خیلی از نونها رو من سیو کردم تا درست کنم.
این نون رو به عنوان اولین رسپی از وبلاگتون درست کردم. عالی شد. واقعا ازتون ممنون. چزو رسپی هایی شد که ازین به بعد درست میکنم
فقط یه ایرادی نونی که من درست کردم داشت. روش مثل عکس های شما رنگ رنگش تغییر نکرد. کاملاااااا سفید مونده. درحالیکه از همون ترکیب اب و ارد استفاده کردم
قلق خاصی داشته که من انجام ندادم؟
البته این ایراد نیست. مهم اینه که نون خیلی خوبی هست و خوشمزه و بافت خیلی خوبی هم داره. اما دلم میخواد دفعه بعد به ظاهرش هم به خوشرنگی نونهای شما بشه
نوش جون فریبا جون
Deleteدر هر حال روی نون طلایی میشه مثل نون من
و ترکیب آرد و آب کمک میکنه بیشتر طلایی بشه
اگر نشده شاید فرتون به اندازه کافی داغ نبوده که در این صورت نون هم خیلی پف نمیکنه
ولی اگه با پف نون مشکلی نداشتید یعنی اینکه عجله کردید و زود از فر درش آوردید
زمان پخت درمورد نونها میتونم بگم حدودیه
همونطور که تو خط آخر دستور هم گفتم تا زمانی که نون طلایی بشه صبر میکنیم
امیدوارم دفعه دیگه مشکلی نداشته باشید دوست من
ممنون از راهنماییتون عاطفه جان
Deleteپف نون که ایرادی نداشت. پس این بار بیشتر میذارم تو فر بمونه
ببخشید دیر سر زدم ناامید شده بودم فکر پست های قدیمی رو دیگه چک نمیکنید
سلام عاطقه خانم. من تازه با وبلاگ شما اشنا شدم. وبلاگ خیلی مفیدی هست ممنونم ازتون. من این نون نرم رو درست کردم. خیلیییییییییییییییییییییییییییییییییییی خوب شد. روش هم طلایی شدش. با همسرم قرار گذاشتیم یه کم سرمون خلوت شدش همه دسرها و نونهاتون رو امتحان کنیم. خیلی خیلی از وقتی که میذارید ممنونم.
ReplyDeleteنوش جون عزیزم
Deleteخوشحال شدم از خوندن پیغامتون :-)
خسته نباشید بسیار جالب بود . من یک سوال دارم از شما . اجاق گاز من قدیمی هست و روی دکمه فر آن فقط شماره از 1 تا 8 داره حالا سوالم اینه که برای پختن این نان روی چه شماره ای باید فر را بگذارم من همیشه با این مسئله مشکل دارم که چه شماره از فر من برابر با دستور تهیه ان هست که شما میدهید ممکنه منو راهنمایی کنید ممنون میشم
ReplyDeleteمن خیلی کم با فرهای شماره دار کار کردم
Deleteدوست عزیز
اگر دمای 350 تا 325 درجه فارنهایت لازم باشه روی 5.5 خوبه
و برای 375 تا 400 درجه فارنهایت 6 تا 6.5 استفاده کنید
برای این نون هم 6.5 به نظرم خوبه
به هرحال بعد از یکی دوبار پختن دستتون میاد
khaili mamnon, man dorstesh kardam, vaghean none khoshmaze va khoshgelieee.dasteton dard nakone.
Deleteسلام
ReplyDeleteمن اين نون رو درست كردم و عالى شد
فقط روى نون طلايى نشد و من با gril طلاييش كردم
كاش ميتونستم عكسشو بفرستم براتون
ممنون بابت دستور خوبتون
نوش جون عزیز :)
Deleteسلام، اينو درست كردم، عالى شد مرسى، دستتون درد نكنه.
ReplyDeletenooshe joon golam :)
Deleteسلام عاطفه جون پودرخمیرترش راچطورمی شه تهیه کرد؟من که می پرسم فقط خمیرمایه رانشون می دن .
ReplyDeleteفلورا جون
ReplyDeleteمنظورم از خميرترش همون مايه خمير هست عزيزم
عاطفه جون مثل همیشه عالیه
ReplyDeleteفقط ایکاش میگفتی 350 گرم ارد چند پیمانه میشه
سلام عزيز
Deleteميشه حدودا ٣ پيمانه
سلام
ReplyDeleteمن نان چالا و نان بربری رو با دستورات شما پختم عالی شدن
ولی این رو که درست کردم اصلا پف نکرد داخل فر
مثل نون پیتزا شد
چه طور بدون اینکه تخم مرغ داشته باشه انقدر پف کرده؟
اشکال کارم کجا بوده
خوشحال میشم راهنماییم کنید