Pages

Friday, October 26, 2012

نان نرم




دستور نان نرم سبوس دار رو پیش از این نوشته بودم. اینبار همون نون رو بدون سبوس درست کردم با ظاهری متفاوت، شبیه پیتزا.

توضیحات تقریبا مثل قبله ولی دوباره مینویسمشون.

برای خمیر : 
آرد 350 گرم
پودر خمیرترش 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 60 سی سی (4 قاشق سوپخوری)
شیر 200 سی سی (3/4 پیمانه)

برای روی نان :
آرد 1/2 قاشق سوپخوری
آب سرد 1/2 پیمانه
جو دوسر پرک - کنجد - تخم خرفه - تخم کتان یا هر دانه دیگه ای که در دسترسه


برای شروع خمیرترش و شکر رو داخل شیر ولرم میریزیم و 10 دقیقه صبر میکنیم تا عمل بیاد و پف کنه.
آرد رو داخل کاسه میریزیم و وسطش رو گود میکنیم مثل یه چاله کوچک. روغن زیتون، نمک و مایه خمیر رو وسط آرد میریزیم و با دست خمیر رو هم میزنیم تا یکدست بشه.

خمیر رو روی سطح تمیز آردپاشی شده ای قرار میدیم و 10 دقیقه ای ورز میدیم. داخل کاسه رو با یکی دو قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخل ظرف برمیگردونیم.
روش رو میپوشونیم و 1 ساعت بهش استراحت میدیم تا حجمش زیاد بشه.



بعد از 1 ساعت باید به خمیر شکل بدیم. به صورتهای مختلف میشه بهش فرم داد. کاری که من انجام دادم به این ترتیبه :
خمیر رو به 2 قسمت تقسیم میکنیم. خمیرها رو با وردنه یا دست باز میکنیم به شکل دایره. ضخامت خمیر 1 سانت باشه کافیه. روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار میدیم. بوسیله قاشق چوبی که سرش صاف باشه یا کفگیر کتلت روی خمیرها رو برش میدیم مثل برشهای پیتزا. فقط ذقت میکنیم که برشها در حین عمیق بودن نباید خمیر رو کامل ببره. تکه ها باید کمی به هم چسبیده بمونند. تو عکس تقریبا مشخصه.


روی خمیر ها رو با پارچه سبکی میپوشونیم و مجددا 30 دقیقه استراحت میدیم. فر رو با حرارت 400 درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
برای روی نانها، آب سرد و آرد رو مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا غلیظ بشه. میگذاریم تا سرد بشه.

بعد از اینکه خمیر دوباره پف کرد و مخلوط آرد و آب کامل خنک شد، با قلم مو به آرومی مقداری از مخلوط روی خمیرها میمالیم.
مثل عکس زیر روی هر برش یه چیزی میریزیم. من از کنجد سفید و سیاه، تخم کتان و جودوسر پرک استفاده کردم. این قسمت کار هم دیگه سلیقه ایه.


داخل فر قرارشون میدیم تا بپزند، مدت 15 دقیقه با حرارت 400 درجه فارنهایت، بعد یه ربع حرارت رو کم میکنیم تا 350 درجه فارنهایت مدت 15 تا 20 دقیقه، تا زمانی که خوب طلایی بشند.


خوب، اگه قرار باشه یه کاری رو همیشه انجام بدیم بهتره بهش تنوع بدیم تا برامون تکراری و خسته کننده نشه.



همین خمیر رو میشه هر بار به یه شکل درش بیاریم یا گاهی داخلش خوراکیهایی اضافه کنیم مثل کشمش، گردو، سبزیجات معطر ...



عاشق عطر نونم ... وقتی تو فر داره میپزه عطرش تو خونه میپیچه
فقط بوی نون نیست، بوی عشق میده
:-)

45 comments:

  1. Vay atefeh Jon cheghad aly ,,vaghean alye by nazire nemidonam chy begam kheili dostesh dashtam ,mamnun azizam kheili dostd daram ghesmate nonato ,,kheili Khob dorost mikonishon

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون عزیزم
      خیلی لطف داری به من
      :-)

      Delete
  2. Atefeh jan kheili khoshgelan in nona ,, delam raftam barashon, bebakhshid ye soal dar morede in shir va roghan ke be sisi neveshteid dashtam cheghad peimane mishe??mamnun

    ReplyDelete
    Replies
    1. عزیزم 200 سی سی تقریبا 3/4 پیمانه میشه و 60 سی سی میشه 4 قاشق سوپخوری
      :-)

