general tao's chicken یا general tso's chicken
تاریخچه این غذا خیلی جالبه. یه غذای چینیه ولی از چین نیومده و در این کشور ناشناختست. یک آشپز چینی این غذا رو برای اولین بار طبق ذائقه مردم امریکای شمالی تهیه کرده. تعداد مواد اولیش زیاده ولی خیلی لذیذه و تهیش زمان طولانی احتیاج نداره.
من دفعه اول ورژن گیاهی این غذا رو خوردم، با توفو. اینه که ترجیح میدم سهم خودم رو با توفو درست کنم، بیشتر بهم میچسبه. دستور تهیه هم تقریبا مشابه هست.
مواد لازم:
مرغ بدون استخوان (یا توفو) 400 گرم
نشاسته ذرت 2 قاشق سوپخوری
تخم مرغ 1 عدد
آرد 3 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
روغن گیاهی
برای سس:
روغن کنجد 2 قاشق سوپخوری
سرکه سفید 2 قاشق سوپخوری
سس سویا 1 قاشق سوپخوری
سس صدف 2 قاشق سوپخوری
سس کچاپ 2 قاشق سوپخوری
نشاسته ذرت 1/2 قاشق سوپخوری
شکر 2 قاشق سوپخوری
کنجد 1 قاشق سوپخوری
زنجبیل تازه رنده شده 1 قاشق سوپخوری
پیازچه خرد شده 1/4 پیمانه
آب (یا آب مرغ) 1/4 پیمانه
سیر 2 حبه
فلفل تند تازه خرد شده
توفو (باید از نوع extra firm باشه که مناسب سرخ کردن هست) رو به شکل مکعبهای 2 در 2 سانت برش میزنیم مرغ هم باید به همین اندازه برش بخوره. توفو رو لابلای دستمال یا حوله آشپزخونه میریزیم و کمی روش رو فشار میدیم تا آب اضافیش کشیده بشه.
پودر نشاسته رو روی تکه های مرغ و توفو میریزیم و کاملا به نشاسته آغشتشون میکنیم.
داخل ظرف دیگه ای تخم مرغ، آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط میکنیم. نباید زیاد هم زده بشه، فقط در حدی که آرد از هم باز بشه کافیه. تکه های مرغ رو داخلش میریزیم و به مواد آغشته میکنیم.
*اگه از توفو استفاده میکنیم، این مرحله رو احتیاج نداره و مواد اولیه این قسمت از دستور حذف میشه.
مقداری روغن داغ میکنیم و تکه های مرغ و تفو رو سرخ میکنیم. مرغ قرمز بشه ولی توفو طلایی بشه کافیه.
نکته مهم این که مرغها رو دونه دونه داخل روغن میندازیم و هر دو طرفشون رو سرخ میکنیم. با کمی فاصله که نچسبند به هم. اگه تابه رو پر کنیم حرارت روغن کاهش پیدا میکنه در حالیکه میخوایم مرغ با حرارت بالا حسابی ترد بشه.
مقدار روغن هم نباید کم باشه، حداقل تا نیمه مرغ رو بپوشونه.
بعد از سرخ شدن روی دستمال قرار میدیم تا روغن اضافی کشیده بشه.
برای تهیه سس، نشاسته و سس سویا رو مخلوط و فعلا کنار میگذاریم.
فلفل تند خرد شده، سیر و زنجبیل رنده شده و کنجد رو داخل روغن کنجد 2 تا 3 دقیقه تقت میدیم. حرارت زیاد نباشه که زودی میسوزند.
آب، سرکه و شکر رو مخلوط میکنیم. 2 دقیقه ای بجوشه تا شکر حل بشه.
سس کچاپ و سس صدف و در آخر مخلوط نشاسته و سس سویا رو میریزیم و هم میزنیم.
به خاطر نشاسته سسمون زودی غلیظ میشه. پیازچه و مرغ یا توفو رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. 2 تا 3 دقیقه ای دیگه آمادست.
میتونیم کنار پلو یا پوره سیب زمینی سروش کنیم.
موقع سرو روش کمی کنجد و پیازچه خرد شده میپاشیم.
چند تا نکته رو یادآوری کنم؛
اول اینکه مثل هر غذای دیگه ای ورژن های مختلفی از این غذا وجود داره. مثلا به جای شکر گاهی از عسل و به جای سرکه سفید از سرکه برنج استفاده میشه.
دیگه اینکه زنجبیل تازه وقتی رنده میشه حالت ریش ریش پیدا میکنه به خاطر آوندهای زیادی که داره. اگه مثل من خوشتون نیاد تو غذاتون ریش ریش ببینید، زنجبیل رو در فریزر قرار میدیم و یخ زدش رو رنده میزنیم.
فلفل هم مقدارش رو ننوشتم، دیگه هرقدر که کرمتونه و تحملش رو دارید. من یه ابسیلون استفاده کردم.
دستتون درد نکنه عاطفه جون ،خیلی هوس انگیزه .من یه بار غدای شبیه این رو تو رستوران چینی خوردم ،شاید این نبوده باشه ولی قیافش شبیه بود.خوشمزه به نظر میرسه ولی من سس صدف هم ندارم .تا به حال توفو هم نخوردم هی هر بار میگم این دفعه دیگه می خرم ولی یادم می ره ولی این پست شما تشویقم کرد که این دفعه بگیرم
ReplyDeleteارغوان جون ... توفو اصلا مزه خاصی نداره
Deleteو با هر سسی پخته بشه مزه همون رو به خودش میگیره
سس صدف هم تو فروشگاهها کنار سس سویا میتونی پیداش کنی
البته نمیدونم ایران هستی یا نه
ایران شاید راحت نباشه پیدا کردنش
نه عاطفه جون ،من امارات زندگی می کنم . اسم انگلیسیش می شه
Deletemussel sauce ?
oyster sauce
DeleteRooye esmesh tu mavade avalie click kon
Tasviresh ro link kardam aziz
خیلی ممنون عاطفه جون
Deleteمن عاشق اینجور غذاهام :)
ReplyDeleteکامنت بالا از آن من است :)
ReplyDeleteتستر جون چه کار خوبی کردی اسمت رو نوشتی :-)
Deleteبه به چه دستور خوبو خوشمزه ایی خیلی عالی شده
ReplyDeleteسلام
ReplyDeleteمیشه بگید سس سویای رقیق استفاده کردید یا غلیظ؟ ممنون میشم
سلام دوست عزیز
Deleteمن از سس غلیظ استفاده کردم
ولی بسته به سلیقه خودتونه