Pages

Friday, March 22, 2019

نان خرما, فندق و ادویه


مواد اولیه:
آرد ۳,۱/۲ تا ۴ پیمانه 
آب ولرم ۱/۴ پیمانه
تخم ۲ عدد 
شیر ۱/۲ پیمانه 
کره ۱/۳ (پیمانه ۷۵ گرم)
فندوق خرد شده  ۱/۲ پیمانه 
شکر قهوه ای ۳ قاشق سوپخوری 
مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری 
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری

برای پوره خرما :
خرمای متوسط ۲۴ عدد
آب ۳/۴ پیمانه
پودر دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری 
پودر زنجبیل ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر رازیانه ۱/۲ قاشق چایخوری
جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری

روی نان:
عسل ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری

برای درست کردن پوره, خرما و آب رو باهم روی شعله میگذاریم تا 5 دقیقه ای بجوشه. بعد از 5 دقیقه جوش شیرین رو اضافه میکنیم و همش میزنیم. جوش شیرین باعث میشه بافت خرما متلاشی بشه و آب درون سلولهاش کاملا خارج بشه. ادویه ها رو هم میریزیم و بعد از یکی دو دقیقه هم زدن برش میداریم از رو شعله. زمان میدیم تا خنک بشه.
برای این رسیپی ۱ پیمانه پوره لازم داریم و این مقدار مواد باید ۱ پیمانه پوره به ما بده اگه از خرمای ریز یا درشت استفاده نکنید. 


مایه خمیر رو با آب ولرم و ۱ قاشق از شکری که داریم مخلوط میکنیم و ده دقیقه ای زمان میدیم تا عمل بیاد. تخم مرغ و شیر (که باید هم دمای محیط  باشه)و باقی شکر رو با هم مخلوط و مایه خمیر آماده رو بهش اضافه میکنیم.
در ظرف دیگه ای نمک رو با یک پیمانه از آرد مخلوط و به مایع اضافه میکنیم. بعد کره آب شده که نباید داغ باشه رو میریزیم. باقی آرد رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر جمع بشه.
نکته مهم اینکه خمیرمون کمی چسبنده تر از خمیر های دیگه هست که دلیلش وجود خرماست. ترجیحا ارد بیشتری اضافه نکنید چون هرچی اضافه کنید بازم چسبنده هست و این ممکنه گولتون  بزنه. خمیر رو با آرد زیاد سفت نمیکنیم. هرچی سبکتر و نرمتر باشه کیفیت نونمون بهتر میشه.
اگه از آرد all-purpose استفاده کنیم همین مقدار که گفتم کافیه اگر نه مطمئنا مقدار آردتون هم  تغییر میکنه.


سطح کار رو آرد پاشی میکنیم و خمیر رو 10 دقیقه ورز میدیم. در پایان ورز دادن فندق رو اضافه میکنیم. بهتره فندق رو درشت خرد کنیم و بو بدیم تا عطر و مزش قوی تر بشه. من پوست قهوه ای روی فندق رو هم نگه داشتم.
کف کاسه ای رو با 2 قطره روغن چرب میکنیم و خمیر رو داخلش میگذاریم. روش رو میپوشونیم و یه گوشه میگذاریم تا پف کنه، برای 1 ساعت.

خمیر رو بعد از حجیم  شدن به ۲۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. تکه ها رو گرد میکنیم. بعد روی سطح کار مثل لوله باز میکنیم و دور  خودش گره میزنیم. میتونید به هر شکل دیگه ای درش بیارید یا همونطور گرد بزارید بمونه.


داخل سینی فر که چرب شده یا با کاغذ شیرینی پزی پوشونده شده میچینیم. روش رو با پارچه نازکی میپوشونیم و دوباره نیم ساعت استراحت میدیم تا حجیم بشه.
در این فاصله فر رو روشن میکنیم تا گرم بشه، با حرارت 350 درجه فارنهایت.


داخل فر گرم میپزیم، برای ۲۵ تا ۳۰ دقیقه, روی نونها طلایی بشه.
عسل رو کمی گرم میکنیم تا روان بشه. بعد از پخت نونها, عسل رو بلافاصه با قلم مو روشون میمالیم تا به خوردشون بره.


فندوق این دستور رو میتونید با خشکبار دیگه جایگزین کنید. 
نوش جان ... ...........

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...