      Delete
  3. خیـــــــــــــــــــلی خوشگله عاطفه جوون خیلی خوشمزست کاش الان میشد بخورمش

    ReplyDelete
    Replies
    1. ای جون ن ن ن ن
      مرسی لیلا جون

      Delete
  4. چه خوب از اب در اوردي عاطفه جون
    خيلي خوشگله ****

    ReplyDelete
    Replies
    1. چشمات خوشکله دوستم
      :-)

      Delete
  5. کاملا نرم بودنش رو میشه حس کرد . خیلی‌ عالییییییییییییی شده . دستت درد نکنه خانمی .

    ReplyDelete
    Replies
    1. قربونت عزیزم
      درست کن واسه خودت و دخمل خوشگلت
      :-)

      Delete
  6. به به به این نون....
    آفرین به این نانوا


    عالی شده و عکسش می گه بیا منو بخوررررررررررررر

    مرسی دوست هنرمندم.

    منتظرت هستم.
    www.chefnegin.com

    ReplyDelete
  7. خیلی ممنون از شما با این نون خوشمزتون امیدوارم منم که درست می کنم همینطور بشه.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون پروین جون
      درست کن
      حتما خوب میشه
      خیلی راحته
      :-)

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. به به چه نون خوشمزه ای شده ... دست گلت در نکنه you are an amazing baker

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنون زارا جونم ... دیگه این آقای شوهر وقت نمیکنه نون بپزه
      مجبورم خودم بپزم
      اینه که خلاقیتم هر دفعه گل میکنه
      :D

      Delete
    2. چرا؟ مگه قبلاً شوهرت میپخت؟ :) هر بار که پست نون میذاری دلم میخواد فرداش درست کنم ولی یکماهه که کربو هیدرات رو توی کم میگیرم تا ببینم چه گلی بسرم میزنم!! :). ولی حتماً یکروز 5 برابر از این خمیر می گیرم و یه روز خودکشی می کنم :) کلی عقب افتادم. منم عاشق نون گرم هستم

      Delete
    3. یه چیزی میگم دلت نخواد ها !!!!!
      :D
      راستش همیشه شنبه صبحها شوهرم نون بربری درست میکنه
      برای یک هفته
      جات خالی
      صبح روز تعطیل نون گرم و نیمرو
      کلا ما اصلا نون نمیخریم
      به ندرت پیش بیاد
      الانم که گاهی من میپزم بیشتر شوهرم میخوره
      الان منتظرم یه شنبه ای وقت کنه نون بربری بپزه
      دستورش رو بنویسم

      Delete
    4. already دلم خواست :)
      به به، منتظریم تا ببینیم

      Delete
  10. به به.دلم خواست..عاطفه خیلییییییی ایده شکلش خوشم اومد..واقعا تنوع توی ظاهر نون های تکراری هم خیلی عالیه....مرسییییییییییییی

    ReplyDelete
  11. سلام عاطفه واقعا که خیلی خوب پختیش و خیلیم باید خشمزه باید باشه من یک امتحانی کنم بپزمش چجوری میشه مثل دست پخت تو میشه یا نه
    خیلی ممنون سر آشپز

    ReplyDelete
  12. به به ظاهرش که عالیه.عاشق انواع نونم من.دست گلت درد نکنه :)

    ReplyDelete
  13. ممنون دوستای گلم
    :-)

    ReplyDelete
  14. atefe joon khamires ro gereftam ..omidvaram betonam daresh biaram..

    ReplyDelete
  15. man ke delam zaaf raft vasash .kheili khoshkelan in nona ,manam mikham dorosteshon konam

    ReplyDelete
    Replies
    1. آسونند همه عزیزم
      درست کن و لذتش رو ببر عزیزم
      نوش جونت
      :-)

      Delete
  16. salam atefeh jon man in nono emroz dorost kardam vase bare aval khob bod ,azash razi bodam bazam merc vase amozeshaye khobet

