Pages

Monday, March 14, 2016

نان نخودچی


اسم این شیرینی که میاد ناخودآگاه بوی هم عید میاد :)

مواد اولیه :

آرد نخودچی ۲۳۰ گرم 
آرد ۲۰ گرم 
پودر قند ۱۲۵ گرم 
روغن جامد ۱۲۵ گرم  
پودرهل  ۱/۲ قاشق چایخوری
تخم خرفه یا پودر پسته 

اول از همه درباره مواد اولیه بگم که یه اصل برای شیرینی نخودچی وجود داره, مقدار ارد نخودچی هرقدر که باشه نصفش باید پودر قند و نصف هم روغن جامد استفاده کنیم. من ۲۵۰ گرم ارد  نخودچی داشتم که ۲۰ گرمش رو با ارد جایگزین کردم, اینکار کمک میکنه خمیر رو راحت تر باز کنیم و قالب بزنیم. 


برای شروع روغن جامد, پودر قند و پودر هل رو باهم خوب مخلوط میکنیم تا رنگش روشن بشه وحسابی نرم و کرمی شکل. به عنوان روغن جامد من از ghee گیاهی استفاده میکنم.
آرد نخودچی باید حسابی نرم و پودری باشه, مثل آرد شیرینی پزی. نباید داخلش دونه های زبر و درشت داشته باشیم.
آرد و آرد نخودچی رو مخلوط و با هم یکبار الک میکنیم. دفعه  دوم روی مخلوط روغن و پودر قند الکش میکنیم. 


تو این مرحله میتونیم همزن رو کنار بگذاریم  و با دست شروع کنیم به ورز دادن خمیر. برعکس  خمیرهای دیگر شیرینی ها که تاکید  میشه زیاد ورز ندید که به روغن نیافته, برای نخودچی اتفاقا  باید ۱۰ دقیقه  ای ورز بدیم تا به روغن بیافته. اول که ارد رو مخلوط مواد میکنیم, همونطور که در تصویر معلومه خمیر پودری میشه و آدم فکر میکنه این خمیر هیچوقت شبیه خمیر نمیشه. نگران نباشید , با ورز دادن درست  میشه.
اگر stand mixer داریم , بعد از اضافه کردن آردها با همون ادامه میدیم, با سرعت متوسط. زمان کمتری میبره تا خمیر یکدست بشه.


خمیر رو داخل نایلون میگذاریم و حداقل 4 ساعت در دمای محیط  استراحت میدیم. جای خمیر خیلی سرد یا خیلی گرم نباید باشه. یه گوشه خنک آشپزخونه براش مناسبه. من خمیر رو یه شب تا صبح استراحت دادم. 


فر رو با حرارت ۳۲۵ درجه فارنهایت روشن میکنیم تا گرم بشه.
خمیر آماده رو بعد از استراحت روی یه کاغذ شیرینی پزی باز میکنیم. معمولا با دست راحت تر از وردنه میشه خمیر رو یکدست باز کرد. ضخامت خمیر باید ۱ سانتیمتر یا بیشتر باشه و قالب هایی که استفاده می کنیم ریز و با ارتفاع متناسب با ضخامت خمیر. چون بعد از پخت به شدت شکننده میشه و اگه شیرینی درشت یا نازک باشه زود خرد میشه.


قالب میزنیم و روی سینی فر که با کاغذ شیرینی پزی پوشونده شده میچینیم. روی شیرینی ها رو تخم خرفه یا پودر پسته میپاشیم و برای ۱۴ تا ۱۵ دقیقه میپزیم. معمولا زیر شیرینی نباید طلایی بشه.
بعد از پخت هیچ تلاشی برای جدا کردن شیرینی از سینی نکنید. شک نکنید که له میشه. سینی رو به همون حال بگذارید در دمای محیط تا  شیرینی ها خنک و خشک بشند. حداقل ۳, ۴ ساعتی زمان بدید.


نوش جون ... سال نو همه پیشاپیش مبارک 

1 comment:

  1. وای چه خوب شدند، و ماشالا هر دونهایش چنتا از اون نقلیاست، وای من 1 بار اومدم با شوق درست کنم، و رفتم ترجمه به سوعدی کردم شد شد ارد نخود، و منم گیج خریدم، بد که با شوق می خواستم درست کنم دیدم ایردل قافل اینا که ارد نخود چی خودمون نیست، :(
    نوش جانتون، و پیشاپیش عیدتان مبارک

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...