    ReplyDelete
  17. عاطفه جان
    اول اینکه ممنون بابت این رسپی و همینطور رسپی های خوب دیگه ای که تو وبلاگ گذاشتید. خیلی از نونها رو من سیو کردم تا درست کنم.
    این نون رو به عنوان اولین رسپی از وبلاگتون درست کردم. عالی شد. واقعا ازتون ممنون. چزو رسپی هایی شد که ازین به بعد درست میکنم
    فقط یه ایرادی نونی که من درست کردم داشت. روش مثل عکس های شما رنگ رنگش تغییر نکرد. کاملاااااا سفید مونده. درحالیکه از همون ترکیب اب و ارد استفاده کردم
    قلق خاصی داشته که من انجام ندادم؟
    البته این ایراد نیست. مهم اینه که نون خیلی خوبی هست و خوشمزه و بافت خیلی خوبی هم داره. اما دلم میخواد دفعه بعد به ظاهرش هم به خوشرنگی نونهای شما بشه

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جون فریبا جون
      در هر حال روی نون طلایی میشه مثل نون من
      و ترکیب آرد و آب کمک میکنه بیشتر طلایی بشه
      اگر نشده شاید فرتون به اندازه کافی داغ نبوده که در این صورت نون هم خیلی پف نمیکنه
      ولی اگه با پف نون مشکلی نداشتید یعنی اینکه عجله کردید و زود از فر درش آوردید
      زمان پخت درمورد نونها میتونم بگم حدودیه
      همونطور که تو خط آخر دستور هم گفتم تا زمانی که نون طلایی بشه صبر میکنیم
      امیدوارم دفعه دیگه مشکلی نداشته باشید دوست من

      Delete
    2. ممنون از راهنماییتون عاطفه جان
      پف نون که ایرادی نداشت. پس این بار بیشتر میذارم تو فر بمونه
      ببخشید دیر سر زدم ناامید شده بودم فکر پست های قدیمی رو دیگه چک نمیکنید

      Delete
  18. سلام عاطقه خانم. من تازه با وبلاگ شما اشنا شدم. وبلاگ خیلی مفیدی هست ممنونم ازتون. من این نون نرم رو درست کردم. خیلیییییییییییییییییییییییییییییییییییی خوب شد. روش هم طلایی شدش. با همسرم قرار گذاشتیم یه کم سرمون خلوت شدش همه دسرها و نونهاتون رو امتحان کنیم. خیلی خیلی از وقتی که میذارید ممنونم.

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جون عزیزم
      خوشحال شدم از خوندن پیغامتون :-)

      Delete
  19. خسته نباشید بسیار جالب بود . من یک سوال دارم از شما . اجاق گاز من قدیمی هست و روی دکمه فر آن فقط شماره از 1 تا 8 داره حالا سوالم اینه که برای پختن این نان روی چه شماره ای باید فر را بگذارم من همیشه با این مسئله مشکل دارم که چه شماره از فر من برابر با دستور تهیه ان هست که شما میدهید ممکنه منو راهنمایی کنید ممنون میشم

    ReplyDelete
    Replies
    1. من خیلی کم با فرهای شماره دار کار کردم
      دوست عزیز
      اگر دمای 350 تا 325 درجه فارنهایت لازم باشه روی 5.5 خوبه
      و برای 375 تا 400 درجه فارنهایت 6 تا 6.5 استفاده کنید
      برای این نون هم 6.5 به نظرم خوبه
      به هرحال بعد از یکی دوبار پختن دستتون میاد

      Delete
    2. khaili mamnon, man dorstesh kardam, vaghean none khoshmaze va khoshgelieee.dasteton dard nakone.

      Delete
  20. سلام
    من اين نون رو درست كردم و عالى شد
    فقط روى نون طلايى نشد و من با gril طلاييش كردم
    كاش ميتونستم عكسشو بفرستم براتون
    ممنون بابت دستور خوبتون

    ReplyDelete
  21. سلام، اينو درست كردم، عالى شد مرسى، دستتون درد نكنه.

    ReplyDelete
  22. سلام عاطفه جون پودرخمیرترش راچطورمی شه تهیه کرد؟من که می پرسم فقط خمیرمایه رانشون می دن .

    ReplyDelete
  23. فلورا جون
    منظورم از خميرترش همون مايه خمير هست عزيزم

    ReplyDelete
  24. عاطفه جون مثل همیشه عالیه
    فقط ایکاش میگفتی 350 گرم ارد چند پیمانه میشه

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيز
      ميشه حدودا ٣ پيمانه

      Delete
  25. سلام
    من نان چالا و نان بربری رو با دستورات شما پختم عالی شدن
    ولی این رو که درست کردم اصلا پف نکرد داخل فر
    مثل نون پیتزا شد
    چه طور بدون اینکه تخم مرغ داشته باشه انقدر پف کرده؟
    اشکال کارم کجا بوده
    خوشحال میشم راهنماییم کنید

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...